Home A SLAJDER Philips HTB3580 5.1 3D

Philips HTB3580 5.1 3D

by ITN Team
Philips HTB3580

Ranije smo govorili o tome da je razvoj TV uređaja poslednjih godina rezultovao implementacijom smart tehnologije nakon što je ona osvojila tržište telefona. Rezultati su u velikom broju slučajeva odlični, no razvoj TV tehnologije koja ujedno podrazumeva i estetski deo uređaja tj. prelaz sa manjih ekrana na prilično veće, došlo je do razvoja i takozvanih kućnih bioskopa. Reč je o uređajima koji se sastoje iz nekoliko delova, a na nedavnom testiranju smo imali prilike da testiramo kućni bioskop kompanije Philips, a oznaka odabranog modela je HTB3580 5.1 3D.

Prvo što nam je privuklo pažnju jeste 5.1 audio sistem koji se nalazi u sklopu uređaja. Tu se nalaze četiri visoka niskotonca sa dizajnom u vidu kule, zatim uređaj sa dva srednjetonca i jedan sabvufer. Sabvufer je napravljen od kvalitetnog drveta koje je odabrano radi bolje akustike. Sa prednje strane je izražen jedan logo kompanije ispod koga se nalazi plastično obavijen bass-port. Sa leve strane se nalazi čvrsta rešetka obavijena sunđerom koja na odličan način štiti zvučnik od mehaničkih oštećenja. Nije bilo visokih gumiranih nogara što je blagi propust no na ovo se nismo previše obazirali. Dimenzije sabvufera su tu negde u granicama proseka, dakle nema nekih velikih razlika u odnosu na klasične sabvufere te dimenzije iznose 228x293x310mm. Sam dizajn sabvufera je prilično minimalistički te se sa desne i sa gornje strane ne nalazi ništa što je pozitivno uticalo na estetski deo, dok se sa zadnje strane nalaze konektori putem kojih se ovaj uređaj uparuje sa ostalim uređajima.

Philips HTB3580 5.1 3D

Philips HTB3580 5.1 3D

Mali srednjetonac tj. centralni zvučnik je dosta manji od sabvufera sa dimenzijama koje iznose 314x11x83mm pa je najmanji problem bio naći mesto za njega. Dosta je jednostavan po dizajnu te sa prednje strane ima dva mala zvučnika, ali bez zaštite od mehaničkih oštećenja te smo po tom pitanju bili prilično oprezni. Između njih je uglađeni panel od plastike, dok je glavni materijal takođe drvo. Sa zadnje strane se nalaze kablovi za povezivanje sa sabvuferom. Ono što je najviše pažnje privuklo kod ovog uređaja jesu takozvani Tallboy zvučnici, barem ih je kompanija tako nazvala. Reč je o izuzetno visokim zvučnicima čija visina premašuje jedan metar, a samim tim imaju dosta mali obim. Dimenzije Tallboy zvučnika iznose 100x1143x101mm te za njih takođe nije bilo problema prilikom nalaženja prostora, mada su se najbolje snašli u uglovima prostorije unutar koje smo instalirali kućni bioskop. Vredi pomenuti da je kompanija obezbedila dovoljnu dužinu kablova tako da nismo imali poteškoća sa povezivanjem i dometom.

Philips HTB3580 5.1 3D

Philips HTB3580 5.1 3D

Tallboy zvučnika ima ukupno četiri što je omogućilo kreiranje Surround sistema. U gornjem delu uređaja se nalazi po tri manja zvučnika s tim što ni oni nemaju nikakav poklopac preko njih koji bi ih štitio od oštećenja, ali ipak treba imati na umu da bi ovo narušilo estetiku uređaja. Zvučnici se nalaze na uglađenom plastičnom crnom panelu, dok su zvučnici takođe napravljeni od drveta zbog boljih akustičkih specifikacija. Pri dnu se nalaze plastični paneli kojima se oslanjaju na površinu, a radi veće stabilnosti paneli su nešto većeg obima. Ne treba zanemariti logo kompanije nešto sitnije ispisan na svakom od njih kako bi kompanija što bolje istakla brend. Što se tiče glavne jedinice, ona je nešto veća u širini i dužini te njene dimenzije iznose 435x58x280mm ali zbog male visine uređaj se odlično uklapa kada je smešten ispod TV jedinice.

