Marsback Zephyr Pro

Još 2020. godine Marsback je pokrenuo Kickstarter kampanju za najintrigantniji uređaj: Marsback Zephyr Gaming Mouse. Ovo je bio lagani miš za igre sa ugrađenim ventilatorom za držanje dlanova hladnim. Od tada je kompanija nastavila da radi na konceptu i sada je objavila nadograđenu verziju. Ovo je miš za igre Zephyr Pro koji ponavlјa osnovni koncept. Ova najnovija verzija osigurava da je ovo i zabavan i funkcionalan miš.

Zephyr Pro se odmah ističe njegovim dizajnom. Prva stvar koju će neko primetiti je dizajn otvorenih leđa koji prikazuje LED ventilator napred i u sredini. Izrezi u crnoj (ili beloj) plastici protežu se malo izvan područja dlana do levog i desnog dugmeta, kao i sa leve i desne strane miša. U skladu sa svetlosnim faktorom, dno miša takođe ima mnogo izreza. Ukupno, miš teži samo 75 grama. Nije lagan kao neki drugi miševi za igre, ali postiže ravnotežu između toga što je lagan i nije tako lagan da se oseća jeftino.

Možda je pitanje broj jedan u vezi sa ovim mišem kako ventilator radi i da li je efikasan. Podrazumevano ventilator radi konstantno zadatom brzinom. Ne postoji način da ga podesite ručno, isklјučite ga samo ako želite. S obzirom na to, čini se da je brzina kojom radi dovolјna da proizvede blagi efekat hlađenja koji zrači sa miša. Neki kažu da ne mogu da osete osećaj ventilatora, ali čini se da radi sasvim u redu na našem testiranju. Kada se testira u prostoriji bez klimatizacije, hladan vazduh koji izlazi iz ventilatora odmah je primetan na dlanu, palcu, pa čak i na kažiprstu i srednjem prstu koji hvataju miša.

Najveća zamerka originalnog Marsback Zephyr miša bila je to što je ventilator vibrirao i bio je glasniji od očekivanog. Zephyr Pro u potpunosti uklanja problem vibracija. Nikada se ne oseća kao da miš vibrira u bilo kom svojstvu. Ipak, postoji lagani šum koji proizvodi ventilator miša. Ako imate uklјučene slušalice, slušate zvuk ili imate pristojno čujan računar, tada će bilo šta od ovoga ugušiti brujanje. U tihoj prostoriji moći ćete da je čujete, ali na kraju je isklјučite. Kao i original, miš je i dalјe ožičen kablom od 1,8 metara sa USB konektorom tipa A.

Miš takođe uklјučuje efikasno potrebno RGB osvetlјenje savremenih perifernih uređaja za igre. Na dnu miša je traka osvetlјenja. Ventilator takođe ima veliki krug osvetlјenja ispod sebe. Konačno, točkić za pomeranje sadrži dve tanke svetlosne trake sa svake strane. Podrazumevano svetle u duginim šarama. Pomoću pratećeg Marsback softvera možete da se prebacujete između drugih opcija i režima boja ili potpuno isklјučite svetla. Podešavanja boje uklјučuju vrstu efekta, brzinu efekta i boje za upotrebu. Ima prostora za do pet različitih profila.

Profili miša takođe uklјučuju mogućnost promene veza tastera. Ovo je relativno pojednostavlјen miš za igre bez gomile funkcijskih tastera. Postoje dugmad za levi i desni klik i scroll točkić (koji takođe klikće unutra). Zatim postoji dugme DPI u centru i dva dugmeta sa leve strane miša. Dugmad takođe mogu da pokrenu makro koji ćete definisati u softveru slično kao u Microsoft Excell-u. Prvo, recite softveru da zabeleži vaše radnje. Zatim možete da izmenite ili premestite svaku snimlјenu radnju dok se ne izgradi želјeni makro. To je zgodna funkcija za svakoga kome trenutno nedostaje funkcija pokretanja makroa u njegovom mišu ili tastaturi po izboru.

Brzina je još jedna klјučna karakteristika koja interesuje PC igrače. Srećom, postoje podesive DPI postavke i kreću se od 100 do 16.000 DPI. Zephyr Pro koristi Pixart PMW3389 senzor i ima brzinu praćenja od 400 IPS. Konačno, dugmad su Omron-ovi mehanički prekidači čija je ocena da traju pedeset miliona klikova.

Jasno je da Marsback nije žrtvovao funkcionalnost igara kao deo stvaranja njegovog jedinstvenog, pristupačnog miša za igre Zephyr Pro. Iako je maloprodajna cena $99, Marsback trenutno nudi Zephyr Pro igrački miš po ceni od $59 na njegovom web sajtu. Obavezno proverite da li koncept ventilatora na mišu zvuči kao odličan dodatak vašoj PC periferiji.

Marsback Zephyr Pro was last modified: 20 oktobra, 2021 by

Related posts

Ekstremno brz gejming visoke rezolucije s monitorom AGON by AOC Q27G2S/EU

XPG predstavlja besplatan komplet za montažu LGA 1700 za AIO kulere LEVANTE 240 i 360

Dimensity 9000 čipset ruši rekorde