Home A SLAJDER Gembird MUSG-001-B

Gembird MUSG-001-B

by ITN Team
Gembird MUSG-001-B

Kompanija Gembird se oduvek razlikovala na tržištu po pitanju svojih proizvoda gde se mogu naći razna rešenja za različite probleme. Sama kompanija ne učestvuje u trci na tržištu za proizvodnjom nekog specijalnog uređaja koji bi bio bolji od konkurencije, ali to ne znači da u samom asortimanu kompanije nije moguće naći veoma kvalitetne uređaje. Na nedavnom testiranju smo imali prilike da se upoznamo sa mišem iz ove kompanije koji dolazi iz entry-level kategorije. Reč je o modelu Gembird MUSG-001-B.

Iznenadio nas je izgled kutije u kojoj nam je uređaj isporučen. Dakle sada nije bilo onog tradicionalnog pakovanja crveno bele boje, već je sada stiglo crno pakovanje sa puno detalja i po kojim crvenim detaljima. Postoji i varijanta u crveno beloj boji rađena malo po tradiciji. Prednja strana je velikim delom providna stoga umesto slike uređaja odmah u startu imamo pogled na uređaj koji je smešten unutar čvrste plastike. Osim uređaja prednja strana ističe nekoliko natpisa između koga spada i tip uređaja. Ostale strane su ispunjene logoima, specifikacijama i uputstvima. Sadržaj pakovanja nije obiman, te on uključuje uređaj sa integrisanim kablom i nekoliko papira.

Gembird MUSG-001-B

Gembird MUSG-001-B

Sam uređaj nije dizajniran tako da parira nekim uređajima i kompanijama na tržištu, stoga dolazi iz entry-level kategorije koja je tu da obezbedi kvalitetan uređaj manje zahtevnim korisnicima ili korisnicima koji imaju ograničen budžet. Miš spada u srednju kategoriju uređaja po veličini, stoga se lako prilagođava kako korisnicima sa manjim rukama tako i onim sa nešto krupnijim. Prilikom izrade je iskorišćena kvalitetna čvrsta plastika sa gumiranom površinom što pored same udobnosti ima ulogu da obezbedi i bolji grip tako da nema klizanja ili ispadanja uređaja iz ruku. Po ergonomiji uređaj je odličan i za levoruke i desnoruke korisnike, no raspored tastera je takav da će bolje doći desnorukim korisnicima. Dimenzije uređaja su 130x72x41mm uz težinu od 121 gram.

Gembird MUSG-001-B

Gembird MUSG-001-B

Uređaj prati pozadinsko osvetljenje plave boje, a dostupne su varijante sa crvenim i zelenim osvetljenjem. Prednji deo uređaja podrazumeva dva tastera između kojih je smešten scroll točkić sa gumiranom površinom, a ovaj dizajn malo podseća na neke modele iz kompanije Razer koje smo ranije testirali. Iznad scroll točkića je smešten dvostruki taster za podešavanje rezolucije u pet stepena koliko ih je dostupno. Sa zadnje strane je smešten logo kompanije koji takođe svetli kada je uređaj uključen. Sa leve strane se nalazi izrezbarena šara kroz koju se vidi providna plastika koja svetli, udobna je i ne klizi pod prstima, a na sličan način je rađena i desna strana. Razlika je pak, u tome što se sa leve strane nalaze dva dodatna tastera kojima se kroz igre može dodavati neka funkcija po želji. Sa donje strane se nalaze glajderi mada sada nije reč o specijalnim modelima kao ranije, već su klasični plastični glajderi koji završavaju posao. Iskreno da su iskorišćeni specijalni glajderi, verujemo da bi cena bila totalno drugačija. Na sredini je pozicioniran izlaz za optički senzor uređaja.

Gembird MUSG-001-B

Gembird MUSG-001-B

Sa prednje strane je integrisan kabl uređaja kojim se povezuje sa računarom. Izolazija je kvalitetna i sprečava lomljenje kablova, a interfejs za povezivanje je USB. Uređaj nema internu memoriju, niti je sada reč o modelu koji zahteva neki softver. Sada je u pitanju nešto skromniji model koji je namenjen korisnicima sa manjim zahtevima. Takođe u pitanju je klasični plug-and-play tip uređaja tako da nakon povezivanja sa računarom miš je spreman za upotrebu. Senzor sa donje strane je nešto prosečnijeg kvaliteta, radi lepo i ima maksimalnu rezoluciju od 2400DPI. Rezolucija se podešava u 5 stepena u rasponu od 600 do 2400DPI, stoga su dostupni sledeći stepeni: 400, 800, 1200, 1600 i 2400DPI. Miš se ovako odlično snašao u FPS igrama, radi lepo i sa drugim žanrovima ali je zbog svoje prirode najbolje radio u FPS žanru. Senzor se lepo prilagođava površini na kojoj se nalazi, ali ne reaguje na staklo što je odlika vrlo malog broja miševa tj. senzora na njima.

 

Zaključak:

Bili smo zadovoljni rezultatima uređaja nakon testiranja koji je pokazao sasvim solidne performanse. Iako je reč o entry-level modelu, rezultati su odlični tako da smo imali prilike da na delu vidimo jedan kvalitetan miš koga pored lepog dizajna krase udobnost, dodatni tasteri, podesiva rezolucija i na kraju pozadinsko LED osvetljenje. Kao što smo rekli miš je namenjen korisnicima koji imaju slabije zahteve ili ograničen budžet, stoga je cena uređaja negde oko 700RSD što je vrlo malo za sve pomenute specifikacije.

 

Specifikacije:

Proizvođač: Gembird
Model: MUSG-001-B
Tip: Gejmerski miš
Broj tastera: 6
Osvetljenje: Da, LED (crvena, plava, zelena)
Senzor: Optički
Rezolucija max: 2400 DPI
Broj stepena rezolucije: 5
Rezolucija stepena: 400, 800, 1200, 1600, 2400 DPI
Povezivanje: Žično
Interfejs: USB
Dužina kabla: 1.3m
Dimenzije: 130 x 72 x 41 mm
Težina: 121g

Zahvaljujemo se kompaniji Gembird doo (https://www.gembird.rs) na ustupljenom proizvodu za testiranje. 

Zvanični sajt proizvođača: http://gembird.nl/

Video pregled:

You may also like

Leave a Comment