Sensei Ten

Tokom poslednjih deset godina jedan miš osvojio je na stotine turnira, pomogao najboljim igračima da dostignu vrhunac u svojoj karijeri i ostao upisan u legendu gejminga. To je Sensei, čuveni miš danske kompanije SteelSeries, koji od 2009. postavlja standarde konkurenciji.

Zato ne čudi što je nedavno veliku buru u javnosti izazvala pojava njegovog naslednika – Sensei Ten.

Već je imenom, koje u bukvalnom prevodu znači „učitelj“ i „nebesa“, danski proizvođač želeo da pokaže da ne postoje granice koje igrač može da dosegne sa novim mišem.

OBLIK I MATERIJAL

Jedna od glavnih osobina koju je novi Sensei preuzeo od svog prethodnika, je činjenica da mogu jednako udobno da ga koriste i oni koji igraju desnom, kao i levom rukom. To je oblik koji su godinama pokušavali da imitiraju mnogi proizvođači najvažnije igračke periferije, ali bezuspešno.

Dugmići „forward“ i „back“ nalaze se sa obe strane, a njihova funkcija može da se podesi uz pomoć propratnog softvera koji podešavanja pamti unutar samog uređaja. Na jednostavnom i veoma funkcionalnom dizajnu dva glavna dugmeta su izvedena kao nastavak leđa miša i mogu da izdrže do neverovatnih 60 miliona klikova.

Iznad točkića, koji je izuzetno precizan i presvučen gumom, postavljen je taster za podešavanje CPI osetljivosti i mala LED dioda koja se upali prilikom promene osetljivosti. Dodatno elegantno RGB osvetljenje postoji na logotipu i oko točkića i takođe može da se podešava u gomili boja, u skladu sa željama igrača.

Miš je težak svega 92 grama i presvučen je gumiranom plastikom veoma prijatnom na dodir, dok su sa donje strane standardno glatki „mouse feet“ i poluprovidna plastika.

ISPOD HAUBE

Ono što Sensei Ten dodatno pozicionira u sam vrh miševa projektovanih za profesionalni gejming jeste senzor koji je poslednja reč tehnologije. Razvio ga je PixArt baš za potrebe SteelSeries miševa i nazvan je TrueMove Pro.

To je optički senzor koji radi na bilo kojoj površini. Glavna prednost je što obezbeđuje pravi 1-na-1 tracking, odnosno igrač neće osetiti nikakvo ubrzanje prilikom pokreta, jer novi senzor omogućava odličnu stabilizaciju miša i eliminiše lažno praćenje tokom brzih poteza.

Sensei Ten može da se pomera ubrzanjem od 50G ili čak 450 IPS (inča u sekundi), odnosno 11,5 metara pomeraja u jednoj sekundi.

POKLONITE SE MAJSTORU

SteelSeries je uspeo da unapred jedan od svojih najboljih modela, koji je u svetu gejminga ostavio duboki trag. Inženjeri te kompanije napravili su fantastičan rezultat ostajući verni originalnom dizajnu, dok su istovremeno unapredili performanse miša u skladu sa zahtevima modernog e-sporta i potrebama svakog igrača.

Sensei Ten je fenomenalan miš, izuzetno jednostavan i funkcionalan, zbog čega je stekao poklonike širom u veoma jakoj konkurenciji. Zato i ne čudi što je jedna od glavnih poruka novog Senseija „Bow to the master“ (Poklonite se majstoru).

SteelSeries

SteelSeries je svetski lider u proizvodnji igračkih periferija sa fokusom na njihov kvalitet, inovacije i funkcionalnost. To je najbrže rastući brend u Sjedinjenim Američkim Državama kada je reč i o igračkim slušalicama za PC. SteelSeries je osnovana 2001. i na tržištu napreduje inovacijama i tehnologijama koje igračima omogućava da igraju bolje, da treniraju duže i da prevaziđu izazove.

Ona je i pionir u podršci takmičarskih igračkih turnira i e-sportu, pomaže igračima u  međusobnom povezivanju i neguje osećaj zajedništva i svrhe. Kompaniji pomaže i tim profesionalaca i igrača koji sa velikim entuzijazmom daju doprinos u dizajniranju i izradi svake dodatne igračke komponente. Oni su istovremeno i pokretačka snaga kompanije.

Sensei Ten was last modified: 20 novembra, 2019 by

Related posts

Ekstremno brz gejming visoke rezolucije s monitorom AGON by AOC Q27G2S/EU

XPG predstavlja besplatan komplet za montažu LGA 1700 za AIO kulere LEVANTE 240 i 360

Dimensity 9000 čipset ruši rekorde