Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Radio In Radio In IGO Servis Ra?unara IGO Servis Ra?unara Mobilni Telefoni - MGS Mobilni Telefoni - MGS recfilm recfilm

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 5. maj. 2017.

Predstavljanje : Logitech Silent vs Silent Plus vs Triathlon

O Logitech kompaniji nije potrebno puno govoriti, samo ćemo pomenuti da smo imali puno različitih iskustava sa njihovim uređajima koji su uglavnom ostavljali dobre utiske. Nakon male pause, na testu smo imali nekoliko modela bežičnih miševa. Reč je o dva modela iz Silent serije M220 i M330 dok smo pored njih odstupili malo i nabavili treći model iz druge linije proizvoda - M720 Triathlon.

Prvi na testu je bio M220 Silent. Reč je o malom kompaktnom mišu koji je napravljen od kvalitetne plastike sa lepo uklopljenim delovima i bez bilo kakvih oštrih i grubih delova koji istupaju od uređaja, što je tipično za Logitech. Uređaj je jako malih dimenzija što je zajednička osobina za sva tri modela, a namenjeni su više korišćenju na laptop uređajima jer se lako prenose. Uređaj lepo deluje u ruci, ali je jako nezgodan za duže korišćenje jer smo morali da skupimo prste u pomalo neprirodan položaj kako bismo uređaj koristili. Dimenzije uređaja iznose 99x60x39 milimetara uz težinu od 75.2 grama što ga čini jako laganim te je uređaj jako nezahvalan za igranje igrica i nije preporučljiv za tako nešto. Miš se lako prenosi o čemu svedoči činjenica da ga je moguće staviti u neki džep srednje veličine.

Ergonomski gledano od sva tri modela koja smo imali na testu, jedino je ovaj model (M220) simetričan te je korušćenje i levom i desnom rukom potpuno isto. Model koji smo imali na testu je crne matirane boje i deluje lepo, a sastoji se od najjednostavnijih delova. Spreda su levi i desni taster (klik) sa jednim gumenim scroll točkićem na sredini. Leva i desna strana su totalno prazne dok je na poleđini jedan logo kompanije kao i obično. Sa donje strane su smešteni glajderi za klizanje po površini, senzor, taster za uključivanje i poklopac ispod koje se nalazi baterija. Za povezivanje sa računarom uređaj koristi bežičnu vezu koja se ostvaruje između miša i jednog malog USB primopredajnika koji se konketuje na računar, pa je jedini zahtev za rad sa ovim modelom samo jedan slobodan USB konektor.

Specifikacije uređaja uključuju podršku za sve operativne sisteme, senzor od 1000DPI uz mogućnost podešavanja, napredno optičko praćenje i bežični domet do 10 metara. Ipak specifikacije su generalno uvek u drugom planu jer korisnike pa i nas najviše interesuje kako se uređaj ponaša tokom rada sa njim. Prilikom rukovanja ovim mišem jeste bilo malo nezgodacija zbog dimenzija, ali je kod miša radilo sve kako treba. Senzor je odlično reagovao na sve naše pokrete i rezolucija od 1000DPI je sasvim dovoljna za uređaj poput ovog. Ipak gejming nije baš najbolja stvar koju smo radili sa ovim mišem jer je jako mali i kao što smo rekli, stvara napor u prstima i celoj šaci nakon malo dužeg korišćenja. Za jednostavne i svakodnevne poslove uređaj završava posao.

Sledeći model na redu je bio M330 Silent Plus za koji prema imenu dolazimo do zaključka da je naslednik prethodnog miša. Naravno i ovde je reč o bežičnom modelu koji se povezuje preko malog primopredajnika, a zahtev od jednog slobodnog USB konektora na računaru je ostao prisutan. Kvalitet izrade nismo dovodili u pitanje jer je Logitech kod sva tri modela uložio dosta truda oko toga. U ovom slučaju ipak nije reč o "suvoj" plastici, već su prisutni gumirani delovi tj. gumirane bočne strane sa šarom koje klizanje svode na minimum. Šare su ugravirane i nalaze se sa obe strane, ali je leva strana malo više ispupčena u odnosu na levu te će se levoruki korisnici malo teže snaći sa ovim modelom.

Kao i prethodni model i kod M330 je reč o svega 3 tastera ukupno i to onih najosnovnijih. Nalaze se spreda i tu grupu čine levi i desni klik sa gumenim točkićem na sredini koji ima izrezbarenu šaru tako da je klizanje minimalno. Uređaj naravno lepo leži u ruci i malo je veći od M220 i u ovom slučaju dimenzije iznose 105.4x67.9x38.4mm uz težinu od 91 gram. Ipak i u ovom slučaju je bilo malo savijanja prstiju, ali je upotreba bilo malo olakšana i napor se javljao malo kasnije. Takođe sa gornje strane se nalazi jedan zeleni indikator koji svetli kada je uređaj uključen. Naravno senzor je sa donje strane zajedno sa glajderima i poklopcem za bateriju, a nije izostavljen ni taster za uključivanje uređaja.

