Elin LE-3229

Elin je kompanija koja proizvodi potrošaku elektroniku i koja nije previše zasutpljena kod nas za razliku od ostalih tehnoloških giganata. Ipak kompanija je tu negde, a to što se manje srećemo sa njom kroz svakodnevni govor ne znači da su uređaji te kompanije slabijeg kvaliteta. Naprotiv kompanija dolazi iz Austrije i prilično je poznata po proizvodnji kvalitetnih uređaja. Nedavno smo imali prilike da testiramo jedan televizor koji nam je stigao upravo iz ove kompanije, a reč je o Elin LE-3229.

Uređaj nam je stigao u velikoj kartonskoj kutiji solidnog kvaliteta. Razlog zbog koga je samo pakovanje veliko jesu same dimenzije televizora. Pakovanje je napravljeno u mono stilu sa slikama, logoom kompanije, imenom modela ili specifikacijama koje su raspoređene po svim stranama pakovanja. Interni deo pakovanja je dobro zaštićen, a nakon otvaranja prvo što smo uočili jeste velika količina stiropora koja ima ulogu da zaštiti televizor od oštećenja. Sam stiropor i jesmo očekivali s obzirom da je ekran televizora jako osetljiv na udarce koji mogu da prouzrokuju trajna oštećenja. Nakon što smo izvukli televizor, izvukli smo još par kablova, dokumentaciju i daljinski upravljač za televizor.

Elin LE-3229

Sam televizor je prilično elegantnog izgleda čemu doprinosi veoma tanak i gotovo prazan okvir oko ekrana. Okvir je napravljen od kvalitetne matirane plastike sa malo oštrijim uglovima nego inače, ali to nećemo uzimati za zlo s obzirom da je reč o TV uređaju. Donji deo okvira je proširen za još jednu manju traku na kojoj se nalazi jedan sitniji logo kompanije bele boje kako bi se istakao brend. Pored toga se u donjem desnom uglu nalazi jedan mali ispupčeni deo koji u sebi ima IR prijemnik za daljinski upravljač. Tasteri su smešteni sa zadnje strane što je dodatno uticalo na estetiku uređaja, naravno u pozitivnom smislu. Sam uređaj zahteva dosta prostora ili neku veću policu, što je karakteristično za sve moderne TV uređaje. Dimenzije ovog TV-a iznose 750x50x80mm sa težinom od 5.1 kilograma što u poređenju sa dimenzijama i nije preterano velika.

Elin LE-3229

Zadnji deo televizora je dosta ispupčen kako bi se unutar njega smestila elektronika. Na levoj strani se nalaze mehanički tasteri za kontrolu sa dobrim dizajnom. Za njih možemo reći da su jako prijatni za korišćenje. Na zadnjoj strani se kao i uvek nalaze konektori za povezivanje televizora sa raznim periferijama ili na VESA slot. Ipak kod ovog modela nismo primetili bilo kakav VESA slot što je prava šteta za televizor poput ovog. Bilo bi odlično gledati televizor koji je okačen na zid umesto što se nalazi na polici, ali šta je tu je ostavljamo ovaj problem kompaniji na rešavanje. Plastika na zadnjem delu je matirana sa solidnim kvalitetom, ipak ne toliko dobrim da ne bude blagog krckanja usled pritiska na nju. Srećom plastika je dovoljno debela pa do pucanja ne može doći sem u slučaju nekog jačeg udarca. Na zadnjoj strani kao što smo rekli nalazi se veliki broj konektora gde smo nakon male analize uočili sledeće konekore: koaksijalni konektor, USB, tri HDMI konektora, PC-VGA, PC Audio, izlaz za slušalice, YPbPr- Mini i na kraju YPbPr Audio. Naravno tu je i konektor za napajanje ali njega nije potrebno spominjati. Zahvaljujući silnim konektorima koje nam je kompanija obezbedila imali smo prilike da koristimo TV uređaj i kao monitor što predstavlja pravi užitak prilikom igranja igrica.

Elin LE-3229

Elin LE-3229 poseduje na poleđini i dva zvučnika sa snagom od po 10W za svaki ponaosob. Kvalitet je solidan, ali je nemoguće očekivati dobar i izražen bass od ovakvih zvučnika. Najbolje rešenje predstavlja nabavka 2.1 ili nekog naprednijeg audio sistema. Što se tiče postolja, uređaj se na površinu oslanja preko jednog postolja koje je napravljeno od vrhunske plastike koja treba da obezbedi čvrstinu i stabilnost uređaja. Tokom tesitranja smo malo zadrmali policu i došlo je do blagog klimanja televizora što je normalno, ali nije bilo tolikog klimanja koje bi dovelo do pada i eventualnih oštećenja uređaja. Što se tiče samog ekrana reč je o LED ekranu sa dijagonalom od 32 inča. Maksimalna rezolucija je HD ili 1366×768 piksela što je solidno, ali ne i najbolje. Sa druge strane pozadinsko osvetljenje je dosta jako i ide do 250 cd/m2 što je izvuklo kvalitetnije i dosta živahnije boje. Ekran karakteriše takođe i brz odziv od oko 6.5ms. Što se tiče funkcionalnosti kompanija nije štedela na tom delu. Pre svega uočili smo ekvilajzer za podešavanje zvuka, pored toga smo imali redukciju buke, poboljšanje signala, automatsko traženje kanala, teletekst pa čak i PVR snimanje što je na nas ostavilo dosta jak utisak. Meni je vrlo jednostavan i ne zahteva neke posebne veštine za rukovanje.

