Home A SLAJDER iDance Soundsystem XD200

iDance Soundsystem XD200

by ITN Team
iDance Soundsystem XD200

Kao što smo ranije pisali, Bluetooth zvučnici su za relativno kratko vreme postali veoma popularni na tržištu, a dobrim delom počinju da potiskuju klasične 2.1 audio sisteme kada su u pitanju kućne žurke. Naravno ono što karakteriše gotovo svaki Bluetooth zvučnik jeste prenosivost, a samim tim i bežična konekcija koja je dosta privlačnija od klasične konekcije putem kabla. Na nedavnom testiranju smo imali još jedan ovakav zvučnik koji nam ovaj put dolazi iz kompanije iDance, a oznaka modela je Soundsystem XD200.

Zvučnik nam je isporučen u kvaltetnoj kartonskoj kutiji koja je preplavljena detaljima, slikama, logoima, specifikacijama itd. Samim tim smo sa prednje strane zatekli sliku uređaja u krupnijem planu, zatim logo kompanije i oznaku modela kao i nekoliko specifikacija. Detaljnija uputstva, slike kao i tehničke specifikacije pažljivo su raspoređene na svim ostalim stranama kutije. Nakon otvaranja izvukli smo prvenstveno uređaj čiji nas je izgled prijatno iznenadio, tu je zatim uputstvo za upotrebu mada nam nije bilo najpotrebnije jer je dosta toga iskazano već na samoj kutiji, a nije izostavljen dodatni stereo mikrofon i kabl za punjenje baterije unutar uređaja.

iDance Soundsystem XD200

iDance Soundsystem XD200

Uređaj je dizajniran tako da gotovo ni po čemu nije sličan sa prethodnim Bluetooth zvučnicima koje smo imali prilike do sada da testiramo. Dimenzije uređaja su nešto veće u poređenju sa njima, ali gabariti u ovom slučaju svakako da omogućavaju prenos od mesta do mesta što je čest slučaj po pitanju organizovanja kućnih žurki. Kućište uređaja je napravljeno od kvalitetnih materijala koji u ovom slučaju obuhvataju metal u kombinaciji sa kvalitetnom čvrstom plastikom. Naravno sa prednje strane se nalazi metalna rešetka na čijoj sredini se nalazi logo kompanije, dok se ispod rešetke nalazi zvučnik, no o njemu ćemo nešto kasnije. Iznad logoa kompanije ugrađen je panel koji u praksi predstavlja svetleći ekvilajzer što nam se jako dopalo, a činjenica je da do sada nismo imali baš puno prilika da se susretnemo sa sličnim detaljem.

iDance Soundsystem XD200

iDance Soundsystem XD200

Levo i desno od svetlećeg ekvilajzera nalaze se dva jednaka plastična panela koji na sebi sadrže potenciometre i tastere za podešavanje zvuka i svih dostupnih parametara uređaja. S obzirom da je reč o Bluetooth zvučniku, XD200 unutar sebe ima integrisanu fabričku litijum-jonsku bateriju koja se puni putem kabla koji smo dobili pored uređaja unutar kutije. Ono što nismo imali prilike do sada da vidimo jeste tzv. disko kugla koja se nalazi sa gornje strane te svojim svetlom stvara pravi disko efekat u prostoriji u kojoj se nalazi. Zanimljivo je da je ovo rešenje kompanije iDance primenila na više uređaja što je zaista inovativno na tržištu. Disko kugla emituje više boja te uz pomoć tastera sa strane je moguće podešavanje svetla u dva dostupna nivoa što je sasvim dovoljno za stvaranje dobre atmosfere u prostoriji.

iDance Soundsystem XD200

iDance Soundsystem XD200

Sa leve strane uređaja se nalazi panel koji je blago zaronjen u kućište te se na njemu nalaze konektori za AUX, gitaru, zatim dva konektora za mikrofon i naravno neizostavni konektor za napajanje (punjenje baterije). USB konektor takođe postoji, ali je on smešten sa gornje strane levo od disko kugle. Što se tiče povezivanja, glavni način konekcije jeste Bluetooth veza koja radi prilično dobro, te smo na testiranju imali domet od oko 10 metara što je uglavnom isto za sve uređaje koje se služe ovim načinom povezivanja. XD200 koristi dvosistemski bass-reflex zvučnik čija je maksimalna snaga 100W što je vredno pohvale. Naravno ovo nam je na testiranju pružilo veoma kvalitetan i glasan zvuk koji je dostojan jedne žurke za šta je uglavnom i namenjen ovaj uređaj. Bass je dosta izražen što je vrlo bitno, a poznato je da je ovo „boljka“ većine Bluetooth zvučnika.

 

Zaključak:

Sa sigurnošću možemo reći da je ovo jedan od najintrigantnijih Bluetooth zvučnika sa kojim smo se susreli. Sam dizajn pored toga što je kvalitetan, na prvi pogled odmah govori da je reč o uređaju koji je namenjen žurkama i svojim inovativnim rešenjima podiže ove uređaje na viši nivo. Naravno kvalitetan zvuk je obezbeđen kao i ostali načini povezivanja pored Bluetooth veze, no sve to je ispraćeno i visokom cenom što i jeste očekivano. Cena uređaja je oko 20.000RSD što je neka realna cena za jedan interesantan i pre svega visoko-kvalitetan Bluetooth zvučnik.

 

Specifikacije:

Proizvođač: iDance
Model: Soundsystem XD200
Tip: Bluetooth zvučnik
Snaga zvučnika: 100 W
Povezivanje: Bluetooth
Domet: Do 10m
Ostali konektori: USB

2x Mic

1x Gitara

1x 3.5mm

Audio izlaz

Napajanje

Ostalo: ID3 LED displej, punjiva baterija, svetleći ekvilajzer, FM Radio, izmenjivač zvuka, Disko Ball sa strob-om

 

Zvanični sajt proizvođača: http://www.idanceaudio.com/

You may also like

Leave a Comment