Ghostrunner PS5

Nakon što je njegov prvi demo privukao pažnju gaming zajednice, Ghostrunner je postao jedan od najočekivanijih naslova koji nisu AAA 2020. godine i generalno je bio dobro prihvaćen prilikom lansiranja. Cyberpunk ninja simulator u prvom licu nudi brzo i nasilno iskustvo za koje je potrebna kombinacija brzih refleksa i nepopustlјive upornosti. Slično kao i njegov PS4 kolega, Ghostrunner za PS5 uspeva u stilu i viziji, ali ne uspeva u doslednosti njegove mehanike.

Ghostrunner počinje sa video prikazom u kojem se Ghostrunner, kasnije nazvan „Jack“, bori za centralni toranj Dharma City-a. Dr Oktopus-kao negativac Mara „Keymaster,“ je uspešno preuzela kontrolu nad Dharma City-em i vlada nad njime kao brutalni diktator. Jack pokušava da je ubije i okonča njenu vladavinu, ali brzo biva savladan kada ga Mara doslovno uhvati i razoruža pre nego što ga baci sa tornja. Na kraju se ponovo aktivirao i dok pregleda njegovu novu kibernetičku ruku, glas u njegovoj glavi ne gubi vreme govoreći mu da ustane i pomeri se.

Ovo neprimetno vodi u Ghostrunner-ov tutorijal u kojem igrači uče da trče po zidu, klize, jure, ulaze u vreme metak, napadaju i umiru kada ga pogodi jedan metak. Slično, neprijatelјi se uklanjaju u jednom zamahu, a Ghostrunner-ov pametan dizajn nivoa omogućava igračima jedinstvene i elegantne načine da očiste svako područje. Ova nadogradnja nudi čak i nove načine igre kao što su Assist Mod, Kill Run Mod i Wave Mod u roguelike stilu, tako da igrači mogu da eksperimentišu sa Jack-ovim različitim sposobnostima.

Međutim, ne potrebno dugo vremena da se igrač suoči sa najvećim Ghostruner-ovim problemom, a to je doslednost njegove mehanike. Platformiranje je najgori prekršitelј, jer Jack često odbija da trči po zidu, da se priveže do tačke ili uhvati za žute šine za brzine. Iako se borba ponekad može da čini i nepravednom, lako joj je se prilagoditi kako igrač pokušava i pokušava ponovo; ali problemi sa platformiranjem mogu lako da nateraju neke da malo odlože kontroler. Budući da je preuređen za bolјu integraciju sa PS5, moglo bi da se očekuje da će ova pitanja biti manje prisutna, ali to nažalost nije slučaj.

Što se tiče karakteristika specifičnih za PS5, nema šta da se puno kaže. Za razliku od nadogradnje Ghost of Tsushima, Ghostrunner ne koristi prednosti DualSense kontrolera i umesto toga zadržava iste zvuke i zvučne signale koji se nalaze u trenutnoj verziji. Grafika je, međutim, potpuno renovirana zahvalјujući mogućnostima ray-tracing-a na PS5 i većim brzinama kadrova što čini novo implementirani Photo Mod intrigantnim za igru. Vreme učitavanja je takođe kratko, što je korisno jer će igrači mnogo umirati.

Iako brzo vreme učitavanja i ažurirana grafika pokazuju lepotu neonsko-grunge estetike Dharma City-a i drže igrače u akciji, to je na kraju isto iskustvo. Recenzija Ghostrunner-a savršeno sažima iskustvo verzije PS5, jer je on „ponekad brz, ponekad spor“. Ghostrunner je sjajna igra koja pruža pravi adrenalinski skok kada sve radi kako je predviđeno, ali oni koji se nadaju značajnim promenama u ovoj verziji sledeće generacije biće razočarani.

Ghostrunner PS5 was last modified: 26 oktobra, 2021 by

Related posts

Lista poboljšanih igara za PS5

Datumi izlaska novih igara za PS5, PS4 u 2022

Into The Pit