Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Radio In Radio In Vetmedica Vetmedica Mobilni Telefoni - MGS Mobilni Telefoni - MGS recfilm recfilm

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 24. mar. 2017.

Predstavljanje : Nintendo Switch

Kada spomenemo kompaniju Nintendo, prvo što nam padne na pamet su kvalitetni i jako interesantni gejmerski uređaji gde je najveću slavu u poslednje vreme prikupio model Wii. No iako kompanija svakodnevno radi na razvoju boljih gejmerskih uređaja, prethodni model Wii U se ispostavilo bio veliki promašaj kompanije, dok je PlayStation prikupio sve zasluge. Ovaj put je Nintendo krenuo na malo veći rizik proizvodnjom novog modela. Reč je o Nintendo Switch uređaju koji polako, ali sigurno krči svoj put na tržište, a upravo smo jedan ovakav model imali nedavno na testiranju.

Nintendova gejmerska konzola nam je stigla u kvalitetnom kartonskom pakovanju čija pozadina nije definisana jednom bojom. U ovom slučaju prednja strana predstavlja jednu veliku sliku na kojoj se nalazi uređaj u krupnom planu, dok je gornji levi ugao izdvojen za logo kompanije i naziv modela. Bočne strane su ispunjene na sličan način kao i prednja, a isti slučaj je i sa zadnjim panelom. Nakon otvaranja pakovanja, svaki deo je bio lepo smešten i zaštićen unutar pakovanja što nam je nagovestilo da je kompanija puno truda uložila i u samo pakovanje. Nakon otvaranja pakovanja smo izvukli prvo uređaj koji se sastoji iz glavne konzole i držača za konzolu. Tu je zatim takozvani Joy-con, držač za Joy-Con, dva kaiša za Joy-con uređaj, HDMI kabl sa brzim prenosom i jedan Nintendo AC adapter. Dakle kompanija je obezbedila sve što nam je potrebno, a sam uređaj nas je još na samom početku jako zainteresovao.

Kao što smo naslutili prema sadržaju pakovanja, uređaj je modularan tj. sastoji se iz više delova koji se kasnije sastavljaju u jednu celinu. Glavni deo uređaja jeste konzola kojom dominira veliki ekran. Konzola je napravljena od kvalitetne plastike koja je čvrsta, ne krcka i ne savija se pod pritiskom. Prednjom stranom dominira veliki ekran oko kojeg se nalazi veliki crni okvir. Ekran je zaštićen čvrstim staklom novije generacije koje je otporno na ogrebotine i na udarce, dok je sama matrica ekrana osetljiva na dodir kao kod pametnih telefona. Takođe sama konzola dizajnom prednje strane podseća na veliki smartfon. S obzirom da se konzola koristi u horizontalnom položaju, tim slučajem smo zatekli dva stereo zvučnika koji se nalaze na donjoj strani tj. ispod ekrana. Sa leve i desne strane konzole smo primetili po jednu šinu koje služe za kačenje Joy-Con kontrolera sa leve i desne strane, dok sam Joy-Con podseća na klasičan džojstik koji je podeljen na dva posebna dela za potrebe Nintendove konzole.

Sa gornje strane konzole se nalazi slot za jednu memorijsku karticu, a pored njega se nalazi jedan ulaz namenjen povezivanju slušalica. Gornja strana takođe sadrži i dva mehanička tastera i to jedan za uključivanje uređaja dok je drugi taster podeljen na dva dela namenjen regulaciji jačine zvuka. Što se tiče zadnje strane, plastika na njoj ne krcka kao što smo rekli, a kraj leve ivice se nalazi jedan držač koji smo izvlačili po potrebi. Tu je jedan USB konektor, ali tip C u ovom slučaju dok sredinom preovladava jedan veliki logo kompanije zajedno sa imenom modela. Pored konzole smo dobili i držač za nju koja na početku deluje kao jedan veliki punjač. Sa prednje strane se nalazi logo kompanije i naziv modela, ali je on na tamno sivoj površini iscrtan crnom bojom umesto belom što je bio slučaj kod konzole. Sa leve strane se nalazi jedan LED indikator za TV izlaz kao i dva USB konektora verzije 2.0 mada smo iskreno, očekivali barem jedan 3.0 konektor mada i ova dva su sasvim dovoljno dobra. Sa zadnje strane držača se nalazi poklopac ispod koga se nalazi još jedan panel sa konektorima. Tu spada konektor za napajanje i po jedan USB i HDMI konektor. Plastika je takođe visokog kvaliteta i na nju nemamo primedbi.

