Minijaturni kompjuter staje u džep, a nudi pristojne performanse

Kompanija XCY je započela prodaju svog ultrakompaktnog (UCFF) Portable Mini PC N4100 kompjutera koji može stati na dlan ruke.

Ovaj kompjuter je dovoljno snažan da omogući surfovanje internetom, korišćenje emaila, rad u kancelariji, kao i slušanje muzike i gledanje videa.

Prenosni kompjuter košta 179 dolara, a moguće ga je i nadograditi. Njegove dimenzije iznose 62x62x42mm, poseduje četverojezgreni Inter Celeron N4100 „Gemini Lake“ procesor, 8 GB LPDDR4 RAM-a i 128GB M.2-2242 SSD memorije koja može biti povećana. Kompjuter ne samo da je kompakten nego je i veoma lagan sa samo 121 gramom, što se može porediti sa modernim smartphoneom, a to znači da lako može stati u džep.

Procesor se hladi zahvaljujući aktivnom sistemu hlađenja, tako da ipak proizvodi određenu buku. Ipak, aktivno hlađenje znači da se neće pregrejati i da će uvek isporučivati maksimalne performanse.

Portable Mini PC N4100 podržava Wi-Fi 5 i Bluetooth 4.2 bežične tehnologije, ima USB Type-C port za punjenje, a može koristiti gotovo svaki USB-C adapter. Tu su i dva USB 3.0 Type-A porta, HDMI 2.0 port, microSD slot i 3,5 mm slot za slušalice.

Minijaturni kompjuter staje u džep, a nudi pristojne performanse was last modified: 15 avgusta, 2020 by

Related posts

SteelSeries Prime Wireless Mouse

Epson i Jusein Bolt su potpisali ugovor o partnerstvu za promovisanje štampanja bez kertridža u regionu Evrope, Bliskog istoka, Azije i Rusije

ADATA lansira memorijski modul DDR5-4800