Home SOFTWARE Najveći noviteti sa Apple WWDC 2018 konferencije

Najveći noviteti sa Apple WWDC 2018 konferencije

by ITN Team

Vreme je za novo izdanje Appleove World Wide Developers konferencije, sa koje nam i ove godine stižu brojne vesti iz Apple-a.

Apple je predstavio iOS 12, a pohvalili su se i sa velikim procentom zadovoljnih korisnika, kao i sa brojkom od 50% korisnika koji redovno prelaze na nove verzije iOS-a u prvoj nedelji nakon njihovog lansiranja.

Od konkretnih noviteta koje donosi iOS 12, tu su – između ostalog – novi file format za rad sa augmented reality projektima, na čijem razvoju je sa Appleom sarađivala i filmska kompanija Pixar, kao i nekoliko novih opcija u aplikaciji Photos.

Pored toga, iOS 12 će nuditi i nešto pametniju Siri, koja bi u kombinaciji sa novom Shortcuts aplikacijom sada trebala biti još korisnija.

Na kraju, vredi istaći i MeMoji, novu Animoji opciju koja će korisnicima omogućiti da kreiraju animirani emoji baziran na njima samima.

Sa druge strane, nova verzija macOS-a, punog naziva macOS Mojave, donosi podršku za Dark Mode u Appleovim aplikacijama, Desktop Stacks opciju za grupisanje različitih tipova fajlova u posebne kolekcije, kao i novi način pregleda fajlova u Finderu, nazvan Gallery.

Od ostalih noviteta vrednih spomena, tu su još i nova Screenshots opcija nalik na onu sa iPhonea, kao i podrška za brzo i jednostavno snimanje video fajlova i GIF-ova.

I za sami kraj priče o novom macOS-u, ostaje nam privatnost korisnika, za koju iz Applea obećavaju da će je čuvati bolje nego pre – i to kako prilikom surfovanja webom, tako i prilikom korištenja različitih aplikacija na samom računaru.

You may also like

Leave a Comment