Home A SLAJDER Logitech G433 7.1 Gaming Headset

Logitech G433 7.1 Gaming Headset

by ITN Team

Logitech G433 je gejmerski set slušalica koje nude virtuelni 7.1 surround sistem i jedinstveni fabrički dizajn. Kako je u pitanju gejmerski model može se očekivati veliki broj dodatnih mogućnosti kao i visok kvalitet koji je neophodan kako bi se ispunili savremeni zahtevi gejmera koji nisu nimalo niski, a preko toga imaju tendenciju blagog porasta iz godine u godinu. Kako god, nedavno testiranje nam je donelo upravo ovaj model, pa smo imali prilike da iskusimo sve mogućnosti ovog uređaja u praksi.

Slušalice su nam isporučene u prepoznatljivom pakovanju koje podrazumeva tamno sivu pozadinu. Prednja strana ističe sliku uređaja, tu je logo proizvođača, oznaka modela i par natpisa. Ostatak kutije je ispunjen tabelama, slikama i tehničkim specifikacijama uređaja. Nakon otvaranja kutije izvukli smo prvo slušalice da bismo nakon toga primetili da se pored slušalica nalazi veliki broj dodataka i prateće opreme. Kompanija se postarala da nam isporuči rezervne jastučiće od mikrofibera, zatim tu je uklonjivi mikrofon, torbica za prenos slušalica, dokumentacija kao i veliki broj kablova za povezivanje. Tu spada i USB DAC kabl sa 3.5mm konektorom na drugom kraju, zatim kablić za mobilni telefon sa kontrolama i mikrofonom kao i nekoliko kablića sa adapterima.

Prvo što izdvaja ove slušalice od gomile konkurenata jeste dizajn. U našem slučaju je reč o komplet crnom modelu, a na tržištu su dostupne plava i crvena varijanta tako da korisnici mogu da biraju između kolor rešenja ili klasičnog crnog. Ono što nam je prvo upalo u oko jesu tkaninom presvučene školjke koje prekrivaju uši. U pitanju je over-the-ear dizajn koji prekriva celu ušnu školjku. Tkaninasta površina izgleda veoma zanimljivo, deluje kao da je školjka napravljena iz jednog komada. Na dodir je jako prijatna, a isti osećaj stvara i kada je na glavi odnosno preko ušiju korisnika. Ovo spominjemo iz razloga što većina kompanija tkaninom prekriva samo jastučiće, dok je Logitech prekrio celu školjku. Naravno sa obe strane se nalazi logo kompanije radi boljeg isticanja brenda. Rajf uređaja je napravljen od plastike koja je do neke mere fleksibilna što je neophodna karakteristika svakog gejmerskog headset-a. Sa spoljašnje strane je fino uglađena plastika, dok se sa unutrašnje strane nalazi sunđerast oslonac takođe presvučen tkaninastom površinom. Osećaj na glavi je prijatan, jastučić na rajfu je jako udoban što nam je jako značilo prilikom intezivnijeg gejminga.

Bez ikakvih dodataka G433 izgleda poput nekog wireless odnosno bežičnog modela, ali to je tako zato što se svaki deo na slušalicama skida tako da one mogu da se prilagode situaciji i potrebi korisnika što je između ostalog i glavni razlog isporuke velikog broja kablića. Ipak uprkos velikoj udobnosti slušalica, osećaj je kao da nam je u rukama jeftiniji uređaj nego što to zapravo jeste no ovo nećemo toliko uzimati za zlo. Jastučići na slušalicama se mogu menjati, a nama je u kutiji isporučen rezervni par od mikrofibera tako da smo imali mogućnost da podešavamo slušalice prema svom ukusu. Takođe mogli smo da menjamo i obim što je podrazumevano za svaki headset. Slušalice mogu da se koriste u raznim varijantama zahvaljujući velikom broju kablova, a moguć je odabir i između dva mikrofona koji se takođe skidaju. Dužine osnovnih kablova za povezivanje su od 1.5 do 2 metra što je sasvim dovoljno, niti su previše dugi niti previše kratki nego baš koliko treba.

Prilikom povezivanja na desktop računar koristili smo kabl USB DAC konektorom koji nam je omogućio virtuelni 7.1 surround sistem. U ovom slučaju nema mikrofona u sklopu kabla već je to drugi kabl za svakodnevnu upotrebu. Što se softvera tiče, nije nam isporučen u vidu instalacionog diska, ali je dostupan za besplatno preuzimanje sa internet prezentacije kompanije što smo i učinili. Preko njega smo postavljali EQ podešavanja kao i imali smo opciju za omogućavanje DTS virtuelnog surround zvuka. Kvalitet zvuka tokom slušanja muzike je odličan, na vrhunskom nivou. Nije bilo previše naglašenog bass-a kada je to nepotrebno, a sa druge strane nije bilo ni previše visokih tonova, Logitech je odlično izbalansirao frekvencije. Sa druge strane ništa manjeg kvaliteta je zvuk i prilikom gejminga kada balans frekvencija dolazi na najveći test. Poznato je da je glavni razlog tome veliki broj efekata koji treba da dođe do izražaja. Kvalitet je na vrhunskom nivou, tu je negde u klasi sa HyperX Cloud II slušalicama ili Corsair Void modelom. Mada nekako u poređenju sa Cloud II modelom, G433 ima malo manje detalja u zvuku, ali to se ne primećuje ukoliko se ne radi direktno poređenje jednog i drugog modela istovremeno.

 

Zaključak:

G433 iako je još jedan model na već veoma zasićenom tržištu, pomoću nekih aduta se jako ističe iz te gomile. Jedinstven i veoma kvalitetan dizajn ga već u startu izdvaja iz grupe, a kasnije i širok spektar mogućnosti u koje se uključuje delimično modularni dizajn koji omogućava prilagođavanje svakoj situaciji. Kvalitet zvuka je takođe na vrhunskom nivou što je bilo očekivano, a cena uređaja se kreće od 100€ sa varijacijama.

 

Specifikacije:

Proizvođač: Logitech
Model: G433 7.1
Tip: Gejming slušalice
Sistem: 7.1
Povezivanje: 3.5mm + USB
Prečnik drajvera: 40 mm
Frekventni opseg: 20Hz – 20KHz
Impedansa: 32 Ohm
Osetljivost: 107dB@1KHz SPL 30mW/1cm
Dužina kabla: 1.5m, 2m
Dimenzije: 172 x 81.7 x 182 mm
Težina: 259g

Zvanični sajt proizvođača: https://www.logitechg.com

Video pregled:

You may also like

Leave a Comment