Logitech X100 Mini

Logitech X100 Mini

Logitech je kompanija koja se bavi proizvodnjom kvalitetnih računarskih periferija, koje su jako poznate u svetu. Međutim sem toga oni proizvode i razne uređaje za reprodukciju zvuka, a nedavno smo na testiranju imali jedan mali Bluetooth zvučnik. Reč je o modelu X100 namenjenom za mobilne telefone koji je pre svega jako interesantnog dizajna.

X100 nam je isporučen u veoma zanimljivom unikatnom pakovanju. Pakovanje je napravljeno od kartona i čvrste plastike koja drži uređaj na samoj sredini. Plastični deo u sredini je providan i na samom početku imamo pregled na ceo uređaj. Plastika je providna, a ostatak pakovanja koji je od kartona služi kao okvir. Kartonski deo pakovanja ima pozadinu bele boje. Jako je prijatan za oko, a donja polovina je ukrašena trogulastim ukrasima različitih boja. Na prednjem panelu smo uočili jedan Logitech-ov logo koji je pozicioniran u gornjem levom uglu, dok smo na ostalim stranama uočili samo par karakteristika. Detaljnog opisa nije bilo usled nedostatka prostora. Pakovanje se otvara sa gornje strane i uz uređaj smo dobili jedno uputstvo za upotrebu jako kratkog sadržaja i jedan USB kabl.

Logitech X100 Mini

Uređaj je napravljen od čvrste i kvalitetne plastike sa matiranom bojom. Na tržištu je dostupan model u raznim bojama kao što su crna, žuta, crvena, tirkizno plava i narandžasta koju smo mi imali na testiranju. Narandžasti model je napravljen u kombinaciji narandžaste i plave boje. Plastika je kao što smo rekli jako kvalitetna, a sam dizajn je veoma interesantan i privlačan. Iako je kužnog oblika, uređaj u jednom delu ima jedan ispupčeni deo gde se nalazi rupa kroz koju je moguće monitrati kaiš za držanje. Desno od ispupčenja nalaze se osnovni tasteri i jedan indikator koji nam govori da li je uređaj uključen ili ne. Pored njega se nalaze tri tastera plave boje sa narandžastim okvirom. Tu spada taster za pojačavanje zvuka, taster za Bluetooth povezivanje i taster za smanjenje jačine zvuka. Uz to možemo uočiti jedan 3.5 mm konektor i Micro USB 2.0 konektor.

Logitech X100 Mini

Dimenzije uređaja iznose 37×85 mm usled čega je veoma prenosiv zbog svojih malih dimenzija. Na gornjem panelu možemo zapaziti izlaz za zvučnik napravljen od plastike. Šare na njemu su u obliku sitnih trouglića koji su raspoređeni tako da formiraju jako gustu mrežu. Plastika je čvrsta i nije bilo krckanja usled manjeg pritiska na nju. Što se tiče ostatka uređaja tj. donje strane na njoj se nalazi jedan malo dublje ugraviran logo proizvođača kako bi se istakao brend, a uz to se nalaze još neke informacije kao što je mesto proizvodnje i slično.

Logitech X100 Mini

X100 koristi litijum-jonsku bateriju koja obezbeđuje oko 5 sati neprekidnog rada i ona se puni preko USB 2.0 konektora, a punjenje ne traje duže od 2 sata. Dimenzije drajvera su 38 mm i one reprodukuju jako kvalitetan i jasan zvuk. Jačina zvuka je odlična međutim javlja se nedostatak u vidu bass-a. Kod modela Mini-Boom bass je malo jači ali je kod X100 kompanija pokušala da uravnoteži nisku cenu i bolji kvalitet. Bluetooth signal za povezivanje je dosta jak i ima domet do 9 metara, a nakon toga počinje drastično da opada jačina signala. Sem toga, preko X100 je moguće podešavanje jačine zvuka na telefonu kao i obavljanje razgovora. Uređaj ima u sebi mikrofon sa frekventnim opsegom od 200Hz do 3.4kHz.

Logitech X100 Mini

Pored bežičnog povezivanja, uređaj ima jedan 3.5 mm audio izlaz koji se nalazi pored USB ulaza. Za povezivanje se koristi 4.0 verzija Bluetooth-a dok je frekventni opseg zvučnika od 150Hz do 20kHz.

 

Zaključak:

Logitech X100 je prenosivi zvučnik i namenjen je ljudima sa aktivnijim načinom života. Iako ima male dimenzije kvalitet zvuka je poprilično dobar, a sam uređaj je veoma prenosiv. Povezuje se preko Bluetooth signala ili preko 3.5 mm konektora, dok ga pokreće Li-Ion baterija koja traje do 5 sati. Mikrofon unutar njega takođe obezbeđuje telefoniranje, međutim bass nije dovoljno jak. U poređenju sa Mini-Boom modelom, X100 ima slabiji bass i znatno veću cenu ali izbor zavisi ukusa i svakako budžeta.

Specifikacije:

Proizvođač: Logitech
Model: X100 Mini
Tip: Prenosivi zvučnik
Sistem: 1.1
Prenos: Bežični
Povezivanje: Bluetooth
Verzija: 4.0
Snaga: 1.5 W
Domet: Do 9 m
Veličina drajvera: 38 mm
Zvučni pritisak (SPL): 83 dBA
Frekventni opseg: 150Hz – 20kHz
Mikrofon: Da
Frekventni opseg mikrofona: 200Hz – 3.4kHz
Napajanje: Li-Ion baterija
Trajanje baterije: Do 5h
Punjenje baterije: Do 2h
Boja: Crna, narandžasta, žuta, crvena, plava
Dimenzije: 37 x 85 cm
Garancija: 36 meseci

Zvanični sajt proizvođača: http://www.logitech.com/

Video pregled:

https://www.youtube.com/watch?v=oA9M0X2WJ1g

Logitech X100 Mini was last modified: 24 aprila, 2018 by

Related posts

Ekstremno brz gejming visoke rezolucije s monitorom AGON by AOC Q27G2S/EU

XPG predstavlja besplatan komplet za montažu LGA 1700 za AIO kulere LEVANTE 240 i 360

Dimensity 9000 čipset ruši rekorde