Warriors All-Stars

Warriors All-Stars

U prvim danima nakon izlaska „Dynasty Warriors“ na PlayStation 2, svako novo izdanje delovalo je kao novo iskustvo koje treba najaviti, bez obzira da li se radi o osnovnim igrama, „Xtreme Legends“ ili „Empire“. Kako je serijal rastao, Omega Force se trudila da se proširi na druge istorijske periode ili popularne franšize kako bi održala svežinu serijala. Dok je sve veći broj IP-a rastao pod okriljem „Warrior“-a, neki direktor marketinga se verovatno dosetio da pomeša većinu IP-a koji su pripadali kompaniji Koei Tecmo. Kulminacija dvadeset godina starih „Warrior“ igara je napokon ovde, u Severnoj Americi: „Warriors All-Stars“ za PlayStation 4.

Pojavljivanje likova iz drugih franšiza nije ništa novo u „Warriors“ serijalu, pošto je „Warriors Orochi 3 Ultimate“ pozajmila likove iz „Atelier“ serijala, pored „Soul Calibur“ i „Dead or Alive“, kako bi izgradila svoju listu od preko stotinu vojnika iz nekoliko franšiza. Nažalost, likovi iz „Namco“ naslova, kao što je „Soul Calibur“, ne pojavljuju se u „Warriors All-Stars“, pa je fokus bio na nekim od najpoznatijih franšiza kompanije Koei Tecmo u poslednjih par godina, a dodato je i još nekoliko likova koji će biti potpuno novi za američku publiku. Ryu Hayabus, Ayane i Kasumi su neverovatno prepoznatljivi za sve one koji su igrali „Dead or Alive“ u proteklih petnaest godina, ali šta je sa manje poznatim franšizama kao što su „Opoona“ ili „Neuromance“? IP koje je Koei Tecmo nedavno dobila su takođe dobro predstavljeni, u vidu nekoliko likova iz „Toukiden“, kao i heroja iz „Nioh“-a, Williama.

Warriors All-Stars

Veći deo liste koja broji trideset članova su poznati heroji iz „Samurai Warriors“ i „Dynasy Warriors“, i predstavljaju neke od najpopularnijih likova u franšizi. Ipak, Ma Chao i Nobunaga Oda nisu na ovom spisku. Nobunaga Oda postoji u drugom onliku, kao Nobunyaga Oda, lik manje poznate društvene franšize po imenu „Samurai Cats“. Cenimo što je „Warriors All-Stars“ izgradio raznovrsnu listu likova na osnovu nekih od svojih manje poznatih franšiza, kao što je „Fatal Frame“ ili „Rygar“. Kako bi obožavatelji, kao što smo i mi sami, bili srećni, postoji širok spektar muzike koja ima taj neki poseban „Dynasty Warriors“ šmek i prizvuk, pa ako vam nedostaje par novih „Monster Rancher“pesama, „Warriors All-Star“ je tu za vas.

Warriors All-Stars

Sam centar „Warriors All-Star“ predstavlja borba za premoć između tri brata, od kojih svaki poseduje mistično oružje i ima podjednako pravo na nedavno napušteni tron. U zavisnosti od toga kojeg od trojice braće izaberete, biće vam ponuđena lista članova te grupe, iako otključavanje preostalih članova grupe ne zahteva puno vremena. Preko nepregledne mape sveta, igrači mogu da biraju borbe i suočavaju se sa širokim spektrom ciljeva. Ključne misije obeležene su žutim ili crvenim kristalima i morate ih proći kako biste napredovali u priči. Pored toga, igrači mogu izabrati bilo koju misiju koja im se ukaže, čime zarađuju dodatno iskustvo, zlato ili karte.

Na odgovarajući tajanstveni način, određene žute ključne misije moraju se obaviti, dok se neke mogu preskočiti ukoliko igrač želi da stigne do pravog kraja sa svojim izabranim likom, osim ukoliko ne želi da na brzinu završi režim priče i da počne ispočetka (prenoseći nivoe likova i druge važne statistike, naravno). Mi smo ovo i sami doživeli dok smo radili na dostizanju Shikijevog cilja, kada su nas, nakon što smo osvojili ceo spisak likova, naterali da izaberemo samo polovinu sa kojima ćemo nastaviti dalje. Bez obzira na to, nasumično smo izabrali grupu likova i slučajno zaboravili Williama, engleskog samuraja iz „NiOh“ u kojeg smo uložili toliko truda kako bismo mu povećali broj nivoa i afiniteta. Zbog toga što smo izgubili člana sa najvećim nivoom, bili smo prinuđeni da provedemo više vremena na brušenju svojih borilačkih veština kako bismo se vratili u borbeni oblik. Misije priče u kojima smo morali da napredujemo bile su predviđene za likove oko 20-og nivoa, dok je najbolji lik kojeg smo izabrali bio oko 10-og nivoa. Nije nam trebalo previše vremena da ponovo dostignemo nivo koji bi mogao da dovede do napretka u kampanji, možda nekih sat ili dva i pozamašna količina zlata koja je brzo povećavala nivoe preostalog dela likova koje smo imali.

