Samsung je zvanično predstavio najbrži zakrivljeni gejming monitor na svetu: Odyssey G9

Prvi Dual QHD gejming monitor na svetu koji je NVIDIA G-SYNC kompatibilan i ima zakrivljenost od 1000R.

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd., predvodnik svetskog tržišta gejming monitora*, danas je najavila globalno predstavljanje Odyssey G9 gejming monitora nove generacije. G9 je predstavljen na sajmu CES 2020 i priključuje se nedavno lansiranom G7 modelu, koji je potpuno transformisao gejming iskustvo spajanjem elemenata kao što su: zakrivljenost ekrana radi prijatnog gledanja, inovativne mogućnosti interakcije i savršen kvalitet slike.

Premijum performanse Odyssey serije su potvrđene od strane TÜV Rheinland, vodeće međunarodne organizacije za sertifikovanje tehnoloških proizvoda, koja je Odyssey monitore ocenila kao najbolje gejming monitore zakrivljenosti od 1000R u industriji, dodeljujući im Eye Comfort sertifikat, za gejming iskustvo koje „najviše prija ljudskom oku“. Ovo je takođe i prvi monitor sa sertifikovanom HDR10+ podrškom, koja mu omogućava da igre i druge sadržaje prikazuje na najkvalitetniji način uz pomoć Quantum dot tehnologije i HDR1000 panela.

Takođe, inovativni dizajn Odyssey G9 je na sajmu CES 2020 osvojio nagradu za inovativnost u kategoriji kompjuterskih dodataka i aksesoara.

„Nakon nedavnog objavljivanja Odyssey G7 zakrivljenog gejming monitora, G9 se sada pridružuje seriji kao prvi dual QHD monitor sa zakrivljenošću od 1000R, učvršćujući poziciju kompanije Samsung kao lidera na tržištu, koji uvodi inovacije do sada neviđenom brzinom“, rekao je Hyesung Ha, viši potpredsednik odeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics. On je dodao da „Samsung Odyssey G9 zakrivljeni monitor diže gejming iskustvo na viši nivo, pružajući gejmerima prednost u odnosu na konkurenciju”.

Gejmeri sada mogu da dožive izuzetnu responzivnost komandi, uz najbolji Samsung gejming displej do sada. G9, sa svojih 49 inča je prvi Dual Quad High-Definition (DQHD; 5120×1440 rezolucija) gejming monitor sa zakrivljenošću od 1000R. Odyssey G9 pruža moćnu kombinaciju tehničkih performansi, uključujući vreme reakcije od 1ms, uz stopu osvežavanja ekrana od 240Hz i kristalno jasnu QLED sliku za QHD gejming. Samo igračko iskustvo na ovom monitoru je kvalitativno zaista unapređeno uz pomoć NVIDIA G-SYNC® Compatibility i Adaptive Sync opcija.

Dodatno, G9 dolazi sa futurističkim dizajnom i presijavajućim belim spoljnim delom kućišta. U sebi sadrži Infinity Core Lighting osvetljenje sa 52 različite boje i pet svetlosnih efekata koji mogu biti aktivni tokom igranja.

Samsung G9 biće dostupan globalno od juna. Za više informacija posetite https://displaysolutions.samsung.com/monitor/odyssey.

*Izvor: IDC Worldwide Quarterly Gaming Tracker, 2019 Q4 data

Model G9
Displej Veličina ekrana (u inčima) 49”
Razmera strana ekrana 32:9
Vrsta panela QLED zakrivljen
sRGB pokrivenost 125%
DCI pokrivenost 95%
Zakrivljenost ekrana 1000R
Stopa osvežavanja ekrana 240Hz
Vreme responzivnosti 1ms (GTG)
Rezolucija 5,120 x 1,440 (DQHD)
HDR HDR 1000
Svetlina ekrana (Max.) 1000cd/㎡
Opšte karakteristike Gejmerske opcije G-SYNC Compatible, FreeSync Premium Pro
Gjmerski režimi rada Custom/FPS/RTS/RPG/AOS/Cinema/DCR
Etc. Low Input Lag Mode, Virtual Aim Point, Black Equalizer, Eye Saver Mode, Flicker Free,
Ostalo Interface Displej Port 1.4(2 EA), HDMI 2.0(1EA), USB3.0(1UP, 2DOWN), Slušalice
Wall Mount Yes (100 x 100mm)
Color Glossy White
Samsung je zvanično predstavio najbrži zakrivljeni gejming monitor na svetu: Odyssey G9 was last modified: 3 jula, 2020 by

Related posts

PuroGamer Volume Limited Gaming Headset

Lucidsound LS10X

Razer BlackWidow V3 Mini Hyperspeed