Home GAMES Monster Hunter: World

Monster Hunter: World

by ITN Team
Monster Hunter: World

Poslednja igra u „Monster Hunter“ franšizi donosi nam ključne elemente koji su ovu franšizu učinili kultnim klasikom – teške borbe, zabavnu i interesantnu progresiju, kao i borbu protiv dinosaurusa s prijateljima – otvarajući tako vrata novim igračima koji će biti preplavljeni pristupačnijim sjajem. Nemojte se varati, veliki izazovi su još uvek u centru ovog iskustva, pa veterani neće biti razočarani kolosalnim levijatanima na kraju igre. Pored toga što je fanovima dala ono što su i očekivali od ove franšize, igra je onima koji su novi takođe dala šansu da je upoznaju pre nego što pred njih baci najveće izazove, a nivo težine raste odgovarajućom brzinom.

„Monster Hunter: World“ je najpristupačnija igra u serijalu, a novim igračima predstavlja svoje ključne sisteme i mehanike tokom prvih 20 sati igre. Prvi sati niskog ranga su udobni i opušteni, a prate ih i izazovne akcije višeg ranga kao i širi sistem oklopa i oružja, i na kraju, Elder Dragons. Lov na kraju igre testira sve vaše veštine, pa bi trebalo da ste, nakon svih progresivnih izazova koji vode ka tome, spremni za neke ozbiljnije borbe i vrhunske nagrade. Ova jasna segmentacija veoma dobro funkcioniše, pružajući linearnu putanju koja polako pojačava kako težinu neprijatelja tako i osnovne opcije vaše opreme. Do trenutka kada smo nakon 60. nivoa  stigli do kraja, bili smo željni da se ponovo vratimo po još zabave koja ide nakon igre. Intenzivni zadatak rušenja jednog Elder Dragon-a i sakupljanja nagrada mozgu šalje duplu dozu dopamina, pa je sve što želite da se opet vratite po još.

Monster Hunter: World

Monster Hunter: World

Petlja progresije je jednostavna, ali opčinjujuća. Izađete, lovite čudovišta, koristite njihove delove kako biste pravili nova i uzbudljiva oružja i oklope. Kako budete napredovali kroz igru, otključavaće vam se još opcija za personalizovanje zajedno sa moćnim bonusima, što će vam omogućiti da kreirate moćni miks putem delova setova i dekoracija (dodavanje dragulja zarad dobijanja bonusa).

Element istraživanja ovde doprinosi celokupnom iskustvu, pošto možete naići na svakakve interesantne svari u divljini, od novih Palico plemena i gedžeta, preko stvorenja koja ćete sakupljati i čuvati u svojoj kući, neotkrivenih tragova čudovišta koja vas mogu odvesti u opasnu, divlju vožnju. Iako svaka oblast ima svoju vlastitu instancu većeg sveta, svaka od njih deluje posebno i interesantno. Svaki put kada se vratite u glavni grad Astera, tu će biti nešto novo čime ćete se baviti, kao što je slanje vaših Palico odreda da love za vas u oblastima koje ste prethodno osvojili, unapređivanje opcija hrane u kantini, sakupljanje plodova žetve, ili provera novih dobara koja dolaze brodom u luku.

Monster Hunter: World

Monster Hunter: World

Ponovnim korišćenjem pojedinih standarda franšize pomaže kako novim igračima, tako i veteranima. Umesto da gubite vreme sa iritantnim kuglicama s bojom i igrama pogađanja tokom lova i potere, izviđačke muve su odlično rešenje. Ovi korisni insekti pružaju iskustvo praćenja koje deluje prirodno i koje vas obuzima dok sakupljate otiske i ostale tragove u okruženju koji vode do njihovih staništa. Povećanje znanja o čudovištima putem praćenja, lova i zarobljavanja ispunjuje vašu istraživačku biblioteku u gradskom habu, što vam omogućuje da dobijete jedan sveobuhvatni pogled na slabe tačke čudovišta, elementarne snage, lomljive delove i moguće nagrade. Proučavanje ovih zapisa predstavlja izuzetno koristan način da se nauči više o čudovištima i načinu na koji ćete ih pobediti. Sakupljanje korisnih materijala dok trčite umesto da morate da stanete da biste ih pokupili je odlično, a automatska izrada predmeta čini da dosadne aktivnosti kao što je ponovno punjenje osnovnih potrošnih materijala budu deo prošlosti.

„Monster Hunter: World“ nudi 14 različitih vrsta oružja koja podržavaju različite stilove igre, od agresije izbliza do bombardovanja izdaleka. Oružje je označeno imajući pristupačnost na umu, što nove igrače tera da biraju responzivniju opremu koja možda ne zahteva toliko podešavanja ili metodične borbe. Međutim, za one koji žele da se pokazuju i da testiraju svoje veštine tu je pregršt mogućnosti. Neko ko koristi dugački mač će imati mnogo drugačije iskustvo od nekoga ko koristi, recimo, roga za lov, a eksperimentisanje sa različitim oružjem predstavlja veliki deo zabave. Dodavanje novog oružja u vaš trenutni „arsenal“ traje samo nekoliko borbi, pa je isprobavanje novog stila igre lako. Ovo dodaje dosta dugovečnosti i zabave celokupnom iskustvu.

Monster Hunter: World

Monster Hunter: World

Nekoliko detalja odvlači „World“ od veličanstvenih visina. S vremena na vreme dešavaju se problemi sa brojem frejmova u sekundi, što stvara neskladno iskustvo borbe, naročito kada ima više od jednog ogromnog čudovišta na ekranu u isto vreme. Ponekada kada imate dve ili tri velike zveri u istoj oblasti, one se zapravo neće ni mrdnuti niti reagovati ukoliko ne stojite zaista blizu akcije – što je verovatno zadnje mesto na kojem želite da budete u toj situaciji. Postoji još nekoliko manjih problematičnih tačaka, uključujući i jednu koja se odnose na borbu u okviru glavne priče (pošto igra ima smešan utisak da ćete želeti mogućnost da ponovite više puta!) koja je krajnje nezanimljiva pa više predstavljaja iskušenje strpljenja nego pravu borbu s čudovištem. Kada igrate u režimu za više igrača, morate sačekati da vaš prijatelj završi ciljeve misije koji su zasnovani na priči pre nego što se pridružite njegovim potragama, ali gledajući širu sliku, ovi detalji se mogu prevideti.

„Monster Hunter: World“ je najbolja igra u ovom serijalu, kao i dobrodošli način da se novajlije upoznaju sa odsecanjem repova, rodeom i ubijanjem titana. Ne želimo da ikada više igramo neki serijal pomoću uređaja koji se drže u rukama, pošto se zrnasta grafika i loše kontrole ne mogu uporediti sa redefinisanim iskustvom koje olakšavaju ključne platforme.

You may also like

Leave a Comment