Home GAMES Just Dance 2018

Just Dance 2018

by ITN Team
Just Dance 2018

Just Dance’ je jedna od franšiza koja nije mogla ostati neprimećena. Bilo da je ljudi vole ili ne, ona je postala sastavni deo relativno novog talasa igara koje su postale popularne sa Wii i DS konzolama – to su igre koje čine da dosadne i zdrave stvari budu svima zabavne. „Just Dance 2018“ prati ovaj trend vežbanja pomešan sa zabavnim ritmom igranja, a nakon što smo bacili pogled na nju, možemo reći da nije teško videti privlačnost franšize kako opštoj javnosti tako i igračima koji žele da se dovedu u formu. Plešite zajedno sa Cubed3 dok se on trese i daje vam svoje mišljenje o ovogodišnjem izdanju popularnog plesnog serijala kompanije Ubisoft.

Tokom kratkog perioda vremena u istoriji igara u kojoj su igre zasnovane na kontroli pokreta i ritmu bile popularne, izrodio se svojevrsni hibrid ove dve vrste igara u obliku „Just Dance“. Ova igra preuzela je elemente iz ritmičkih igara kao što je „Guitar Hero“ i igara koje su zasnovane na kontroli pokreta kao što su Wii Sports igre. Od tada je prošlo čak osam godina, i dok su roditelji „Just Dance“ sedeli u zapećku i postali neki vid apostrofa u istoriji igara, „Just Dance“ izdanja nastavljaju da igraju. Ova igra je ponovo tu sa još jednim izdanjem glavnog serijala – „Just Dance 2018“.

Just Dance 2018

Just Dance 2018

Nekima može isprva čudno zvučati da igra o plesanju može da postane jedna tako velika franšiza, ali nakon što smo pokušali da odigramo par pesama, moramo da priznamo da je vrlo teško prestati s igranjem. Formula dodaje zarazni i responzivni sistem nagrađivanja koji se može naći u ritmičnim igrama biološkoj igri koju pružaju fizički pokreti, kako bi se igračima dao obiman tonik hormona od kojih se osećate dobro ne bi li se vraćali ovoj igri iznova i iznova.

Just Dance 2018

Just Dance 2018

Sama igra je dosta zabavna i nudi vrlo istraživačke opise onoga što će igračima pomoći da se ne iznenade mnogo pokretima, iako ih i dalje tera da idu u korak sa ekranom. Ovo postaje mali problem onda kada igra zahteva da se igrač okreće oko sebe, ali je to na sreću retko i često je praćeno pauzom nakon svakog okretanja kako se sama igra ne bi mnogo poremetila.

Just Dance 2018

Just Dance 2018

„Just Dance 2018“ igračima nudi više onoga na šta su navikli u ovom serijalu; međutim, ove godine ima tu i nekoliko novih elemenata. Među najznačajnijim elementima nalazi se novo rangiranje Megastar-a koje igrači mogu da dobiju na pesmi sa 12.000 poena, a upotreba mojo coinsa  služi da u gashaponu unovče svoje nagrade, koje su ovog puta prilično dobre i uključuju čak i nove pesme.

Iako su inovacije često dobre, one nisu neophodne u nekim franšizama koje rade ono što rade, samo sa novim sadržajem, a „Just Dance 2018“ dolazi sa preko 40 novih pesama za ples. Mešanjem pesama se, nažalost, možda i previše igralo na sigurno. Iako ima nekih K-Pop pesama, pesme Hatsune Miku, a čak i na Switch verziji Mario tema sa nekim interesantnim segmentima za dva kontrolera, većinu pesama sa spiska čine radio pop i R&B melodije, dok su neki žanrovi u potpunosti izbačeni.

Just Dance 2018

Just Dance 2018

Ovo se veoma lako može popraviti putem pretplaćivanja na „Just Dance Unlimited“, pri čemu prva tri meseca dobijate kupovinom igre, ukoliko spadate u one koji traže više različitosti ili samo žele da osvoje nove nivoe i dođu do većih rezulata. Teško je ne priznati da je „Just Dance 2018“ najsolidnija igra svoje vrste. Iako „Stepmania“ i „Dance Dance Revolution“ postoje već dosta dugo, ove franšize nikada nisu uspele da obuhvate plesno iskustvo koje uključuje celo telo na način na koji „Just Dance 2018“ i njene prethodnice to čine.

Just Dance 2018

Just Dance 2018

Kompanija Ubisoft je napravila pravi potez od samog početka i stvorila je čvrste temelje na kojima će graditi svoju franšizu, pri čemu je dodala funkcije onome što sada znamo kao „Just Dance 2018“. Iako ima samo nekoliko novih funkcija, one koje postoje, iako naizgled male, zapravo daju tačno ono što treba ovoj igri. Gashapon dodaje sistem nagrađivanja koji izaziva zavisnost kod ljudi, a novi sistem rangiranja će i veterane držati u neizvesnosti. Iako su sva ova unapređenja mala, ona zajedno sa mnogo novih pesama čine da ovo izdanje bude vredno utrošenog vremena kako veteranima tako i početnicima.

„Just Dance 2018“ ne nudi mnogo novina, ali to u ovom trenutku zaista nije potrebno. Ono što ova igra nudi samo doprinosi već sjajnom iskustvu na neočekivane načine. Mojo gashapon dodaje još jednu komponentu koja izaziva zavisnost mešavini hormona od kojih se osećate dobro, a koje je ova igra posedovala godinama unazad i to na način koji je očigledno pametan onda kada vam se objasni. Ipak, ono zbog čega su igrači tu jeste zabavna i zarazna plesna igrica, koja je jača nego ikada sa sve većom Unlimited bibliotekom pesama. Zbog ovoga „Just Dance 2018“ treba da probaju kako obožavatelji, tako i početnici.

You may also like

Leave a Comment