Home SOFTWARE Problemi sa Instragramom i Facebookom

Problemi sa Instragramom i Facebookom

by ITN Team

Instagram se reklamirao na Facebooku pomoću pretnje silovanjem

Instagram je poslednja platforma čiji algoritmi nisu uspeli da filtiraju govor mržnje. Da stvar bude gora, ova društvena mreža iskoristila je fotografiju sa pretnjom silovanja za svoje reklamiranje na Facebooku, prenosi Gardijan.

Korisnica Instagrama Olivija Solon nedavno je otkrila da se ova društvena mreža reklamira pomoću screenshota E-maila upućenog njoj, koji je pun mržnje. „Olivija, j***na ku*ko! Silovaću te pre nego što te ubijem, prljava ku*vo!!!!!!!!“, glasio je sadržaj imejla.

govormrznjeinstagram

govormrznjeinstagram

Instagram je Olivijin snimak ekrana poslao njenoj sestri na Facebooku, uz poruku „Pogledaj Olivijine fotografije i postove prijatelja na Instagramu“. Fotografija, koja je objavljena na Instagramu pre nepunih godinu dana, dobila je tri lajka i nekoliko desetina komentara, što je bilo dovoljno da se pokrene algoritam te društvene mreže. Iako je reč o izolovanom problemu, postavlja se pitanje koliko je puta algoritam za reklamiranje slučajno odabrao fotografije i postove u kojima je zastupljen govor mržnje.

„Žao nam je što se ovo desilo – ne želimo da iko ima ovakvo iskustvo. Fotografija je objavljena kao deo napora da ohrabrimo korisnike Facebooka da se pridruže društvenoj zajednici na Instagramu“, saopštio je Instagram. Popularnu društvenu mrežu za objavu fotografija kupio je Facebook 2012. godine.

You may also like

Leave a Comment