eFootball PES 2020

Zaista je preostao samo jedan sport koji u kome postoji konkurencija između dve uspešne franšize i to je fudbal – Konami Pro Evolution Soccer (eFootball PES 2020) i EA-ina FIFA. Bivša serija je ove godine dobila face lifting uz dodavanje eFootball-a i teme za marketing. To nije jedino što se dogodilo. Konami ozbilјno donosi najbolјe soccer-e (američki naziv) ili fudbalsko iskustvo i razbio je banku dobijajući nove licencirane timove i igrače. Najvažnije licence koje su ugrabili su Messi i Ronaldo zajedno sa njihovim timovima. Ima mnogo više za ljubitelјa fudbala širom sveta. Uz sve ove nove dodatke, da li je dovolјno da eFootball PES 2020 preuzme krunu od svoje konkurencije?

PES je oduvek bio usmeren na lјubitelјe tvrđeg fudbala, ali plima se ove godine promenila. Ono što najviše potkreplјuje je lista licenciranih liga koje timovi imaju. Skoro da ostavlјa FIFA bez ičega izvan Premijer lige i MLS-a. Dok PES-u i dalјe nedostaje zvanično sponzorstvo Premier lige, izgled menija i grafike sa rezultatima podsećaju na lјubičastu temu. Konami je doveo Barcelona FC, Juventus, Manchester United, Bayern Munich i Arsenal da bi učvrstio spisak. U igri se nalazi osamnaest liga iz celog sveta kako bi se zadovolјile određene regije. Dugačak je spisak timova.

Iako se izgled menija i pozadina promenio, eFootball PES 2020 i dalјe nije baš najbolji ako ćemo gledati lakoću korišćenja. Konami je dodao ove istaknute timove i igrače i oni bi trebalo da budu istaknuti kada se biraju timovi. To ide nazad ka tvrdoj fudbalskoj publici s obzirom da je izbor tima podelјen po ligama i ako ne znate tačno šta tražite, pretražićete. Po početnom pokretanju igre, Konami je u principu izgledao kao da otpisujete život prolazeći kroz upit za upitom za slaganje sa uslovima. Čak i pre svake igre preuzima ažuriranja uživo. To je mučno i neugodno. Konami bi morao više da se fokusira na jednostavnost upotrebe igre, da podrži povremene igrače i učini je privlačnijom.

Fizika lopte je podešena i bilo je prigovora sa igranjem, mada uvek pravilno reprodukuje fudbal. Čini se da će on-line igrači povezati komande i to uveliko zavisi od animacija. Igranje odbrane ima odziva kada ste na igraču, ali onaj koji poseže za AI-em njegova odzivnost je na odbrani. Momentum će imati branioce u jednom smeru dok ofanzivni igrač kreće u akciju sa pasovima. Odbrana takođe izgleda kao da može da posegne za presretanjem lopte, ali jednostavno ne. Ovo može da stvori puno prilika za ofanzivu i neusklađenost.

Načini igranja uklјučuju tipične offline i online utakmice sa fokusom na eSports uz dodavanje natpisne pločice eFootball. Master League je PES-ov režim franšize u kojem preuzimate posao menadžera i kontrolišete kompletnu igru. To je drugačiji osećaj od tradicionalnog franšiznog režima u sportskim igrama, jer se Konami ove godine fokusirao na primenu realnijeg sistema prenosa. Dodati su novi menadžeri i oni izgledaju podjednako realno kao i igrači. Sistem dijaloga će vam pomoći u odlučivanju o ličnosti vašeg menadžera dok napredujete kroz sezone obučavanjem igrača da rade nove tehnike i steknu atribute, dok se bavite vlasništvom i medijima. Master League je i dalјe fantastična i krajnje duboki mod koji će istinski fudbalski navijači iskusiti.

Najnoviji način igre poznat je kao Matchday i u osnovi samo donosi zajednički napor dveju strana. Na početku svakog događaja izabirate stranu, a igre koje igrate i sve cilјeve koje postignete idu u pravcu zajedničkog napora za vašu stranu. Ako vam bude dobro, tada ćete biti izabrani da učestvujete u Grand finalu i tim učesnicima biće dodeljene nagrade. To pruža malo razloga da nastavite sa igranjem igre, ali zaista nije novi ili inovativan način.

Realnost fudbalskog meča postoji tokom zagrevanja igrača pred meč jer publika zaista oživi. Oni su glasni i tokom celog meča, ali što više igrate, poželite da publika bude malo dinamičnija. U stvari nema klasičnog navijačkog skandiranja, ali publika reaguje na bilo kakvo dešavanje na terenu. Komentatori dodaju atmosferu dok pravilno komentarišu utakmicu i dodaju dinamične komentare posebno tokom Master lige. Neki se sadržaji i dalјe smatraju nejasnim, ali ako postignete pogodak s Messi-em, komentatori će potpuno da izgube razum. eFootball PES 2020 nudi dobru atmosferu, ali i dalјe joj nedostaje konkurencija u pravilnom zaokuplјanju te strasti.

Konami je doneo dovolјno na papiru da privuče nove navijače na eFootball PES 2020. Igrači i timovi se ističu jer će igračima pružiti priliku da igraju neverovatnu tehnološku fudbalsku utakmicu sa igračima i timovima o kojima gotovo sve znaju. Vizueli su bez premca, a igra je izvan solidnog. Finesea driblinga su poput zavisnosti i imaju beskrajne mogućnosti. Master League je veliki poduhvat za iskustvo jednog igrača, ali može biti malo za igrače koji nisu hardcore obožavatelјi. Nema sumnje da se Konami i dalјe fokusira na hardcore obožavaoca, jer još uvek mora da radi na pružanju zabavnijih i zavodlјivijih iskustava, jer ima tehnološku i simulacijsku stranu na dole. Nema sumnje da je eFootball PES 2020 najbolјa verzija ove igre, ali još uvek je usmerena isključivo prema vlastitoj zajednici.

 

eFootball PES 2020 was last modified: 21 novembra, 2019 by

Related posts

Lista poboljšanih igara za PS5

Datumi izlaska novih igara za PS5, PS4 u 2022

Into The Pit