Home A SLAJDER Microlab B-56

Microlab B-56

by ITN Team
Microlab B-56

Audio sistemi danas predstavljaju jedan važan segment na tržištu potrošačke elektronike gde su neke kompanije videle svoju šansu da izgrade svoje ime. Među njima spada i Microlab koji se bavi proizvodnjom raznih audio sistema, od manjih do onih većih. Međutim danas je potražnja za stereo sistemima koji su kompaktni, lako se prenose i zahtevaju minimalac za povezivanje u porastu, te je kompanija po tom pitanju razvila mnoštvo različitih audio sistema sa raznolikim cenama kako bi svaki korisnik mogao da nađe sistem shodno svom budžetu. Nedavno smo imali prilike da testiramo jedan 2.0 audio sistem koji nosi oznaku B-56.

Pakovanje u kome nam je isporučen sistem je standardnog dizajna za Microlab-ove proizvode. Reč je o kompaktnom kartonskom kutijom prosečnog, ali zadovoljavajućeg kvaliteta. Prednja strana na sebi naravno ima logo kompanije ispisan crvenom bojom sa poznatim sloganom kompanije „Just listen“ po kome je kompanija prepoznatljiva. Pored toga tu je malo krupnija slika sistema, jedan crveni panel sa imenom modela kao i sitnija upozorenja u donjem desnom uglu. Bočne strane uključujući i zadnju na sebi imaju logo kompanije, ime modela, slike i detaljnije specifikacije sistema. Nakon otvaranja prvo smo izvukli upustvo za upotrebu koje je ispisano na više jezika. Prateće opreme nije bilo već smo odmah izvukli sistem koji je bio obmotan tankom plastičnom kesom, a ujedno smešten unutar čvrstog kartonskog okvira koji ima ulogu da sačuva uređaj od mogućih oštećenja u toku transporta.

Microlab B-56

Microlab B-56

B-56 sistem spada u 2.0 sisteme što znači da nema glavnog sabvufera preko koga se kontroliše čitav uređaj. Time je olakšan prenos uređaja koji je zaista mali i sastoji se od dva satelita. Glavni akcenat kod ovog uređaja je bačen na izradu od drveta što pored cene čini jedan od najjačih aduta sistema. Sateliti su jako mali, a dimenzije iznose 63x160x107mm po satelitu, pa na testiranju nismo imali problema sa nalaženjem mesta za ovaj sistem. Odlično se smestio pored monitora na računarskom stolu, ali jedini nedostatak je dužina kabla koja nas je dosta ograničavala u polju udaljenosti uređaja. Sateliti su pravougaonog oblika i napravljeni su od kvalitetnog drveta matirane crne boje. Deluju jako atraktivno, mada generalno gledano nedostaje im sabvufer koji nije predviđen za ovaj 2.0 sistem. Prednja strana satelita pri dnu ima jedan panel od uglađene plastike koji na sebi ima beli logo kompanije kako bi se istakao brend proizvođača.

Microlab B-56

Microlab B-56

Iznad pomenutog plastičnog panela nalazi se panel od drveta i tkanine koja na dodir deluje sunđerasto. Ispod njih se nalaze zvučnici koji su ovim panelom dobro obezbeđeni od oštećenja. Bočne strane uključujući gornju i donju su prazne. Donja strana na sebi nema nikakvog postolja kojim bi se sateliti oslonili da površinu, te su dosta podložni klizanju. Zadnji panel satelita je blago uronjen ka unutra i na njima se nalazi po jedan integrisani kabl. Tim kablovima se sateliti povezuju na jedan mali kontrolni daljinski sa koga nije moguće skinuti satelite. Daljinski je napravljen od kvalitetne plastike sa jednim USB 2.0 konektorom. Pored njega postoji i kablić sa 3.5mm jack-om za povezivanje sa računarom, tablet-om, smartfonom i sličnim uređajima. Na daljinskom se pored USB konektora nalazi i jedan rebrasti potenciometar koji služi za podešavanje jačine zvuka na sistemu.

Microlab B-56

Microlab B-56

Ukupna snaga sistema je 3W sa raspodelom od 2×1.5W. Generalno gledano uređaj ne pruža preterano visok kvalitet zvuka što smo iskusili na testiranju, ali treba imati u obzir činjenicu da uređaj dolazi iz entry-level kategorije. Tokom testiranja smo bez obzira na ono što smo videli u karakteristikama proverili sistem u toku gejminga, za slušanje muzike, gledanje filmova kao i za razgovor preko Skype-a. Kvalitet zvuka je prilično nizak što nas i nije iznenadilo, a nismo ni mogli da imamo velike zahteve od entry-level uređaja. U svakom slučaju za svoju cenu uređaj nam je obezbedio sasvim solidan kvalitet zvuka. Bass nedostaje i nije dovoljno izraženo što smo očekivali, pa u tom slučaju za gejming i filmove sa puno efekata sistem nije preterano zahvalan. Sve u svemu za svakodnevne radnje i za slušanje muzike bez preteranih zahteva uređaj završava posao, a isti slučaj je i sa Skype razgovorima.

 

Zaključak:

Nije nam trebalo previše vremena da sumiramo sve utiske o uređaju. Reč je o nešto skromnijem audio sistemu iz entry-level kategorije sa ciljnom grupom korisnika koji imaju ili jako niske zahteve ili slabiji budžet. Kvalitet izrade je ono čime se uređaj mogao pohvaliti na testiranju i sa tim nismo imali nikvakih problema. Takođe kompaktnost je još jedna pozitivna strana kao i minimalni zahtevi za povezivanje. Sa druge strane za neke radnje poput gejminga uređaj nije baš pouzdan jer nisu svi efekti dovoljno izraženi što samo može da pokvari užitak. Sve u svemu cena uređaja je približno 2000RSD što je sasvim razumno.

 

Specifikacije:

Proizvođač: Microlab
Model: B-26
Tip: Audio sistem
Konfiguracija: 2.0
Ukupna snaga: 3 Watt RMS
Raspodela snage: 2x 1.5 Watt
Distorzija: 10 % ( 1W 1KHz)
Frekventni opseg: 100 Hz – 18 KHz
Signal/šum: >70 dB
Odvajanje: >50 dB
Prečnik zvučnika: 2″
Impedansa: 8 Oma
Ulaz: USB tip A

3.5mm jack

Izlaz: Mini USB
Materijal: MDF
Dimenzije: 63 x 160 x 107 mm
Težina: 0.8 kg

Zahvaljujemo se kompaniji Gembird doo (https://www.gembird.rs) na ustupljenom proizvodu za testiranje. 

Zvanični sajt proizvođača: http://www.microlab.com/

Video pregled:

You may also like

Leave a Comment