Alphabet investira milijardu dolara u Lyft

Alphabet investira milijardu dolara u Lyft

Kompanija Alphabet Inc., vlasnik Googlea, investiraće milijardu dolara u servis za prevoz Lyft, čime je povećala razdor s Uberom.

Alfabet će preko svoje kompanije CapitalG uložiti novac u Lyft čija se vrednost, pošto nije na berzi, procenjuje na 11 milijardi dolara, preneo je AP.

Lyft je daleko manja kompanija od Ubera čija se vrednost procenjuje na skoro 70 milijardi dolara, ali je u problemima zbog internih sporova oko rukovodstva i navoda o seksualnim uznemiravanjima zbog čega je iz kompanije otišao jedan od osnivača Trevis Kalanik.

Lyft želi da iskoristi previranja u Uberu da proširi svoje tržište u više američkih gradova. Sada njihove vozače može da pozove 95 odsto stanovništva SAD, dok je početkom godine to moglo 54 odsto.

Google je bio među prvim investitorima u Uberu i ima udeo u toj kompaniji, ali je i u sukobu s njom. Googleovo odeljenje za samonavodeća vozila Wazmo tužilo je Uber navodeći da je ta kompanija angažovala neke od njegovih inžinjera u okviru plana za krađu poslovnih tajni. Suđenje je zakazano za decembar, i ako Vajmo dobije slulčaj, Uber će možda morati da plati milijarde dolara.

Alphabet investira milijardu dolara u Lyft was last modified: 22 oktobra, 2017 by

Related posts

10 osnovnih tehničkih pojmova na koje trebate da se naviknete kao UX dizajner

Vrhunskih 19 Instagram alata koje bi svaki korisnik trebalo da koristi

25 najbolјih Facebook alata za 2021. godinu