Povezivanje se i dalje vrši preko primopredajnika sa USB konektorom, dok kompatibilnost sa operativnim sistemima ne predstavlja problem (Linux, Windows, Mac OS). Specifikacije uređaja skoro i da ne predstavljaju nikakvu razliku između M220 i M330 pa se može reći da je ovaj naslednik napredniji samo po dizajnu tj. estetski. Senzor i dalje ima 1000DPI uz mogućnost podešavanja osetljivosti, ali je senzor mehanički za razliku od prethodnog koji koristi optički senzor te je u blagoj prednosti u odnosu na M330. Distanca korišćenja je takođe ograničena na 10 metara, ali teško da će neko da koristi laptop na toj udaljenosti, ali svakako smo utvrdili da miš odlično reaguje na 5 metara udaljenosti iako je gledanje u ekran bilo nezgodno.

Treći model na redu je M720 Triathlon. Sada je reč o totalno drugačijem koji funkcionalno ima nekoliko dodirnih tačaka, ali dizajnerski baš i ne. Reč je svakako o kvalitetnom modelu koji se pridržava Logitech-ovih dizajnerskih standarda, a u poređenju sa prethodna dva modela ovaj model je najveći. Dimenzije iznose 115x74x45 milimetara uz težinu do 135 grama te poprilično odstupa od prethodna dva modela. Korišćenje je svakako lakše zbog navedenih dimenzija te nije bilo preteranog napora koji se javljao kod prethodna dva modela. Pored toga uređaj poseduje čak 7 tastera i to 4 više od svakog od prethodna dva modela. Naravno sa prednje strane se nalaze dva klika (tastera) i jedan točkić koji je sada napravljen od metala i prekriven je gumom sa šarom na sredini kako ne bi klizao.

Iznad scroll točkića se nalazi taster za podešavanje smera skrolovanja, dok tri tastera levo nagoveštavaju da je uređaj namenjen desnorukim korisnicima, te da će levororuki biti ograničeni za dodatne funkcije. Tasteri na levoj strani imaju ulogu kretanja napred i nazad, dok treći taster sa oznakama 1, 2 i 3 služi za promenu uređaja na koji je miš povezan. Blago nas je zbunila ta mogućnost jer uređaj donosi samo jedan primopredajnik sa USB konektorom, ali smo kasnije otkrili da postoji Bluetooth veza preko koje je moguće podešavanje sa 3 uređaja istovremeno, a pritiskom na taster sa leve strane smo birali na kom uređaju koristimo miš i ova funkcija je radila odlično. Sa desne strane nema ničeg i ona služi kao oslonac, dok donja strana na sebi ima poklopac za bateriju, glajdere i optički laser naprednije izrade.

Optički laser u ovom slučaju radi odlično i imaja istu osetljivost kao i prethodna dva modela uz takođe mogućnost podešavanja iste. Uređaj je radio odlično na testiranju bez problema sa podlogom na kojoj se nalazio. Miš zbog ugradnje Bluetooth veze je dobio i novu mogućnost, a to je povezivanje sa pametnim telefonima i ova opcija je radila odlično međutim samo na Android operativnom sistemu. Druga opcija koju uređaj poseduje jeste podešavanje smera scroll točkića tj. odabir između sporog listanja i brzog listanja. Tasteri na mišu su programabilni, a da bi to bilo moguće potrebno je preuzimanje softvera koji se zove SetPoint, a dostupan je na zvaničnom sajtu kompanije.

Zaključak:

Sva tri modela su zvanično potvrda o kvalitetu i načinu rada kompanije Logitech koja je i ovaj put ostavila dobar utisak. Odabir pobednika između ova tri modela se ne dovodi u pitanje jer dizajnerski i funkcionalno M720 Triathlon odnosi ubedljivu pobedu zbog svojih funkcija. Ipak i preostala dva su dobra i imaju dobre performanse tako da ne bismo pogrešili koji god od njih da izaberemo. Sa druge strane kada je cenovna pristupačnost u pitanju, M720 je svakako najskuplji što je opravdano i njegova cena iznosi oko 8.500RSD, dok su M220 i M330 dostupni po cenama od 3.300RSD do 4.800RSD.