Joy-Con je drugi glavni deo cele konzole koji je napravljen iz dva dela. Kao što smo rekli njegov dizajn je kao i kod klasičnih džojstika tj. dele iste komande s tim što se ovaj uređaj posebno montira. Leva i desna strana Joy-Con uređaja su konceptualno iste s tim što su komande na levom drugačije od onih na desnom. Tasteri koji su ugrađani su mehanički i jako su kvalitetni, a pod prstima su jako udobni zbog svoje gumirane površine. Joy-Con pod rukama deluju jako udobno i ostavlja jak utisak. Leva strana na sebi ima direkcione tastere tj. strelice, tu je još taster za hvatanje pojedinih detalja tokom igranja, zatim jedan - taster, leva analogna palica i jedan L taster. Drugi deo tj. desni na sebi ima desnu analognu palicu, zatim Home taster i ABYX tasteri iznad kojih se nalazi + taster. Dakle uređaj sadrži sve neophodne tastere za igranje igrica, s tim što se na zadnjoj strani nalaze ZR, ZL tasteri kao i jedna IR Motion kamera. Što se bočnih strana tiče, one na sebi imaju delove preko kojih se Joy-Con kači na konzolu. Pored toga, tu smo zapazili SR i SL tastere, po jedan SYNC taster kao i po jedan red od 4 LED indikatora.

Držač za Joy-Con uređaj deluje poput džojstika, a napravljen je od kvalitetne plastike koja je kombinovano sjajna i matirana. Sa prednje strane se nalazi logo kompanije sa čije leve i desne strane se nalazi po jedan red sa LED indikatorima s tim što je svaki red LED indikatora namenjen po jednoj strani Joy-Con uređaja. Sa zadnje strane se nalazi logo kompanije i to je sve. Što se tiče povezivanja uređaja, postoje dva načina. Prvi način je korišćenje konzole preko malog ekrana, a drugi je povezivanje konzole sa TV uređajem. Prva opcija koju smo testirali jeste klasična upotreba konzole sklapanjem Joy-cona i ekrana pa smo tako imali jedan manju prenosu igračku konzolu. Uređaj lepo leži u ruci, a kontrole su jako pristupačne sa leve i desne strane. Interna memorija u ovom slučaju iznosi 32GB, mada postoji opcija proširenja memorijskom karticom za još 2TB.

U drugom slučaju smo podrazumevali povezivanje sa TV uređajem što je mogućnost koja nam se puno više dopala. Za povezivanje je potreban držač za konzolu te povezivanje držača i TV uređaja preko HDMI konektora. Joy-Con smo u tom slučaju upotrebljavali posebno kao dva posebna kontrolera što je glavni razlog postojanja LED traka na bočnim stranama. Pored toga kontrolere smo obezbedili kaiševima za zglobove tako da smo bili prilično sigurniji od ispadanja iz ruku. Igranje igrica putem TV uređaja je proteklo odlično, a posle povezivanja jedino nam je bilo potrebno podešavanje izvora signala u TV uređaju. Što se tiče male konzole, rezolucija ekrana je u HD rezoluciji odnosno 1280x720 piksela iako smo, ruku na srce, očekivali bar duplo veću no i ova je dobra dok je rezolucija u FullHD režimu prilikom upotrebe preko TV-a. Ekran je osetljiv na dodir, a njegova dijagonala je 6.2 inča. Kao izvor energije uređaj koristi bateriju koja je punjiva, a u proseku traje oko 3 sata mada sve zavisno od intenziteta igranja.

Što se tiče vrsta povezivanja, sem HDMI kabla imali smo još opcija na raspolaganju. Ona koja nas je najprijatnije iznenadila jeste mogućnost povezivanja preko WiFi mreže. Podržani su svi savremeni standardi tako da nismo bili ograničeni u tom pogledu, dok je alternativna opcija povezivanje preko LAN adaptera koji pak ne dolazi zajedno sa uređajem već smo njega posebno nabavljali.

Zaključak:

Nakon velikog promašaja kompanije Nintendo koji je poznao kao Wii U, nova konzola pod oznakom Switch obećava mnogo u bliskoj budućnosti. Kvalitet izrade je naravno na visokom nivou, kao i način dizajniranja koji podrazumeva modularan uređaj. Sem toga mogućnost korišćenja ovog uređaja kako posebno tako i preko TV uređaja nam se posebno dopala, te smo je koristili puno više nego kao običnu konzolu. U slučaju korišćenja na klasičan način, uređaj je lepo stajao u rukama, a kontroleri su se ponašali odlično. Cena uređaja je oko 300$, a jedino što zameramo jeste što se memorijska kartica kao i većina dodatnih delova nabavlja zasebno što već prevazilazi navedenu cenu.

U skorije vreme planiramo da nabavimo i neke video igre za Nintendo Switch tako da ćete imati prilike da pročitate i utiske o njima.

