Home GAMES Capcom je možda otkrio kada planira da pusti svoj visoko očekivani rimejk Resident Evil 2

Capcom je možda otkrio kada planira da pusti svoj visoko očekivani rimejk Resident Evil 2

by ITN Team

Iako tehnički nije bila prva video igrica horor preživljavanja, originalni Resident Evil je pomogao da žanr postane popularan zahvaljujući njegovoj jezivoj atmosferi, velikim zastrašujućim iznenađenjima i igračima koji moraju pažljivo da upravljaju svojim ograničenim zalihama za opstanak. Pobednički uspeh naslova uskoro je rezultirao nastavkom, koji neki fanovi smatraju vrhuncem serije.

Resident Evil 2 iz 1998. dozvolio je igračima da biraju između dva lika i spustili ih u sred zombie inficiranog Raccoon City-a. Nastavak se redifinisao i unapredio u pogledu mehanike igranja u odnosu na original, a ogroman uspeh igre je omogućio Capcomu da znaju da su imali potpunu franšizu u rukama. Serija je još uvek snažna do današnjeg dana, i bila je prebačena i u romane, stripove kao i u filmsku franšizu u kojoj glumi Mila Jovović.

Pre nego što su objavili, obožavaoci su već godinama podnosili zahtev za rimejk sledeće generacije Resident Evil 2 i konačno je potvrđen 2015 da se igrica dešava. Capcom je od tada taj projekat čuvao kao vrhunsku tajnu, bez dodatnih obaveštenja ili slika iz igrice. Izgleda da se kompanija možda sprema za otkrivanje naslova, a objaviće dva glavna naslova u 2019. godini, koja će biti objavljena 22. marta i 19. aprila redom.

Mnogi predviđaju da je jedan od tih naslova skoro sigurno Resident Evil 2, sa drugi je potencijalno nova Devil May Cry igra. Bilo je šuškanja i o mogućem povratku nekih starih legendarnih igara u novim verzijama, ali to ništa nije još uvek sigurno.

Misterija koja okružuje rimejk Resident Evil 2 samo je načinila obožavaoce još više radoznalim. Ranije ove godine izveštaj je objavio teaser detalje o projektu, uključujući otkrivanje da će imati preko-ramena perspektivu, da će gradske sekcije igre biti proširene i na zgradu Raccoon Citi Police Department-a koja će biti potpuno redizajnirana. U izveštaju se takođe navodi da je uklonjena čuvena borba šefa sa gigantskim aligatorom i da će fokus biti na hororu i nad akcijom.

Capcom je trenutno veoma popularan zahvaljujući uspehu Monster Hunter World, a Resident Evil 7 je takođe dobio robusnu prodaju i pozitivnu reakciju kritike. Čini se da je izdavač nameravao da prebaci Resident Evil izvan akcije, a mnogi obožavaoci su se žalili da je serija u proteklih nekoliko godina preterala u tom pravcu. Nadamo se da će rimejk Resident Evil 2 pratiti sličan put.

https://youtu.be/ChVGMMaZgb4

You may also like

Leave a Comment