Specifikacije:

Proizvođač:

Logitech

Logitech

Logitech

Model:

M220 Silent

M330 Silent Plus

M720 Triathlon

Tip:

Bežični miš

Bežični miš

Bežični miš

Senzor:

Optički

Mehanički

Optički

Tehnologija senzora:

Logitech napredno praćenje

2D

Logitech napredno praćenje

Rezolucija:

1000 DPI

1000 DPI

1000 DPI

Povezivanje:

2.4GHz bežični signal

2.4GHz bežični signal

2.4GHz bežični signal, Bluetooth

Domet:

10m

10m

10m

Broj tastera:

3

3

8

Baterija:

1x AA

1x AA

1x AA

Podržani operativni sistemi:

Windows 10, Windows 8, Windows RT, Windows 7

Mac OS X 10.5

Chrome OS

Linux Kernel 2.6+2

Windows 10, Windows 8, Windows RT, Windows 7

Mac OS X 10.5

Chrome OS

Linux Kernel 2.6+2

Windows 10, Windows 8, Windows RT, Windows 7

Mac OS X 10.10

Chrome OS

Android 5.0

Mac OS X 10.05

Primopredajnik:

USB 2.0

USB 2.0

USB 2.0

Dimenzije:

99 x 60 x 39 mm

105.4 x 67.9 x 38.4 mm

115 x 74 x 45 mm

Težina:

75.2g

91g

135g

Zvanični sajt proizvođača: http://www.logitech.com/

Video pregled:

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite


Preporučujemo:


Predstavljanje : Sony Xperia ZL
Xperia ZL je premium telefon kompanije Sony koji se u slobodnoj prodaji pojavio u Februaru 2013 godine. Ovo je jedan od top modela koji se trenutno mogu naći na tržištu. Xperia ZL je opremljen velikim i otpornim 5 inčnim TFT displejom koji je otporan na ogrebotine, zatim sa quad core Krait procesorom od 1,5GHz-a i sa verzijom v4.1.2 (Jelly Bean) Android operativnog sistema. Smart telefon Xperia ZL krasi i odlična kamera od 13MP opremljena brojnim mogućnostima koje za krajnji rezultat imaju veoma kvalitetne fotografije. Podrška za aplikacije je sveobuhvatna, a mi bismo...
Opširnije
Predstavljanje : Samsung Galaxy J5 Prime
Kompaniju Samsung znamo kao jednog od vodećih brendova kada je u pitanju proizvodnja pametnih telefona. Međutim pojava novih linija kod ove kompanije dovela je do blage konfuzije na tržištu kao i u razlici između J i A linija iz kojih smo imali prilike da testiramo uređaje. No kako god, ovaj put je reč o liniji J koja je pozicionirana ispod linije A, dok je sama J linija namenjena nižoj cenovnoj kategoriji kao konkurencija jeftinim kineskim proizvođačima. Kako god na nedavnom testiranju smo imali upravo jedan takav uređaj koji nosi oznaku Galaxy J5 Prime, a služi kao...
Opširnije
Predstavljanje : Prestigio GeoVision 5057
Sa proizvodima iz kompanije Prestigio smo se do sada mnogo puta susretali, odakle smo imali prilike da testiramo razne smartfone ili tablet računare koji su po povoljnoj ceni ponudili mnogo više od konkurenata. Ipak iako su smartfoni najčešće bili na našem spisku, ovaj put smo imali prilike da testiramo nešto sasvim drugo. Reč je o GPS uređaju koji svojim dizajnom jako podseća na Android telefone, a govorimo o Prestigio GeoVision 5057 modelu. Uređaj nam je isporučen u pakovanju koje karakteriše gotovo isti princip izrade kao i prethodne...
Opširnije
Predstavljanje : LG G2
O kompaniji LG smo govorili mnoštvo puta kao i o njenim mobilnim telefonima, te se nećemo zadržavati tu. Oni su poznati po svojoj Optimus seriji koja je relativno dobro prošla kod kupaca. Sada vam predstavljamo njihov smart telefon LG G2, koji je ujedno i jedan od najmoćnijih Androida trenutno na tržištu. U današnje vreme Androidi su doživeli ogromnu popularnost, pa kao takvi, proizvođači se maksimalno trude da proizvode sve naprednije modele. LG G2 je jedan od takvih. Možemo sa lakoćom reći da je skoro pa najmoćniji smart telefon trenutno. Sigurno...
Opširnije
Predstavljanje: Genius SP-HF800A
Genius je odavno zastupljen na našem tržištu, prvenstveno računarskim periferijama, kao što su tastature, miševi ali i na polju zvučnika zauzimaju veoma važnu ulogu. Oduvek je važilo pravilo koliko para toliko i muzika, ali kada su u pitanju zvučne kutije to pravilo se bukvalno primenjuje. Od najvećeg prodavca računarske opreme u Nišu i okolini TehnoMS dobili smo primerak Genius zvučnika pod oznakom SP-HF800A, s kojim smo na prvi pogled bili prijatno iznenađeni. Ovi zvučnici stižu u simpatičnoj ambalaži, na kojoj se nalazi...
Opširnije
NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

PRIJAVI SE NA MAILING LISTU
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis