Home GAMES Wulverblade
Wulverblade

U ovom trenutku stara više od 25 godina, „Streets of Rage 2“ je podjednako dobra danas kao i na dan objavljivanja, i prosto nema dostojnih konkurenata. Najnovija borilačka igra sa kamerom sa strane koja se priključila borbi za tron, „Wulverblade“, prošla je malo bolje od ostalih, ali joj iapk malo fali do savršenstva.

U „Wulverblade“ preuzimate kontrolu nad jednim od tri kaledonska ratnika, od kojih svaki ima sopstvenih prednosti i mana, dok se borite da zaustavite rimsku invaziju severa. Režim kampanje vam na početku pruža dva načina za igru: standardni, u kojem možete da birate između dva nivoa težine, sigurne lokacije i mogućnost da sačuvate svoj napredak, i arkadni, u kojem dobijate tri života i tri nastavka, i to je sve. Bez obzira koju opciju izaberete, spremite se za brutalnu borbu.

Wulverblade

Wulverblade

Napad na neprijatelje uglavnom će se sastojati od udaranja po standardnom dugmetu za napad kako bi izveli seriju udaraca. Možete ga kombinovati sa jurišom, aperkatom ili napadom iz skoka kako biste dodali malo raznolikosti, ali u suštini to je veći deo igre. U ovom pogledu igra je pomalo plitka.

Ponekad možete pronaći sekundarno oružje koje možete pokupiti kako bi poboljšali snažne napade, ali će se ono posle određenog vremena slomiti. Popunjavanje merača koji se nalazi iza vašeg lika omogućava vam da uđete u režim besa, tokom kojeg udarate izuzetnom brzinom i regenerišete svoje životne poene. A jednom u toku svake staze možete pozvati neke prijatelje vukove kako bi napali vaše neprijatelje. „Wulverblade“ ima sve što očekujete od igre iz ovog žanra, ali se zbog ovoga igra čini prilično generičnom.

Wulverblade

Wulverblade

Možda je jedini način na koji se „Wulverblade“ zaista izdvaja od ostalih borilačkih igara sa kamerom sa strane taj što možete da blokirate napade protivnika. Pored toga, blagovremeni blok predstavlja pariranje napada, što vam omogućava mali vremenski okvir u kojem možete da izvedete snažan kontra-napad. Na neke napade neprijatelja bićete upozoreni uzvičnikom koji je tu da vas upozori na opasnost i omogući vam da na vreme spremite štit. Neki drugi napadi neće imati takvih signala, pa će vreme koje vam je potrebno da pripremite svoj štit verovatno značiti da ćete biti pogođeni. Pored toga, neki napadi se ne mogu blokirati, pa su jedini načini da se zaštitite od njih da se pomerite ili izbegnete napad pravovremenim kotrljanjem. To izgleda lako na papiru, ali je zbog usporenih kontrola teže nego što bi trebalo da bude.

Wulverblade

Wulverblade

Usporeno kretanje i kontrole u „Wulverblade“ povećavaju frustraciju koju ćete često osećati u toku igranja. Ovo je igra u kojoj morate da koristite prostor oko sebe, ali će vaša usporena pokretljivost u kombinaciji sa činjenicom da će vas često ometati objekti u okruženju od toga napraviti naporan posao. Borićete se sa talasom za talasom neprijatelja ograničenog opsega i, da budemo potpuno iskreni, to će vrlo brzo postati zaista dosadno.

I pored toga, „Wulverblade“ ima nekih dobrih strana. Sposobnost da pokupite raznovrsna oružja kojim zatim možete gađati svoje neprijatelje omogućuje neke zaista zabavne napade sa daljine; ko ne voli da odrubljenom glavom gađa svoje neprijatelje? Ili pak nečijom odsečenom rukom? „Wulverblade“ je veoma krvava i brutalna, a to nam se zaista sviđa. Nažalost, dugme za sakupljanje predmeta je istovremeno i dugme za napad, pa će vaš lik u situacijama kada se na zemlji nalazi neki predmet, a ispred vas je neprijatelj, radije podići predmet nego napasti.

Wulverblade

Wulverblade

Još jedan aspekt „Wulverblade“ koji nam se dopao, a nismo ga očekivali, jeste njen naglasak na istoriji. Ovo je gotovo edukativna igra, ako uzmemo u obzir predstavljanje istorijskih događaja i gomilu zapisa i video snimaka koji vam pružaju informacije o predmetima i mestima od interesa. Vidi se da je dosta brige ušlo u stvaranje ove igre, što je takođe potvrđeno prelepim vizuelnim efektima i dobrim pozajmljivanjem glasova. Producentske vrednosti su joj na izuzetnom nivou za igru koju možete skinuti.

Wulverblade

Wulverblade

Prelaženje režima kampanje u „Wulverblade“ otvara još jedan dodatni režim za one koji žele da je igraju još jednom, ali uz mali dodatak, a tu je i režim arene u kojem možete učestvovati u nekim brutalnim borbama bez da se opterećujete pričom. Prilično je kompletna kao paket, naročito ako uzmete u obzir da je možete igrati u lokalnom kooperativnom režimu, ali joj nedostaje malo uzbuđenja da bismo mogli da je nazovemo suštinskom igrom ovog žanra.

Ukoliko ste ljubitelj ovog žanra, onda je „Wulverblade“ definitivno dovoljno dobra da privuče vašu pažnju, ali jednostavno nam se čini da nije mehanički dovoljno dobro potkovana da zaista impresionira. To je prava šteta, naročito ako uzmemo u obzir njen snažan umetnički pravac, istorijsku podlogu i raznovrsnost režima igranja.

You may also like

Leave a Comment