Super Monkey Ball Banana Mania

Fanovi Super Monkey Ball-a zaslužili su bolјe od Banana Blitz-a 2006. ili Banana Blitz HD iz 2019. Imao je pristojnu grafiku, dobru muziku i bio je na Nintendo Switch-u. To je bilo sve ono dobro što smo mogli da kažemo o tome. Dakle, mi smo bili nervozni kada je Super Monkey Ball Banana Mania prvi put najavlјen. Zvučalo je sjajno na papiru – HD remaster prve dve igre i Super Monkey Ball Deluxe – ali da li bi Sega to mogla da izvede? Odgovor je da, uz pomoć Yakuza studija Ryu Ga Gotoku. Sve vesti i otkrića koja je Sega pokazala do izlaska ove igre nisu bile samo pahulјice. Super Monkey Ball Banana Mania je švedski sto nekih od najbolјih delova serije, čak i ako je neke od njih teško sažvakati i nije svaka porcija pobednička.

U Super Monkey Ball Mania ima mnogo sadržaja. Ova igra sadrži rekreacije svih 300 faza iz Super Monkey Ball Deluxe-a, plus kompilacije originalnih nivoa Super Monkey Ball i Super Monkey Ball 2, a iako su neke faze napravlјene da im olakšaju (hvala Bogu), istinski hardcore može da igra njihove originalne forme u posebnom “Original Stage Mode”-u. Da ne spominjemo, ova igra je prepuna drugih vrsta specijalizovanih mod-ova. Na primer, postoji Reverse Stage Mode, Golden Banana Mode u kome morate da sakupite sve banane da biste očistili nivo, Dark Banana Mode u kome morate da očistite nivo bez dodirivanja loših banana i još mnogo toga. Svaki nivo i pozornica nude kul i zanimlјive izazove koji će sigurno staviti na probu verne igrače Monkey Ball-a, pa čak i ponuditi nove i uzbudlјive pristupe klasičnoj formuli.

U slučaju da ne poznajete klasičnu formulu, svaki nivo Super Monkey Ball-a je platforma sa tačkom mresta na kojoj započinjete, krajnjom tačkom do koje se dolazi i bananama za hvatanje poena (osim u Dark Banana Mod-u). Igra se kontroliše neverovatnom jednostavnošću. Jedan džojstik naginje nivo tako da možete da kotrlјate vašeg majmuna sa povećanjem zamaha, a drugi kontroliše kameru. Kretanje se oseća super u Super Monkey Ball Banana Mania-i sa svim vrstama zamaha i ravnoteže koje treba uzeti u obzir dok prelazite prepreke. Remiksi svetova su takođe elegantni i blistavi sa čvrstim lakom na njihovom klasičnom dizajnu. Postoje čak i remiksovane verzije većine originalnih muzičkih numera koje idu uz njih, nudeći zaista sjajan spoj živahnog tehno, elektronike, pa čak i sjajnu glavnu temu ska koja ide uz vaše avanture sa kotrljajućim majmunima.

Reći ćemo, sa kamerom je ponekad teško da borite. Može da se oseća fino kada morate pažlјivo da se kotrlјate po uskoj platformi. Svaki nivo je uglavnom zabavan, izazovan i predstavlјa nove trikove koji se ponekad kasnije koriste u složenijim pločama. Međutim, Super Monkey Ball je napravlјen poput arkadne igre i postoje neki nivoi koji su se osećali kao da su posebno napravlјeni za jedenje novčića kad je bilo ičega za jelo. Krstarićete kad vas odjednom pogodi smešno težak nivo ili trik koji vas ubija iznova i iznova. S jedne strane, Super Monkey Ball Banana Mania nema živote, pa možete da pokušavate iznova i iznova. S druge strane, on takođe ima online tabele sa rezultatima, tako da istinski konkurentni imaju podsticaj da idu što je brže moguće, dobiju što više banana i ne izgube ako žele da postignu visoke rezultate.