Philips HTB3580 5.1 3D

Philips HTB3580 5.1 3D

Glavna jedinica je takođe minimalističkog dizajna, te sa prednje strane ima logo kompanije kao i nevidljivi senzor koji omogućava upravljanje putem daljinskog upravljača koji je isporučen unutar pakovanja zajedno sa uređajem. Daljinski je u početku bio malo komplikovaniji, no svi tasteri su lepo obeleženi tako da smo se relativno brzo privikli. Daljinski je plastičan i kompaktan te veoma lepo leži u ruci s tim što su tasteri nešto mekši. Ipak u ovom slučaju nije reč o klasičnom čitaču diskova već je iskorišćen 3D Blu-ray plejer koji ujedno podržava HD i FullHD rezoluciju no ona je malčice sporija i radi na brzini od 24 frejmova u sekundi. Podržan je i veliki broj formata što je vrlo bitno te smo tokom testa potvrdili navode kompanije o kompatibilnosti koja navodi AVCHD, DivX Plus HD, MPEG1, MPEG2, MPEG4, H.264 formate kao podržane.

Philips HTB3580 5.1 3D

Philips HTB3580 5.1 3D

Kao što je i očekivano, u ovom slučaju je reč o 5.1 audio sistemu koji je na testiranju pokazao zavidne rezultate. Tome treba dodati i činjenicu da je ukupna snaga zvučnika čak 1000W što je daleko ispred nekih klasičnih 5.1 sistema. Zvuk je veoma kvalitetan sa pažljivo izbalansiranim zvucima što je jako bitno tokom gledanja filmova koji su puni efekata gde je poznat problem gušenja pojedinih zvukova kod nekih slabijih audio sistema. No snaga je ravnomerno raspoređena tako da je sabvufer jak 166W, centralni zvučnik isto toliko, a takođe i svaki od Tallboy zvučnik ima snagu od 166W. Ono što je vrlo bitno kod ovog uređaja jeste kompatibilnost sa brojnim formatima slike i audio zapisa između kojih spadaju oni osnovni JPEG, MP3, AAC i još mnogi drugi. Ono što nas je pored svih performasi uređaja najviše iznenadilo jeste širok spektar mogućnosti povezivanja gde spada WiFi modul, zatim Bluetooth veza, pa čak i NFC koju poseduju smartfon uređaji. Naravno u ovom slučaju smo imali mogućnost da povežemo smartfon uređaje radi slušanja muzike i prenosa podataka što smo najčešće koristili. Nisu izostavljeni ni najbitniji HDMI i USB 2.0 konektori bez kojih bi uređaj bio gotovo nezamisliv.

 

Zaključak:

Iako do sada nismo imali puno prilika za testiranje kućnog bioskopa, ovaj put smo prilično impresionirani rezultatima koje smo postigli tokom testiranja Philips-ovog modela oznake HTB3580 5.1 3D. Pored toga što smo imali 3D Blu-Ray plejer, audio sistem je jako kvalitetan tako da nam je obezbedio nezaboravno iskustvo kako prilikom gledanja filmova tako i u vidu reprodukcije muzike direktno sa MP3 plejera i smartfon uređaja. Povezivanje je podignuto na viši nivo te uređaj sadrži gotovo sve savremene standarde i veze za uparivanje sa spoljašnjim uređajima što je vrlo bitna stavka kod ovakvih uređaja. Cena je ipak dosta visoka te ona iznosi oko 60.000RSD mada je to sasvim opravdano postignutim rezultatima na testiranju.

 

Specifikacije:

Proizvođač: Philips
Model: HTB3580 5.1 3D
Tip: Kućni bioskop
Audio sistem: 5.1
Ukupna snaga: 1000 W
Raspored snage: Centralni zvučnici   166 W

Surround zvučnici  4x 166 W Tallboy

Subwoofer   166W

Video formati: avi, divx, mkv, mp4, mpeg, mpg
Audio formati: aac, mka, mp3, wma
Formati slika: JPG, GIF, JPEG
Podržani mediji: AVCHD, BD, BD R / BD RE, CD, CDDA, CD-R/CD-RW, DVD, DVD +R/+RW, DVD -R/-RW, SVCD, VCD
Video: HD (720p, 1080i, 1080p/24fps), Progressive scan
MP3: 8 – 320kbps
Bežične konekcije: WiFi, Bluetooth, NFC
Ostale konekcije: Audio in

Digitalni optički i koaksijalni ulaz

Priključak za FM antenu

HDMI izlaz

USB 2.0

Ostalo: Tjuner FM
Dimenzije: Centralni zvučnik: 314 x 11 x 83 mm

Glavna jedinica 435 x 58 x 280 mm

Subwoofer 228 x 293 x 310 mm

Tallboy 100 x 1143 x 101 mm

Težina: 23.25kg

 

Zvanični sajt proizvođača: https://www.philips.com.my

Video pregled:

You may also like

Leave a Comment