Home A SLAJDER Energenie EG-BT-01

Energenie EG-BT-01

by ITN Team

Kompaniju Energenie poznajemo od ranije kao tip kompanije koja je posvećena konstatnom unapređenju energetske efikasnosti sa težnjom ka zaštiti životne sredine. U saradnji sa kompanijom Gembird proizvela je dosta elektronskih uređaja, ali su neke proizveli i samostalno. Među tim uređajima smo našli dosta zanimljivih gedžeta koji su veoma korisni koji i krajnjim korisnicima omogućavaju uštedu energije, pa samim tim i manje iznose na njihovim mesečnim računima. Ipak sada smo testirali nešto drugačiji uređaj, a reč je o modelu Energenie EG-BT-01 koji u suštini predstavlja jednostavan uređaj za testiranje baterija.

U ovom slučaju je reč o vrlo jednostavnom uređaju koji je napravljen od plastike koja je dovoljno čvrsta i kvalitetna, bar uzimajući u obzir samu prirodu uređaja. Sa prednje strane je ugrađen jedan mono displej za rezultate merenja baterije, a pored njega su ispisane oznake kako bi se upotreba uređaja olakšala korisniku. Uglavnom nema previše detalja na uređaju, veoma je jednostavan i ima jasnu namenu tako da nema previše detalja kojima bi se mogla posvetiti pažnja. Sa strane se nalazi držač za bateriju sa metalnim prijemnicima sa gornje i donje strane s tim što je gornja strana fleksibilna odnosno deluje poput klizača tako da uređaj omogućava testiranje različitih baterija sa različitim dimenzijama kao što su npr. AAA ili AA.

Što se tiče gabarita uređaja, vrlo je mali i kompaktan pa ga je vrlo lako prenositi uz alat npr. Dimenzije uređaja su 110x59x25mm uz minimalnu težinu od 51 gram što je lakše čak i od savremenih smartfon uređaja. Prilikom testiranja proverili smo baterije od 1.5V i 9V, a uređaj je odlično poslužio u detektovanju loših baterija, a pritom smo u par navrata testirali baterije koje su već bile prazne što uređaju nije predstavljalo nikakav problem da to i detektuje.

 

Zaključak:

Ukratko, veoma interesantno rešenje za detekciju napona baterije sa velikom paletom podržanih baterija za testiranje. U svemu tome pomaže jedan mali mono ekran koji prikazuje napon na bateriji, a uređaj odlično može da posluži korisncima koji su često u kontaktu sa nekim baterijama odnosno koriste uređaje koji su bežični i zahtevaju baterije kao izvor napajanja. Cena je takođe veoma niska te iznosi približno 9€.

 

Specifikacije:

Proizvođač: Energenie
Model: EG-BT-01
Tip: Tester baterija
Podržane baterije: 1.5V, 9V
1.5V: AAA, HP16, MN2400, R03, AA, HP7, MN1500, UM3, C, HP11, MN1400, SP11, LR14, UM2, D, HP2, MN1300, SP2, R20, UM1
9V: PP3, MN1604, 6F22, 006P
Dimenzije: 110 x 59 x 25 mm
Težina: 51g

Zahvaljujemo se kompaniji Gembird doo (https://www.gembird.rs) na ustupljenom proizvodu za testiranje.

Zvanični sajt proizvođača: https://energenie.com/

You may also like

Leave a Comment