Home GAMES Loša vest za fanove PES-a: Izgubili prava na Ligu prvaka

Loša vest za fanove PES-a: Izgubili prava na Ligu prvaka

by ITN Team

U večnoj borbi između PES-a i FIFA-e, Liga prvaka je poslednjih godina bila jedan od jačih aduta kojima je Pro Evolution Soccer privlačio igrače, ali čini se kako tome dolazi kraj.

Kako prenosi Eurogamer, nakon ove sezone Lige prvaka završiće i ekskluzivna veza PES-a i Uefe koja je počela još 2008. godine. Tad se u igri pojavila licencirana Liga prvaka, a kasnije su tu stigla i druga takmičenja Uefe. Pre tri godine su objavili da su se dogovorili o produženju prava do 2019., međutim najnovije vesti sugerišu da je to skraćeno.

Licence i prava na korišćenje fudbalskih klubova i reprezentacija su jedan od glavnih alata u borbi gaming divova, jer se radi i o najpoznatijim brendovima na svetu. Onome što PES nije imao pokušavali su da doskoče izmišljenim imenima klubova poput Man Blue za Manchester City. Jonas Lygaard iz Konamija je rekao kako im je Liga prvaka dala platformu da kreiraju jedinstvena fudbalska iskustva za fanove, ali da sada okreću svoj fokus na druga područja i da će raditi na alternativnim načinima saradnje s Uefom, navodi se u saopštenju.

Najlogičniji razlog za prekid saradnje je naravno cena licence, a sad treba videti hoće li EA Sports iskeširati taj iznos pa da FIFA bude bogatija od nove sezone.

You may also like

Leave a Comment