Home BIZNIS I ZABAVA Poziv srpskim kompanijama i startapima za učešće na pariskom Business Boosteru – Kako smanjiti efekte staklene bašte?

Poziv srpskim kompanijama i startapima za učešće na pariskom Business Boosteru – Kako smanjiti efekte staklene bašte?

by ITN Team

Najveći svetski stručnjaci, poput, Erik Stark Maskina dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, François de Rugy, francuskog ministra za ekologiju, Mary Robinson predsednice Irske i bivše specijalne izaslanice UN za klimatske promene, sastaće se od 3. do 4. oktobra u Parizu kako bi pronašli rešenje za najveći izazov sa kojim se trenutno suočava čovečanstvosmanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Reč je o događaju The Business Booster (TBB) koji po sedmi put organizuje InnoEnergy, najveći evropski pokretač inovacija u oblasti održive energije. Očekuje se da ovogodišnji TBB, za koga su prijave u toku, okupi oko 800 učesnika iz više od 40 zemalja. Noseća tema događaja na kome će biti predstavljeno 150 najsavremenijih inovacija je kako promene u oblasti energetske tranzicije približiti ljudima.

TBB je prilika da se startapi, kompanije, investitori i državne institucije iz Srbije prijave za učešće i umreže sa najvažnijim igračima iz ove oblasti.

S obzirom na to da se države sve više usmeravaju na korišćenje održive energije, neophodno je potrošače i njihove potrebe postaviti na prvo mesto kako bi se ta tranzicija uspešno izvršila.

“Business Booster je katalizator za inovacije u energetskom sektoru. Ljudi iz celog sveta dolaze na ovaj događaj kako bi zajednički radili na rešavanju ovog izazova. Iako su tehnološka inovacija i regulacija ključne, takođe su od velike važnosti kreativnost i raznolikost, kao i poštovanje uloge potrošača u prilagođavanju novim okolnostima sa ciljem uspešne energetske tranzicije. Upravo tu ulogu stavljamo u srce našeg ovogodišnjeg događaja”, izjavio je Diego Pavia, izvršni direktor EIT InnoEnergy.

Prijave za događaj su otvorene

O kompaniji EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy  je innovacioni pokretač za održivu energiju širom Evrope.

Podržavamo i investiramo u inovacije u svim stadijumima – od učionice do potrošača. Sa našom mrežom partnera, stvaramo kontakte širom Evrope, spajajući investitore i industriju, diplomce i poslodavce, istraživače i preduzetnike, firme i tržišta.

Poslujemo u tri ključne oblasti inovacija:

  • Obrazovanje koje pomaže stvaranju informisane i ambiciozne radne snage koja razume ideju održivosti i potrebe industrija.
  • Inovacioni projekti koji spajaju ideje, pronalazače i industriju radi stvaranja tržišno atraktivnih tehnologija koje klijentima pružaju stvarne rezultate.
  • Usluge poslovnog kreiranja u cilju podrške preduzetnicima startapima koji šire evropski energetski ekosistem svojom inovativnom ponudom.

Spajanje ovih disciplina maksimizuje uticaj svake pojedinačno, ubrzavajući razvoj rešenja spremnih za tržište, stvarajući plodno okruženje u kojem možemo prodavati inovativne rezultate našeg rada.

InnoEnergy je osnovan 2010. godine I podržan je od strane Evropskog Instituta za Inovacije i Tehnologiju

You may also like

Leave a Comment