Home GAMES Velika LAN završnica Vip Adria Lige powered by ESL na Reboot InfoGameru donosi sudar najboljih esport ekipa u regiji

Velika LAN završnica Vip Adria Lige powered by ESL na Reboot InfoGameru donosi sudar najboljih esport ekipa u regiji

by ITN Team
Cosplay

Reboot InfoGamer, jedan od najvećih gaming sajmova i festivala u ovom dijelu Europe, svoja je vrata posjetiteljima otvorio ovog utorka, 21. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu. Tijekom vikenda će od 24. do 26. studenoga biti dom velike LAN završnice Vip Adria Lige powered by ESL.

Najbolji esport igrači i timovi na ovim prostorima borit će se za titulu pobjednika prve sezone natjecanja uz nagradni fond od 20 000 eura, ali i mjesto koje izravno vodi u grupnu fazu sedme sezone ESL Southeast Europe Championshipa koji je na rasporedu u prvoj polovici 2018. godine. Natjecanje je to koje donosi sudar najboljih momčadi u regiji.

Velika LAN završnica Vip Adria Lige

Velika LAN završnica Vip Adria Lige

Više od 70 tisuća posjetitelja Reboot InfoGamnera iz cijele Europe tijekom završnice Vip Adria Lige uživo će imati priliku pratiti spektakularne okršaje po četiri najbolja tima iz tri najpopularnija esport naslova – Fifa 18, Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, dok će se na Twitch kanalima ESL-a putem online streaminga moći pratiti završnice u Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends.

Direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta Martina Rizman Matić, ESL-ov regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu Martin Kadinov, organizator Reboot InfoGamer sajma Damir Đurović i članovi hrvatskih gaming timova KlikTech i Bontech, ujedno i najuspješniji timovi u online dijelu natjecanja, predstavili su veliku LAN završnicu Vip Adria Lige na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Vip gaming arene paviljona 11A Zagrebačkog Velesajma.

Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta

Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta

„Vip Adria Liga, zajednički projekt Vipneta i ESL-a, pokrenuta je s ciljem popularizacije esporta i bržeg razvoja i edukacije profesionalnih igrača i timova u regiji. Svega nekoliko mjeseci od pokretanja natjecanja liga je već u svojoj prvoj sezoni potvrdila svoj veliki potencijal. Koliko je esport popularan govori i činjenica da je prošlogodišnje finale League of Legends pratilo više gledatelja nego primjerice NBA finale ili dodjelu filmskih nagrada Oscar. Sretni smo što će naši finalisti imati priliku pokazati svoj talent i gaming vještine u prepunoj Vip gaming areni“, poručila je Martina Rizman Matić.

Fenomen esporta nezaustavljivo raste i trenutno u svijetu ima više od 190 milijuna zaljubljenika u esport, a samo u zapadnoj Europi ih je 23 milijuna. Vip Adria Liga od svog je pokretanja proizvela više od 400 sati gaming sadržaja, a pritom je sudjelovalo više od 1 200 igrača iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. Online fazu natjecanja pratilo je više od 4 milijuna esport gledatelja. Do finala na zagrebačkom Velesajmu odigrano je 459 mečeva, a na finalnom turniru biti će ih odigrano još 14 nakon kojih ćemo dobiti pobjednike prvog izdanja Vip Adria lige.

„U ESL-u smo, zajedno s partnerima iz Vipneta, prošli velik put od Vip Adria Lige kao inicijalne ideje pa sve do danas kada prisustvujemo velikoj LAN završnici natjecanja na Reboot InfoGameru u Zagrebu. Ligu smo pokrenuli vođeni idejom da kada bi ova regija imala profesionalno organiziranu ligu, tada bi se igrači i timovi samostalno usmjeravali prema profesionalnim gaming karijerama i time podigli razinu kvalitete svoje igre na užitak domaće publike. Sada kada je pred nama velika završnica mogu sa sigurnošću reći kako smo taj cilj postigli već u prvoj sezoni natjecanja. S nestrpljenjem očekujem veliko finale Vip Adria Lige i okršaj najboljih timova u regiji“, izjavio je Martin Kadinov, ESL-ov regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu.

Martin Kadinov, regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu ESL

Martin Kadinov, regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu ESL

Komentirajući ovogodišnje izdanje Reboot Infogamer sajma i prvo offline finale Vip Adria lige, Damir Đurović, CEO Reboota je izjavio: „Rekordno izdanje Reboot Infogamer sajma ulazi u svoju vruću završnicu koja će ove godine biti dodatno uveličana finalom Vip Adria League powered by ESL turnira. Oni ne samo da doprinose rastu i značaju REboot Gamera kao jednog od najvećih sajmova na svijetu nego konačno podižu esport u regiji na jednu sasvim novu razinu.“

Toni „Sacre“ Sabalić, član League of Legends tima Klicktech, finalista Vip Adria lige

Toni „Sacre“ Sabalić, član League of Legends tima Klicktech, finalista Vip Adria lige

Petak, prvi dan završnice Vip Adria Lige donijet će rasplet u esport naslovu Fifa 18, a snage će odmjeriti pobjednik Fifa 17 online kvalifikacijskog natjecanja – Kliktech Edinho, te tri najbolja igrača Fifa 18 online kvalifikacija – Hasinho, dino5268 i Mehinho. Subota je pak rezervirana za okršaj četiri najbolja Counter-Strike: Global Offensive timaKlikTech, Squared Esports, Valiance&Co. i Zonic eSports, dok će u nedjelju sve oči biti uprte u najbolje League of Legends timove – Bontech, KlikTech, RUR Esports i x25 Esports.

Damir Đurović, CEO Reboota

Damir Đurović, CEO Reboota

You may also like

Leave a Comment