Guardians of Hyelore

Razvijen od strane Megaglope Studios, i objavljen od Freedom Games (Dark Deity, Nine Years Of Shadows), Guardians of Hielore nastoji da pruži svež pogled na klasičnu formulu odbrane tornja pomešanu sa elementima preživlјavanja, čak i ako je krajnji rezultat pomalo neujednačen.

Guardians of Hyelore-ova premisa je jednostavna: igrači komanduju armijom koja sve više napreduje dok ona maršira po bojnom polјu kako bi izbacila suprotnu bazu kule. Igrači mogu da biraju između 18 različitih borbenih jedinica, od kojih svaka ima jedinstvenu statistiku i posebne sposobnosti koje postaju sve jače kako se igra nastavlјa. Jedinice su podelјene u četiri kategorije: warriors, healing support units, archers i spellcasters. Tu su i Guardians, jače komandne jedinice koje mogu da se regrutuju nakon završetka hlađenja.

Kada su spremni za bitku, igrači mogu da započnu fazu klikom na plutajuću ikonu lobanje na karti sveta. Bitke se igraju kao naslov strategije u stvarnom vremenu, a jedinice automatski napreduju po ekranu i napadaju neprijatelјe. Da bi u bitku dodali više jedinica ili čuvara, kao i konzumirali predmete i koristili oružje za podršku, igrači ih biraju na traci inventara pri dnu ekrana. Ne postoji cilјanje niti davanje posebnih komandi jedinicama, pa se bitke više sastoje u izgradnji stalnog niza vojnika za probijanje neprijatelјskih snaga, a ne u kontrolu tačnih događaja u borbi.

Sa svake strane polјa nalazi se toranj koji igraču i protivničkim snagama služi kao glavni cilј. Svaki toranj ima zdravstveni nar na vrhu ekrana, koji se smanjuje kako se toranj direktno napada. Kada jedan od ovih zdravstvenih barova ponestane, bitka je završena. Jednom kada snage igrača dosegnu sredinu borbenog polјa, postepeno će početi da dobijaju Favor, što je predstavlјeno na zakrivlјenom metru ispod zdravstvenih barova. Kako se ovaj merač puni, igrači će početi da otklјučavaju pogodnosti koje mogu da koriste za jačanje određenih napada ili slablјenje neprijatelјske odlučnosti. Zbog auto-pilot prirode borbe, bitke će se često menjati između strana, posebno kada neprijatelј počne da mresti boss-eve.

Nakon što prvi put završe novu fazu, igrači mogu da biraju između jednog od tri talenta koje će otklјučati kako bi pomogli u budućim bitkama. Dok igrači pobeđuju neprijatelјe, oni stiču iskustvo da unaprede i ojačaju njihove jedinice. U meniju prodavnice igrači mogu da kupe predmete i oružje za pomoć u borbi, kao i da nadograde njihove kule. Kada dosegnu određenu tačku igre, igrači mogu da uđu u Arenu, koja im daje bonus stavke ako mogu da prežive beskrajne talase neprijatelјa. Konačno, postoji ekran sa tabelom najbolјih igrača, gde igrači mogu da prate njihove performanse sa drugima širom sveta.

Grafički stil Guardians of Hyelore jednostavan je i šaren, sa glatko animiranim 2D sprajtovima i raznolikim okruženjima, od travnatih šuma do vulkanskih zapuštenih područja – sa ukupno sedam različitih područja kampanje. Slično tome, muzika ima doličan srednjovekovni osećaj zahvalјujući nekim nabujalim orkestarskim numerama, a zvučni efekti igre su na odgovarajući način crtani.

Borba auto-pilota Guardians Of Hielore nije za svakoga, i igra bi mogla da postane dosadna tokom dužih sesija. Međutim, postoji neobičan hipnotički osećaj pri pozivanju novih jedinica jer stare padaju u žaru borbe, a izgradnja Guardians statistike opremanjem i češlјanjem predmeta nosi neki element strategije. Kao takvi, Guardians of Hyelore razumno troše vreme u kratkim rafalima, ali oni koji očekuju duboko taktičko iskustvo trebalo bi da ga potraže na drugom mestu.

Guardians of Hyelore was last modified: 20 oktobra, 2021 by

Related posts

Far Cry 6 – Vaas: Insanity

Beyond Blue

My Singing Monsters Playground