Warriors All-Stars

Kada započinjete borbu u „Warriors All-Stars“, ne putujete sami. Za razliku od pojedinačnih članova u „Dynasty Warriors“ ili tročlanih odreda poslednjeg „Warriors Orochi“ naslova, raznovrsna plejada likova može da sarađuje u vidu petočlanih timova kako bi ostvarila svoj cilj. Zajendo sa glavnim likom koji dobija svo iskustvo i prednosti, još četiri lika mogu se naći na bojnom polju stvarajući tako dodatne kombinacije ili specijalne napade. Za razliku od slobodno rotirajućih odreda u „Warriors Orochi“, menjanje likova je ovde privremeno. Da bi se ovo nadoknadilo, oba lika (ili čak i svih petoro) mogu istovremeno da napadaju, pa je njihov opseg napada na taj način mnogo širi, što dovodi do lakšeg prelaska sa jedne na drugu bazu. Što smo se više igrali sa različitim sastavima grupa u „Warriors All-Stars“, to smo više učili da cenimo ovu promenu, pošto nam je zaista pružalo zadovoljstvo da odjednom uništavamo čitave grupe neprijatelja.

Warriors All-Stars

Ukoliko napad na desetine neprijatelja ne zadovoljava vašu želju za masovnom tučom, „Warriors All-Stars“ takođe ima i jedinstveni rush režim koji svaki od likova može da se iskoristi. U roku od otprilike jednog minuta, neprijatelji kreću da se pojavljuju u sve većem broju, čak i po nekoliko stotina odjednom, i mogu se saseći u bezobzirnoj razuzdanosti. Što je broj ubistava veći, to će vaši saborci više da vas bodre, produžavajući na taj način vreme borbe i povremeno ubacujući ekstra napad ili dva. Sa likovima koji imaju široke napade, kao što je Lu Bu, nije neuobičajeno da ubijete hiljadu neprijatelja u toku samo jednog Rush režima. Naravno, AI takođe prima udarce i samo stoji oko vas dok ubijate njihove saborce u borbi. „Warriors“ serijal je uvek nudio osećaj zadovoljavajućeg broja ubistava po cenu neprijatelja koji mogu da se adekvatno odbrane.

Warriors All-Stars

„Warriors All-Stars“ nam nudi mali niz raznovrsnih tipova misija koji se obično kreću od toga da morate da branite neki cilj ili oficira u toku određenog perioda, ili da umesto toga morate da krenete u ofanzivu i osvojite bojno polje. Jedna od neslavnih vrsta misija vraća nam se iz „Hyrule Warriors“: misije smrti u kojima i lik i neprijatelj umiru u jednom udarcu. Kako je ovo najbrži način da vaš lik leveluje, možemo reći da je nagrada vredna izazova, pod pretpostavkom da možete da preživite do kraja bez da primite ijedan udarac. Ukoliko je to moguće, odvojite vremena za nadogradnju karte svog lika sa sposobnosti oživljavanja, koja im daje drugu šansu da završe misiju pre nego što vam se na ekranu pokaže zloglasni „Game Over“.

Warriors All-Stars

Raznolikost i raznovrsnost predstavljaju nešto ka čemu „Warriors All-Stars“ teži, ali ništa u vezi ove igre ne deluje detaljno kao druge „Warriors“ igre. Postoji raznolik izbor likova, ali svi oni dolaze iz malog broja franšiza. Tu su i nadogradnje likova, ali samo u obliku karata koje možete da primenite, a ne u vidu oružja i dodataka. I na kraju, postoji i puno različitih borbenih polja koja potiču iz pomenutih franšiza, ali to samo znači da ćete ponovo igrati iste mape tokom cele priče, iako će vaši ciljevi svaki put biti drugačiji.

„Warriors All-Stars“ donekle solidno uspeva da povrati „Musou“ serijal na pravi put nakon previše spin-offova i licenciranih naslova Omega Forcea. Sa manjim spiskom likova nego što je to uopbičajeno, „All Star“ pokušava da nam prikaže neke od najpopularnijih skorijih Koei Tecmo naslova, bez pružanja adekvatne pažnje koju svako od njih s pravom zaslužuje. Nakon što smo uživali u velikom izboru likova u „Warriors Orochi 3 Ultimate“ koji podseća na švedski sto, „Warriors All-Stars“ nam deluje kao mali tapas restoran: u ponudi su male porcije koje imaju svoj jedinstveni ukus, ali ne dovoljno obimne da vas zasite.

Warriors All-Stars was last modified: 10 oktobra, 2017 by

Related posts

Lista poboljšanih igara za PS5

Datumi izlaska novih igara za PS5, PS4 u 2022

Into The Pit