Home A SLAJDER Samsung Level U Pro

Samsung Level U Pro

by ITN Team
Samsung Level U Pro

Poznato je koliko je pojava pametnih telefona uticala na sam razvoj i dalju upotrebu tehnologije. Isto tako je to doprinelo i pojavi raznih gedžeta koji nisu neophodni, ali u dobroj meri mogu da olakšaju neke od svakodnevnih radnji. Ipak na skorijem testiranju smo imali jedan noviji model slušalica iz Samsung-ovog asortimana, a koje su namenjene nekim od novijih Galaxy smartfona. Reč je o modelu oznake Level U Pro.

Ovaj mali headset nam je isporučen u manjoj crnoj kutiji dobrog kvaliteta po čemu se jasno vidi da je kompanija pored samog uređaja imala nameru da uloži dobar trud i u izradi same kutije. Sa prednje strane je oslikan uređaj u krupnijem planu, tu su istaknuti logo kompanije zajedno sa oznakom kao i nekoliko tehničkih specifikacija, dok smo sa zadnje strane zatekli nešto detaljnija uputstva i karakteristike. Nakon otvaranja kutije izvukli smo sam uređaj koji je po svojoj nameni bežičan. Ipak pored njega smo dobili i jedan USB kabl prosečne dužine, tu je kratko uputstvo za upotrebu i nekoliko rezervnih gumica za uši različitih veličina kako bi korisnici mogli da prilagode uređaj svojim zahtevima.

Samsung Level U Pro

Samsung Level U Pro

Slušalice su u ovom slučaju dizajnirane po nešto drugačijem principu tako da one izgledaju poput jednog okovratnika. Uređaj se smešta oko vrata, a tokom testiranja se odlično uklopio bez obzira na trenutnog korisnika. Za izradu je iskorišćena plastika koja je u par navrata na osećaj delovala pomalo jeftino, no kvalitet nije bio sporan svakako. Dostupne su tri varijante modela i to crni, zlatni i ljubičasti s tim što je naš model crne boje mada ni ostala dva nisu manje atraktivna bez obzira na to koja boja je u pitanju. Sa zadnje strane naravno istaknut je logo kompanije, dok se levo i desno nalaze otvori za slušalicice unutar kojih su njihovi kablovi integrisani. Sa zadnje strane takođe je i jedan poklopac ispod koga je Micro USB port koji je namenjen punjenju baterije. Prema navodima kompanije uređaj je vodootporan što ipak nije najsigurnija informacija zbog nepostojanja bilo kakvog IP serfitikata, ali je verujemo, kompanija u tom slučaju mislila kako znoj oko vrata ne utiče na rad uređaja što nakon testiranja i možemo da potvrdimo kao tačno.

Samsung Level U Pro

Samsung Level U Pro

Slušalice su uprkos malo većoj bateriji sa zadnje strane, veoma lake i gotovo ne predstavljaju nikakav napor tokom višesatnog nošenja. Ipak to se nije pokazalo tako u svim momentima te je uređaj prilikom trčanja poskakivao po vratu što nije značilo da će uređaj spasti, ali je osećaj veoma neprijatan što je nije nimalo pogodno za sportiste, mada opet treba uzeti u obzir debljinu vrata. Sa desne strane se nalaze standardni tasteri za podešavanje jačine zvuka kao i dodatni taster za play/pause koji je vrlo koristan. Tu je još i mikrofon no on služi za obavljanje razgovora, dok uređaj nema aktivno utišavanje buke tj. smetnji. No dizajn slušalica je takav da prilikom nošenja dosta dobro apsorbuju spoljašnje zvukove pogotovo uz upotrebu određenih gumica koje su zamenljive. Takođe prema navodima kompanije baterija traje oko 8 sati, što je pribiližno tačno, ali opet na trajanje baterije jako utiče sam intenzitet upotrebe.

Samsung Level U Pro

Samsung Level U Pro

Tokom testiranja zabeležili smo sasvim dobre rezultate po pitanju kvaliteta zvuka, a ono što treba istaknuti jeste UHQA Samsung-ova tehnologija koja je primenjena kod ovog modela. Zvuk je prilično dobar, no u zavisnosti od jačine zvuka, a ponekad i žanra dolazilo je do nekih sitnijih nedostataka. Tako na primer treble efekat je bio dosta izražen pri veoma visokim frekvencijama i jačini zvuka dok su generalno sve frekvencije bile dobro izbalansirane uz lepo izražen bass što je jako bitno. No kako god da okrenemo, uređaj je opravdao očekivanja spram cene, mada opet svemu tome treba dodati da je i sam brend uticao na visinu cene. Što se tiče upravljanja, uređaj za uparivanje koristi Bluetooth vezu kao i Android aplikaciju koju smo besplatno preuzeli sa Google-ove prodavnice. Preko interfejsa aplikacije se vidi trenutno stanje baterije, tu smo zatekli i opcije za podešavanje zvuka kao i alternativu za podešavanje zvuka i uključivanje/zaustavljanje muzike. Preko slušalica je moguće čuti i notifikacije o porukama i pozivima što je takođe moguće podesiti putem aplikacije.

 

Zaključak:

Cena od oko 50$ za ovaj uređaj je u neku ruku pristojna, no verujemo da bi cena bila malo manja da nije reč o Samsungu jer kao što smo rekli ime brenda dosta utiče na cenu. Kvalitet izrade je sasvim dobar te uređaj poseduje sasvim pristojne performanse pa smo relativno zadovoljni rezultatima koje smo postigli na testu. Jedini nedostatak jeste „poskakivanje“ uređaja prilikom trčanja no to sve zavisi od korisnika do korisnika. Kada sumiramo sve utiske, svakako da je reč o veoma interesantnom gedžetu koji je vredan upotrebe.

 

Specifikacije:

Proizvođač: Samsung
Model: Level U Pro
Tip: Bežični headset
Povezivanje: Bluetooth 4.1
Baterija: 200mAh, punjiva
Ostalo: USB konektor, tasteri za premotavanje, podešavanje zvuka, aplikacija za upravljanje, rezervne gumice za slušalice
Boja: Crna

 

Zvanični sajt proizvođača: https://www.samsung.com

You may also like

Leave a Comment