Home A SLAJDER Canon LBP6030B

Canon LBP6030B

by ITN Team
Canon LBP6030B

Kao što već znamo Canon je multinacionalna japanska kompanija koja se bavi proizvodnjim kamera, fotoaparata, printera i sličnih proizvoda. Canon je takva vrsta kompanije koja se stalno menja na bolje i nastoji da bude jedna od vodećih kompanija širom sveta kojoj ljudi veruju. Imali smo prilike da testiramo mnoge njihove proizvode od fotoaparata preko kamera i možemo reći da su vrhunskog kvaliteta. Ovoga puta na testiranje smo dobili laserski štampač modela Canon LBP6030B.

Uređaj smo dobili na testiranje u velikoj  kvalitetnoj kartonskoj pravougaonoj kutiji. Pretežno je bele boje sa crvenim debljim linijama na ivicama kutije, karakterističnu za kompaniju Canon. U gornjem delu kutije stoji velikim crvenim slovima naziv kompanije što smo i očekivali. Na kutiji se nalaze i ukratko informacije o samom uređaju. Pakovanje smo otvorili sa gornje strane i možemo reći da nam se baš dopalo kako je sve bilo upakovano. Da bi smo izvukli sam uređaj morali smo prvo da otklonimo zaštitni karton koji je uređaj štitio od oštečenja u toku transporta. Uređaj je takođe bio umotan i u providni celofan što nam je samo potvdilo da dolazi direktno od proizvođača. Unutar kutije našli smo i dokumentaciju o samom štampaču kao i upustvo za upotrebu. Ono što smo mogli da primetimo jeste da je pakovanje stiglo bez USB kabla. Sam štampač na testiranju stigao nam je u crnoj boji mada u prodaji se može naći i u beloj boji. O samom dizajnu uređaja suvišno je komentarisati jer sve je to stvar ukusa ali ipak ćemo istaći neke očigledne činjenice. Uređaj je napravljen od kvalitetne mat crne plastike. Elegantnog je dizajna i ne zauzima puno prostora, sadrži poklopac ležišta na papir koji je moguće uvući. Na prednjoj strani uređaja u sredini belim slovima je ispisan logo kompanije dok se na dnu prednje strane manjim slovima nalazi sam model uređaja. Dimenzije mu nisu velike s obzirom da je napravljen za manje radne površine i iznose samo 364x249x198 mm, dok mu težina iznosi skoro 5 kilograma. Odličan je za ličnu upotrebu i upotrebu u malim kancelarijama jer ne zauzima mnogo prostora.

Canon LBP6030B

Canon LBP6030B

Canon LBP6030B je brz i kompaktan monohromatski laserski štampač koji štedi energiju. Budući da štedi energiju omogućava brzo štampanje visokog kvaliteta. Troši svega 0.8W u režimu mirovanja tako da se i ne zagreva. U toku rada može da potroši približno 330W energije. Štampač možete isključiti praktičnim prekidačem za napajanje koji se nalazi sa prednje strane čime se štedi novac. Sam uređaj se aktivira istog trenutka kada vam zatreba. Zagreva se iz stanja mirovanja u toku jedne sekunde a od momenta paljenja do najviše 10 sekundi. Sam ulaz za papir je standardni sa višenamenskim ležištem za 150 listova. Tipovi papira mogu biti različiti, od običnog preko teškog papira, paus papira. Zahvaljujući vremenu do prvog otiska (FPOT) od svega 7.8 sekundi i brzom profesionalnom laserskom štampanju od čak 18 stranica u minuti što je za nas bilo pravo iznenađenje, nema potrebe da čekate otiske tako da možete odmah da se vratite na ono što je vama bitno.

Canon LBP6030B

Canon LBP6030B

Mesečni obim štampanja najviše iznosi i do 5000 stranica formata A4. Kvalitet  štampanja iznosi 2.400×600 dpi (dpi – tačaka po inču), sa automatskim poboljšavanjem slike,dok rezolucija štampe iznosi 600×600 dpi. To nam je obezbedilo jasne slike. Tako da smo uživali u najoštrijem, najčitljivijem tekstu i detaljnoj grafici. Njegov MS toner je specijalno napravljen tako da daje optimalne rezultate prilikom svakog otiska. Jako prijatno iznenađenje je bilo i to što je ovaj štampač jako tih u toku rada, a u stanju pripravnosti je skoro pa nečujan što nam je olakšalo da se koncentrišemo na rad. U toku rada jačina zvuka iznosi 6.34 dB ili manje. Pomoću visokonamenskog ketridža mogli smo da kvalitetno štampamo sve što nam je bil potrebno. U pitanju je orginalni ketridž kompanije Canon koji sadrži toner, doboš i jedinicu za čišćenje i može da se zameni za svega par sekundi bez imalo truda. Memorija štampača iznosi 32 MB, što i nije tako loše za ovu cenonvu kategoriju.

 

Zaključak:

Canon LBP6030B jeste pristupačan monohromatski laserski štampač i idealan je za male prostorije i nešto manja radna mesta. Brzi crno-beli otisci visokog su kvaliteta sa brzinom od 18 stranica u minuti što je za nas bilo prijatno iznenađenje. Cena ovog štampača kreće se oko 100 evra. Tako da ga preporučujemo svima jer je dobrog kvaliteta, a svakako nije mnogo skup. Elegantnog je dizajna i ne zauzma puno prostora. Možemo ga svrstati u kategoriju štedljivih štampača, troši malo energije, a ipak omogućava brzo štampanje visokog kvaliteta.

 

Specifikacije:

Proizvođač: Canon
Model: LBP6030B
Vrsta: Laser mono
Štampa u boji: Ne
Najveća brzina štampe: 18 stranica u minuti
Duplex štampa: Ne
ADF: Ne
Kvalitet štampe: 2400×600 dpi
Rezolucija štampe: 600×600 dpi
Ulaz za papir: Ležište za 150 listova
Izlaz za papir: 100 listova usmereno na dole
Memorija: 32 MB
Maksimalna potrošnja energije: 870 W
Težina: 5 kg
Dimenzije: 364x249x198 mm

 

Zvanični sajt proizvođača: http://www.canon.com/

Video pregled:

You may also like

Leave a Comment