 

Zaključak:

Iako smo se svega nekoliko puta susreli sa Elin-ovim televizorima, moramo reći da su mahom svi ostavili pozitivan utisak na nas. Glavni razlog tome je što smo za izdvojeni novac dobili onoliko koliko smo i očekivali bez obzira da li je cena nešto veća nego i obično. Elin LE-3229 je na nas ostavio dosta pozitivan utisak pre svega kvalitetom izrade i estetikom koja donosi veliki ekran sa praznim i jako tankim okvirom od čvrste plastike. Mogućnosti povezivanja su takođe velike, uređaj je moguće koristiti na mnogo više načina bez ograničavanja na gledanje televizije. Pored toga postoje dva zvučnika, ali nedostatak je nepostojanje VESA konektora za šta verujemo da će kompanija da reši nekim narednim modelom. Ekran i sama matrica su naravno kvalitetni, sa uglovima gledanja i kvalitetom slike koje nam je uređaj ponudio nismo ostali ravnodušni. Cena uređaja je oko 25.000RSD što možda ne deluje kao razumna cena, ali uzimajući u obzir sve što je uređaj ponudio nismo imali zamerki.

 

Specifikacije:

Proizvođač: Elin
Model: LE-3229
Tip: Televizor
Tip ekrana: LED
Dijagonala: 32 “ / 81 cm
Rezolucija ekrana: 1366 x 768 px, HD ready
Osvežavanje: 60 Hz
Osvetljenje: 250 cd/m2
Broj boja: 16.7 miliona boja
Odziv: 6.5 ms
Uglovi gledanja: 170°/ 160°
Formati slike: PC format: Max 1920x 1080 @ 60Hz

YPPr format: 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p

HDMI format: 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Povezivanje: Coaxial x 1, USB x 1 USB Slot (Media Player), HDMI x 3, PC-VGA x 1 (D-SUB 15 pin), PC Audio x 1, Izlaz za slušalice x 1, YPbPr- Mini, YPbPr Audio
Zvučnici: Da
Snaga: 2 x 10W
Potrošnja: U radu ≤ 56W

U stand-by modu: ≤ 0.5W

Standardi: DVB-T (digitalni zemaljski)

DVB-T2 (digitalni zemaljski)

DVB-C (digitalni kablovski)

Video sistem: PAL, SCEAM
Ostalo: Digitalni tjuner, PVR – snimanje digitalnog sadržaja, Elektronski programski vodič, Automatska pretraga kanala, Analogni tjuner, TV Standard, Automatsko traženje kanala, Teletekst-1000 strana, Kanali 100, Redukovanje buke. Poboljšanje slabog signala
Audio sistem: MPEG-1 layer1 B/G,D/K,I
Ekvilajzer: Muzika, govor, film, korisnik
Boja: Crna
Dimenzije: 750 x 50 x 80 mm
Težina: 5.1 kg

 

Zvanični sajt proizvođača: http://www.elin.com/

Video pregled:

Elin LE-3229 was last modified: 6 oktobra, 2017 by

Related posts

Games.Con festival u Galeriji

Fejsbuku opada popularnost

Realme GT Neo2 stigao u Evropu


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function penci_get_setting() in /home/joomboozrs/itnetwork.rs/wp-content/plugins/penci-soledad-amp/templates/reviews.php:16 Stack trace: #0 /home/joomboozrs/itnetwork.rs/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /home/joomboozrs/itnetwork.rs/wp-content/plugins/penci-soledad-amp/templates/comments.php(4): comments_template() #2 /home/joomboozrs/itnetwork.rs/wp-content/plugins/penci-soledad-amp/includes/class-amp-post-template.php(431): include('/home/joomboozr...') #3 /home/joomboozrs/itnetwork.rs/wp-content/plugins/penci-soledad-amp/includes/class-amp-post-template.php(138): Penci_AMP_Post_Template->verify_and_include('/home/joomboozr...', 'comments') #4 /home/joomboozrs/itnetwork.rs/wp-content/plugins/penci-soledad-amp/templates/single.php(45): Penci_AMP_Post_Template->load_parts(Array) #5 /home/joomboozrs/itnetwork.rs/wp-content/plugins/penci-soledad-amp/includes/class-amp-post-template.php(431): include('/home/joomboozr...') #6 /home/joomboozrs/itnetwork.rs/wp-c in /home/joomboozrs/itnetwork.rs/wp-content/plugins/penci-soledad-amp/templates/reviews.php on line 16