Specifikacije:

Proizvođač:

Nintendo

Model:

Switch

Tip:

Gejmerska konzola:

Ekran konzole:

Osetljiv na dodir

Dijagonala:

6.2 inča

Rezolucija:

1280 x 720 px

CPU/GPU:

NVIDIA Custom Tegra procesor

Memorija:

32 GB

Proširenje memorije:

microSD/microSDHC/microSDXC do 2TB

Mreže:

WiFi (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac)

Bluetooth 4.1

LAN adapter

Video izlaz:

1080p i 720p

Audio izlaz:

PCM, HDMI

Zvučnici:

Stereo

Ostalo:

Tasteri za zvuk i uključivanje, 3.5 mm konektor, senzori (blizina, žiroskop, osvetljenje)

Baterija:

Punjiva, Li-ion, 4310mAh

Dimenzije (sa Joy-Con):

101.6 x 238.7 x 13.9 mm

Težina:

399g

Konektori držača (slota) za konzolu:

3x USB 2.0

Sistem konektor

AC adapter

HDMI

Dimenzije:

104.14 x 172.72 x 53.84 mm

Težina:

327g

Tasteri Joy-Con kontrolera:

Levi: Up/down/left/right/L/ZL/SL/SR/- button

Capture Button

Release Button

Sync Button

Desni: A/B/X/Y/R/ZR/SL/SR/+ Buttons

HOME Buton

Release Button

Sync Button

Bežično povezivanje:

Bluetooth 3.0/NFC

Ostalo:

Senzori, vibracija

Dimenzije:

102.10 x 35.81 x 28.44 mm

Težina:

Levi: 48g

Desni: 51g

Držač za Joy-Con:

101.09 x 144.01 x 40.13 mm

Težina:

95g

Zvanični sajt proizvođača: http://www.nintendo.com

Video pregled:

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite


Preporučujemo:


Predstavljanje : ASUS O!Play Media Player Mini Plus
Iz ASUS O!Play linije na red za predstavljanje došao je još jedan veoma interesantan plejer, model ASUS O!Play Media Player Mini Plus koji je namenjen kućnoj zabavi. ASUS O!Play Mini Plus plejer je naslednik modela ASUS O!Play Mini. Za razliku od svog prethodnika Mini Plus ima nešto bolji izgled, novu mrežnu konektivnost i nove aplikacije čime upotpunjuje ponudu svog prethodnika i nadoknađuje sve ono što mu je nedostajalo. Mini Plus poseduje Ethernet ulaz i ugrađeni Wi-Fi adapter, ima podršku za reprodukciju velikog broja formata preko USB-a, eSATA hard...
Opširnije
Predstavljanje : NZXT Phantom 410
Kompanija NZXT je već predstavila Phantom kućište fenomenalnog dizajna i impresivnih dimenzija, a sada dolazi na tržište i umanjena verzija istog kućišta koja nosi oznaku NZXT Phantom 410. Naslednik ima iste karakteristike, izgled i sposobnosti kao i originalna Phantom verzija, a od standardnog modela razlikuje se samo u boji. Namenjen je onim korisnicima kojima nije potrebno veliko kućište već Midi Tower. Novo Phantom 410 kućište je dimenzija 215 x 516 x 532 mm, težine 9 kg bez napajanja i nudi podršku za tečno hlađenje sa dual 240mm...
Opširnije
Predstavljanje : UMi Diamond
Iako je očito vidljiva borba između gigantskih kompanija oko proizvodnje što kvalitetnijih i skupljih pametnih telefon, jedna malo manje vidljiva borba se vodi i u jeftinijim kategorijama. Pre svega mislimo na srednju i nižu cenovnu kategoriju gde se mahom utrkuju kompanije koje su poreklom sa kineskog tržišta. Jedna od tih kompanija je i nova Umidigi kompanija sa kojom se ranije par puta susreli, a ovaj put smo imali prilike da testiramo upravo jedan njihov pametni telefon. Reč je o modelu čija je oznaka UMi Diamond.   Pakovanje u kome nam je isporučen uređaj je napravljen od...
Opširnije
Predstavljanje : Fujifilm Instax mini 8
U vreme kada različite društvene mreže predstavljaju jednu od svakodnevnih potreba, a pored kojih možemo ubrojiti i deljenje slika na njima, većina kompanija ulazi u nevidljivu trku da korisnicima obezbede kvalitetne fotoaparate. Ipak pored svih tih trendova postoje uređaji u retro stilu koji nas malo vraćaju u prošlost kao što su fotoaparati koji na licu mesta štampaju fotografiju. Na nedavnom testu smo imali prilike da se upoznamo sa jednim takvim fotoaparatom koji nosi naziv FUJIFILM Instax mini 8. Uređaj nam je isporučen u kompaktnom crno belom...
Opširnije
Predstavljanje : Gembird KB-BT-001-W
Broj proizvoda koji su kompatibilni sa različitim vrstama uređaja, a da su ujedno veoma kompaktni i laki za prenos je u velikom porastu. Tako je tržište dobilo razne uređaje kao što su mini tastature, miševi i razne futrole za pametne telefone, tablet uređaje ili laptop računare čija upotreba takođe brzo raste. Kompanija koja je jako zastupljena u tom segmentu je Gembird u čijem smo asortimanu imali prilike da vidimo razne jedinstvene, ali korisne uređaje. Samim tim na nedavnom testiranju smo imali tastaturu iz njihovog asortimana, a reč je o malom modelu čija...
Opširnije
NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

SAJT DANA
www.zelenoo.com
PRIJAVI SE NA MAILING LISTU
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis