Moviphone – pametni telefon za ljubitelje filma

Među velikim brojem pametnih telefona predstavljenih na ovogodišnjem CES kongresu u Las Vegasu našao se i jedan namenjen istinskim ljubiteljima filma.

I pored toga što se Moviphone izgledom ne razlikuje previše od velikog broja Android smartfona, njegov glavni adut je laserski piko projektor koji emituje sliku 720p HD rezolucije.

Projektor od 50 lumena može da projektuje sve ono što može da se gleda i na ekranu telefona. To znači da korisnik sa njega može da emituje video sadržaje sa YouTubea i Netflixa, kao i PowerPoint prezentacije, i to na bilo kojoj površini.

Osim rezolucije od 1.280 x 720 piksela, uređaj se odlikuje i kontrastom od 80.000:1.

Proizvođač tvrdi da je Moviphone, zahvaljujući PicoP Scanning Engineu kompanije MicroVison, u stanju da prikaže sliku veličine do 100 inča.

Od ostalih „telefonskih“ karakteristika, Moviphone se odlikuje MediaTekovom SoC MT6750V/WT čipsetu, ima 5,5-inčni FHD ekran, 3 GB/4 GB RAM-a i 32 GB/64 GB interne memorije. Kapacitet je moguće proširiti pomoću memorijske kartice do 128 GB.

Uređaj pokreće operativni sistem Android 7.0 Nougat.

Ovaj pametni telefon opremljen je prednjim kamerom od 8 MP i zadnjom od 16 MP, kao i baterijom kapaciteta 4.000 mAh.

Ona je, prema proizvođačkoj specifikaciji, u stanju je da izdrži 285 sati na stend-baju i do 22 sata razgovora, a puna može da projektoru obezbedi i do 4h besprekidnog rada.

Cena Moviphone iznosi oko 600 dolara.

Moviphone – pametni telefon za ljubitelje filma was last modified: 3 marta, 2018 by

Related posts

OnePlus Watch

Apple iMac M1

Samsung Galaxy A02s