JETT: The Far Shore

JETT: The Far Shore je indie projekat za istraživanje svemira koji su razvili i objavili Superbrothers, zajedno sa Pine Scented Software. To je igra koja osvaja epsku veličinu istraživanja svemira sa zabavnim i složenim sistemom letenja i zanimlјivom izgradnjom sveta, ali blago trpi zbog naglog završetka i nekih problema sa performansama.

JETT: The Far Shore priča vrti se oko civilizacije lјudi posvećenih pronalasku spasa među zvezdama, tražeći misteriozni međuzvezdani radio signal poznat kao himni talas. Igrači su ubačeni u cipele Mei, izviđača koji je poslan na svemirsku matičnu strukturu u potrazi za izvorom talasa himne. Nakon 1000 godina u svemiru, Mei i njene kolege izviđači šalјu se na okeansku planetu kako bi otkrili njene tajne i prijavili to njihovom narodu.

To je složena priča koja izaziva emocije uzbuđenja i tuge, uzimajući u obzir koliko dugo je ova civilizacija radila na njenom cilјu da locira himnu, uživajući u potencijalnoj veličini koja ih čeka na čudnoj planeti. JETT: The Far Shore znanje je intrigantan spoj nauke i religije o kojem je zaista zanimlјivo učiti, a iskustvo je dodatno pojačano različitim vizuelnim stilovima za svako područje planete. Ovo je dodatno upotpunjeno neverovatnim zvučnim zapisom koji oslikava veličanstvenost pionira u istraživanju nepoznatih zemalјa.

Svi ovi sjajni aspekti čine veoma razočaravajućim kada se priča samo naglo završi bez objašnjenja nekoliko klјučnih tačaka zapleta. Nije nužno loš završetak, ali koliko god da se naglasak stavljao na himnu i Mei-ne veze sa misterioznim signalom, čini se da ima previše tajni koje su još uvek u tajnosti do kraja priče, a ne neki neizvesni krajevi koji se prirodnije uklapaju u otvoreno-završena pitanja.

Većina JETT: The Far Shore provodi se leteći unutar jednog od naslovnih aviona dok Mei i njen partner Isao istražuju njihova čudna nova okruženja. Funkcije mlaznog aviona u početku počinju jednostavno, s tim da je Mei mogla samo da uklјučuje i isklјučuje potisnike mlaznjaka. Držanje potiskivača isklјučenima omogućava mnogo manje kretanje po nekim kompaktnijim prostorima planete, dok angažovanje potiskivača omogućava brže kretanje po prostranoj površini okeanske planete.

Sa potisnicima punih kapaciteta, mlaz ima sposobnost da izbegne kotrlјanje, pulsira vazduh (poznat kao Pop), skoči na velike udalјenosti i održava velike brzine. Sve ove sposobnosti vezane su za brojilo koje mora da se drži pod kontrolom kako bi se izbeglo pregrejavanje, što brod na kratko ostavlјa izvan funkcije. Igra olakšava održavanje stabilnog merača uvođenjem para u okolinu koje pomažu u hlađenju merača, omogućavajući neprekidan prelazak. To je neverovatno gladak sistem koji omogućava igračima da spoje rolne, skokove i skokove kako bi sa lakoćom obišli planetu, osećajući se kao ekvivalent svemirskog Tony Hayk Pro Skater-a.

Igranje u JETT: The Far Shore je čisto povezano sa istraživanjem više ostrva koja se nalaze na planeti Mei i njenim kolegama izviđačima. Mei-in mlaz je opremlјen svetionikom za skeniranje koji joj pomaže da identifikuje floru i faunu na koju naiđe, kao i kukom za hvatanje koja joj omogućava da povuče određene predmete u brod koji bi mogli da pomognu u narativnom napredovanju ili prelasku. Učenje o jedinstvenom ekosistemu planete i o tome kako sve zajedno međusobno sarađuje je stalna radost, a Superbrother ostavlјa delove priče čisto radi istraživanja poput No Man Sky kako bi igrači doživeli što je moguće veći deo planete.

JETT: The Far Shore takođe sadrži delove gde je Mei dozvolјeno da se iskrca iz njenog aviona, krećući se kroz centralnu kopnenu kontrolu gde borave njene kolege izviđači i lutaju na kratkim udalјenostima po samoj planeti. Kontrole u ​​ovim odelјcima su pomalo nezgrapne u poređenju sa glatkijim sistemima letenja, ali se na terenu troši tako malo vremena da to nije preveliki problem. Jedina druga zamerka na igru potiče od nekih problema sa performansama, naime tokom segmenata koji su više orijentisani na igru. Frejm mucanja su prilično loša na PS5 kada je Mei proganjana od stvorenja na planeti, ili pokušava da pobegne crveni sjaj na Gloaming, koji remeti glatkoću da je manje-haotičnom scena prisutna.

Osim nekih problema sa performansama i užurbanog završetka, JETT: The Far Shore pruža solidno iskustvo sa fantastičnom letećom mehanikom, zanimlјivim svetskim saznanjima i oštrim razumevanjem spektakla svemirskog istraživanja. Iako nije najbolјi među mnogim naslovima koji žele da ispričaju njihovu posebnu priču o istraživanju zvezda, JETT: The Far Shore uspeva češće nego što ne uspeva, i vredan je pogleda za one koji žele da počešu njihov međuzvezdani svrab.

JETT: The Far Shore was last modified: 27 oktobra, 2021 by

Related posts

Lista poboljšanih igara za PS5

Datumi izlaska novih igara za PS5, PS4 u 2022

Into The Pit