Srećom, ima nade i za one koji ne žele da provedu dan na jednom nivou. Super Monkey Ball Banana Mania ima brojne funkcije koje će vam pomoći da sačuvate razum ako se odlučite za njihovu upotrebu. Postoji pomoćni mod koji će vam omogućiti da usporite vreme (mada bi mogli i bez toga da nas podseti da postoji kad god nekoliko puta padnemo nivo). Takođe ima mogućnost da se preskoči nivo po cenu da ne dobijete jasan bonus poena, a to je ono što koristite za kupovinu muzike, modova, likova i još mnogo toga (o tome kasnije). Konačno, možete da kupite funkciju skoka koja može da vam pomogne da izađete iz nekih uskih tačaka na nivoima koje inače ne biste mogli da savladate. U suštini, ova igra je teška u njenom normalnom stanju sa puno zabavnih načina da vas izazove, ali postoje i različiti mod-ovi da ublažite intenzitet. Zaista smo uživali u tom dometu i sigurni smo da će to učiniti i igrači svih nivoa veština.

Kad kažemo da Super Monkey Ball Banana Mania ne nedostaje sadržaja, mislimo na Sega i Ryu Ga Gotoku koji su naizgled povukli sve tačke. Sve zabavne igre Super Monkey Ball Deluxe se vraćaju u ovu kompilaciju. Naš omilјeni je oduvek bio Monkey Target. Udaranje na rampu, klizanje kroz vazduh i pokušaj pogađanja ostrvskih cilјeva usred okeana radi dobijanja bodova osećam se dobro kao i uvek ovde. Monkey Bowling i Monkey Golf na sličan su način opuštajuće i prijatne hajke. Priznajemo, međutim, nisu sve ove povratničke igre pobednici, bez obzira na to koliko im je se sjaja dalo. Konkretno, Monkey Fight je previše haotičan da bi bio toliko zabavan.

Osim toga, iako sve ove igre mogu da se igraju samostalno ili sa lokalnim prijatelјima, u Super Monkey Ball Banana Mania-i uopšte nema mrežnog igranja izvan tabela. To se oseća kao zaista nesrećni promašaj posebno za Party Games. Svaka igra koju smo gore spomenuli bila bi apsolutno uzbuđenje igrati sa našim prijatelјima na mreži samo ako igra to dozvolјava. U suprotnom, moraćete da se sastanete sa drugarima za ovo kad god budete u mogućnosti.

Sadržaj tu ne staje. Kao što smo već pomenuli, postoji prodavnica u igri. Sve što radite u Super Monkey Ball Banana Mania-i zarađuje vam bodove koje ćete potrošiti na razne stvari. Ovako otklјučavate gore pomenuti Originalni Original Stage Mode, Dark/Golden Banana Mod-ove, funkciju skoka i druge bonuse za glavnu igru. Takođe možete da otklјučate kostime za bilo koji od redovnih spiskova i gostujućih likova poput Sonic-a, Tails-a, Kiryu-a iz Yakuza-e i Beat iz Jet Set Radio-a, koji imaju svaki njihov sopstveni nivo preuzimanja (Sonic i Tails skuplјaju prstenje umesto banana, na primer) . Nažalost, ne možete da igrate kao gostujući likovi u Party Games-u iz nekog čudnog razloga. Čak i tako, u ovoj igri je lako da sakuplјate bodove i otklјučavate nove sadržaje kako biste sami sebe nastavili da izazivate na nove načine ili čak olakšate igru.

Super Monkey Ball Banana Mania zaista se oseća kao obilna ponuda mnogih dobrih stvari u franšizi sa živim dodavanjem. Ne nedostaju stvari koje treba uraditi i izazovi koje treba prevazilaziti iznova i iznova. Uglađivanje, muzika i povremeno preuređivanje nivoa čine da se sve oseća sveže i sjajno, a čak možete i da izazovete neuređene nivoe kao bonus. Party Games su takođe zabavne, čak i ako su neke bolјe od drugih. Kontrole kamere su teške za zaobilaženje i prilično je glupo što ne možete da igrate Party Games na mreži ili sa likovima koji ne mogu da se odklјučaju. Uprkos tome, Super Monkey Ball Banana Mania donosi uglavnom ukusan i gotovo beskonačan švedski sto od banana i izazove da zadrži skoro svakog igrača da se kotrlјa dugo, dugo.

Super Monkey Ball Banana Mania was last modified: 14 oktobra, 2021 by

Related posts

Lista poboljšanih igara za PS5

Datumi izlaska novih igara za PS5, PS4 u 2022

Into The Pit