Home A SLAJDER Logitech Rugged Combo

Logitech Rugged Combo

by ITN Team

Logitech Rugged Combo predstavlja dodatak za iPad uređaje, a glavna funkcija jeste pretvaranje iPad uređaja u neki mini laptop računar ili bar u njegovu imitaciju. Imali smo prilike ranije da se susrećemo sa sličnim uređajima, no tada su bile u pitanju futrole i bile su dizajnirane za tablete koji koriste Android operativni sistem. Ipak Logitech se uprkos svemu tome okrenuo malo i ka Apple-ovim proizvodima proizvodeći podjednako kvalitetne dodatke kao što to radi i sam Apple. Nedavno smo na testiranju imali prilike da upoznamo upravo Logitech Rugged Combo uređaj.

Osnova uređaja jeste upravo jedan veliki četvrtasti komad koji je napravljen od gume pa je na taj način neutralisan efekat oštrih ivica. glavni razlog odabira gume jeste upravo zaštita uređaja koji se smešta unutar „kadice“ koja je dizajnirana da podrži iPad generacije 5 i 6. Sa prednje strane nema puno toga da se vidi, dizajn je vrlo jednostavan, ali zbog prirode tablet uređaja bočne strane na sebi imaju određene detalje koji se odnose na tastere za zvuk kao i dodatke u vidu mreže ispod kojih se nalazi zvučnik. Za povezivanje sa osnovom uređaja koristi se konektor na tabletu. Sa zadnje strane uređaja smo primetili dodatak koji predstavlja postolje ovog uređaja s obzirom da u osnovi nema držača kao što je to slučaj sa laptop računarima. Naslon je napravljen od plastike i pomoću zgloba omogućava podešavanje ugla tableta do 40 stepeni. Bezbednost uređaja koju smo pomenuli podrazumeva zaštitu uređaja od oštećenja prilikom pada sa visine do 2 metara što jeste tačno, ali ovu mogućnost smo testirali samo par puta. Uprkos velikoj bezbednosti to ne znači da je uređaj siguran od namernog bacanja uređaja na pod ili beton.

Drugi deo uređaja predstavlja taststura koja je takođe veoma gumirana, pa joj je to pružilo vodootpornu karakteristiku u šta smo se uverili na testiranju. Tasteri na njoj su blago izdignuti, ali ne previše kako se vodootpornost ne bi narušila dok se ispod nje nalazi prazan prostor sa logoom kompanije. Tastatura sa gornje strane ima konektor sa nekoliko sitnih pinova pomoću kojih se povezuje sa iPad-om. Ovo u velikoj meri omogućava kucanje pa je tako moguće kreiranje dokumenata na iPad uređaj što omogućava korišćenje iPad-a i u poslovne svrhe. Tastatura je udobna za korišćenje, nije klizava ali je nedostatak samo dubina tastera na koje smo morali malo da se privikavamo. Tasteri su membranski što je i očekivano spram same prirode uređaja. Na gornjem delu iznad iPad-a nalazi se dodatak u vidu male trake koja služi kao držač za digitalne olovke. U ovom slučaju se to odnosi na Apple Pencil i Logitech Crayon digitalne olovke koje omogućavaju crtanje po ekranu ili kao alternativa prstima što je vrlo korisno za radnje koje zahtevaju izuzetnu preciznost.

Tasteri u sklopu tastature su vrlo tihi što posledica same prirode membranskih tastera, a ovo je vrlo korisno prilikom upotrebe iPad-a u specifičnim situacijama kao što su recimo predavanja. Kao dodatak tu je i ceo red korisnih multimedijalnih prečica koje su povezane sa iPad-om koje su se pokazale kao vrlo korisno rešenje tako da za neke sitnije radnje kao što je podešavanje zvuka ili osvetljenja nismo morali da koristimo prečice na iPad-u već one na tastaturi.

 

Zaključak:

Odlično rešenje za pretvaranje iPad-a u poslovni računar ili bar njegovu imitaciju. Rugged Combo pored te mogućnosti donosi povišen stepen bezbednosti iPad-a od mehaničkih oštećenja do kojih može doći usled pada na čvrstu površinu, a mini tastatura završava odličan posao za kucanje tekstovima čak i u specifičnim okruženjima zahvaljujući kvalitetnim i veoma tihim tasterima.

 

Specifikacije:

Proizvođač:

Logitech

Model:

Rugged Combo

Kompatibilni uređaji:

iPad 6 (2018)

iPad 5 (2017, modeli: A1822, A1823)

Režimi:

Typing, Viewing, Notebook, Travel

Tastatura:

Uklonjiva

Ugao gledanja:

Podesiv za 40o kreće se od 20o do 60o

Zaštita:

Zaštićen od padova do 2 metara, otporan na ogrebotine, držač za olovke

Tip tastature:

Membranska

Dubina tastera:

1.2 mm

Prečice:

iOS, da

Dimenzije:

273 x 206 x 26 mm

Težina:

776g

Ostalo:

Ne zahteva bateriju, mala potrošnja, MFI sertifikat, vodootporan

 

Zvanični sajt proizvođača: https://www.logitech.com

You may also like

Leave a Comment