Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Radio In Radio In IGO Servis Ra?unara IGO Servis Ra?unara Mobilni Telefoni - MGS Mobilni Telefoni - MGS pc-igre pc-igre

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 30. mar. 2017.

Proglašene najbolje fotografije iz Srbije na Sony World Photography Awards 2017

Fotografija „Postojanje“ Jelene Janković iz Beograda osvojila je Nacionalnu nagradu za Srbiju na takmičenju Sony World Photography Awards, odnosno, proglašena je za najbolju fotografiju iz Srbije koja je stigla na ovaj konkurs. Drugo mesto pripalo je Daliboru Tomiću za fotografiju „Katarina“, dok je Goran Bilić za fotografiju „Mlečni put na lišću“ osvojio treće mesto.

Sony World Photography Awards je najveće svetsko takmičenje u fotografiji, a Nacionalna nagrada predstavlja globalni program sa ciljem da u 65 država pronađe po jednu najbolju fotografiju lokalnog fotografa. Konkurs za Nacionalnu nagradu otvoren je kako za profesionalne fotografe, tako i za entuzijaste.

Pobednička fotografija Jelene Janković snimljena je na koncertu benda Massive Attack u Puli i predstavljala autorkino viđenje „selfi“ kulture koja je počela da označava naše postojanje i učinila da propuštamo prilike da uživamo u svetu koji nas okružuje. Janković je završila Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum, nakon čega je nastavila četvorogodišnju specijalizaciju za umetničku fotografiju kod poznatog beogradskog profesionalnog i umetničkog fotografa Aleksandra Radoša. Svoj rad počela je kao dokumentarni fotograf, a ljubav prema glumi, plesu i pozornici uveo ju je u pozorišnu fotografiju. Dobitnica je više nagrada za umetničku fotografiju, a trenutno živi i radi u Beogradu i Zagrebu.

Da podsetimo, Jelena Janković i Dalibor Tomić su finalisti otvorene kategorije konkursa Sony World Photography Awards, a njihovi radovi biće prikazani u godišnjoj publikaciji i na izložbi takmičenja u Londonu od 21. aprila do 7. maja. Ovaj prestižni konkurs pokrenula je Svetska organizacija za fotografiju pre deset godina, a ove godine obeležava i deceniju saradnje sa glavnim partnerom, kompanijom Sony. Cilj takmičenja jeste da prepozna i nagradi najbolje primere savremene fotografije, a svi pobednici ovogodišnjeg izdanja biće poznati 20. aprila.

Fotografije svih dobitnika Nacionalne nagrade, kao i pobednika otvorene kategorije su dostupne za preuzimanje na sajtu press.worldphoto.org.

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite


Preporučujemo:


Blizzard se okreće Linuxu
Blizzard ove godine planira jednu od svojih popularnih igara da prebaci na Linux, što će biti prvi takav poduhvat legendarnog razvojnog tima. Izvor je neimenovani radnik Blizzarda, koji je sajtu objasnio da će prvi port služiti testiranju Linux tržišta, kako bi Studio znao da li da se u budućnosti potpuno posveti razvoju igara za ovaj operativni sistem. Ni Blizzard, ni Valve nisu krili svoje nezadovoljstvo pravcem u kojem je krenuo Microsoft sa Windowsom 8 – Valve je već izdao otvorenu betu Steama za Ubuntu, a sasvim je logično da će i Blizzard pokušati da...
Opširnije
Microsoft predstavio RoomAlive, evoluirani IllumiRoom
Sećate se IllumiRoom tehnologije koja je kombinovala Kinect sa projektorima kako bi vašu sobu transformirala u šareno osvetljen prostor, povećavajući imerziju u igre koje igrate? Nažalost, Microsoft dotičnu tehnologiju nije nikada finalizirao, tako da je sve ostalo u fazi prototipa. Ali, sada smo dobili još jedan prototip, koji u suštini predstavlja evoluirani IllumiRoom. RoomAlive koristi posebne projektore i kamere kako bi korisnicima omogućio da u svojim sobama zaigraju augmented reality igre, čija grafika će se prikazivati na zidovima,...
Opširnije
Kako da napravite mobilnu verziju sajta u nekoliko koraka
Prisutni ste na webu ali još niste prilagodili internet sadržaj korisnicima mobilnih uređaja? Startup kompanija bMobilized omogućava kreiranje mobilne verzije stranice u HTML5 u samo nekoliko koraka. Proces je jednostavan: na stranici bMobilized unesete URL vaše stranice i kliknete na mobilize. Servis će preraditi stranicu u mobilnu verziju, optimizovanu za mobilne čitače web sadržaja. Izgled stranice je moguće pregledati nakon registracije. Registracija će omogućiti i uređivanje izgleda stranice, menija i drugih sitnih poboljšanja. Usluga je besplatna...
Opširnije
Apple najskuplja marka na svetu
Američka informatička kompanija Apple zauzela je prvo mesto na listi 500 najskupljih svetskih marki koju sastavlja britanska konsultantska kompanija Brand Finance (BF). Vrednost marke Apple je procenjena na 87,3 milijarde dolara, navedeno je u saopštenju BF. Na drugom mestu je južnokorejski Samsung, s vrednošću te marke od 58,77 milijarde dolara. To je jedina kompanija među prvih 10 na listi koja nije iz SAD. Treću poziciju zauzima marka Google čija vrednost dostiže 52,13 milijarde dolara.
Opširnije
Eric Schimdt prodaje deo Google deonica
Predsednik Google-a, Eric Schmidt, odlučio je da proda 3,2 miliona Google-ovih deonica klase A, što bi bilo oko 42% njegovog udela u deonicama ove kompanije. Radi se o 2,51 milijardi dolara, ali kako bi se što manje osetio uticaj ovog poteza na tržištu deonicama, Schmidt će u periodu od godinu dana svoje deonice prodavati postepeno. Nakon ove prodaje Schmidt će i dalje imati oko 1,3 posto Google-a, uz 5% glasačkog prava.
Opširnije
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis