Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Radio In Radio In IGO Servis Ra?unara IGO Servis Ra?unara Super Radio Super Radio recfilm recfilm

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 9. sep. 2013.

Opis : State of Decay

State of Decay je horor igra u otvorenom svetu u kome je jako teško opstati, a vi niste neki nadčovek, supeheroj, neuništivi ubica zombija naoružan do zuba raznim oružjem i sa energijom koja se brzo i lako regeneriše. Smrt je istevremeno i neizbežna i konačna, a udaljavanje tokom noći od relativno sigurnog utočišta u bazi koju ste stvorili je apsolutno zastrašujuće iskustvo. Ali ono što nije očigledno na samom startu, a što ćete saznati kada malo duže istražite ovaj svet, je to da ova igra u stvari ima mnogo elemenata RP igre. Na početku igre nalazite se u ulozi Marcusa koji je nakon povratka sa planinarenja zatekao svet u stanju raspadanja pod najezdom zombija. Imate opciju da menjate likove kojim upravljate, pa se čas nađete u ulozi jednog, čas nekog drugog ili trećeg lika, i tako se prelazite opustošene regije gradova pronalazeći usput nove preživele koje odmah priključujete svojoj grupi.

Igra se fokusira na preživljavanje: na skrivanje, izbegavanje, ometanje, izgradnju baze, očuvanje preživelih, obezbeđivanje resursa za preživljavanje, a mnogo manje je važna borba sa zombijima. Krećete se po otvorenom svetu i izbori koje pravite su od velikog značaja za tok igre. Možete da odaberete lokaciju na kojoj ćete postaviti svoju bazu i u njoj postaviti odbrambene kule, vrtove, spavaone, radionice, barikade i druge konstrukcije i građevine koje vas mogu zaštititi od zaražene populacije, gde preživeli mogu brže da se oporave ili da u njima pravite eksplozive i druge alatke.

Hrana, lekovi, zaklon, municija i materijali za pravljenje su neophodni za preživljavanje. Kako bi ste došli do ovih zaliha, moraćete da ih tražite u napuštenim supermarketima i mnogim drugim lokacijama, mada hranu možete uzgajati i u svojoj bazi. Osim toga, možete da naiđete i na neke druge grupe preživelih koje hoće da daju svoje resurse u zamenu za municiju. Takođe možete spašavati AI preživele koji će vam kasnije pomagati u odbrani, podizanju i učvršćivanju baze, popravkama vozila i oružja i slično. Njih možete i da pošaljete u potragu za stvarima, hranom, novom lokacijom za bazu ili da vam donesu nešto što ste pronašli. Kada sa ovim likovima razvijete čvršću vezu, možete početi i sa njima da igrate. Izbore koje pravite, likovi koje spašavate i sa kojima igrate utiču na razvoj igre. Likovi u čijoj ulozi se nećete naći, mogu takođe da izvršavaju neke zadatke, da donose nešto ili idu u izviđanje, ali mogu da upadnu u zamku zombija, da ginu, a vi imate opciju da ih spašavate. Ukoliko ih ne spasite, oni umiru ili se pretvaraju u zombije. Ima 30 NP likova u igri koji se pojavljuju nasumice, dok se njih 20 uvek pojavljuje na određenim lokacijama.

Imate na raspolaganju oko 100 različitih vrsta oružja, oko 40 je za blisku borbu i možete ih prikupljati svuda po okruženju koje istražujete. Oružje može da se pokvari, a koliko često će se to dešavati, zavisi od nivoa veštine rukovanja oružjem lika sa kojim igrate. Što je on veštiji, manje su šanse da se oružje pokvari, a ako se to desi, onda morate da ga popravljate u svojoj bazi. Pucnjevi iz vatrenog oružja privlači zombije, ali imate opciju da prigušite buku kako ih ne bi privlačili. Od oružja za blisku borbu imate na rspolaganju tri grupe: lagano tupo oružje, lagano oštro i teško oružje. Svaka grupa ima svoje prednosti i nedostatke, i svaka se koristi u različitim prilikama, a što više koristite oružje sa nekim likom, to njegove veštine rukovanja oružjem postaju sve bolje i bolje.

Tokom igre možete ulaziti u zgrade. U njima često pronalazite hranu, razne korisne predmete i materijale, ali takođe nalazite i zombije. Zgrade koje su ograđenje možete pretvoriti u svoju bazu, koju možete prilagođavati onako kako vam najviše odgovara i za to imate puno opcija. Svaka zgrada koja ostane neoštećena može se pretvoriti u mesto gde će preživeli da spavaju i čuvaju svoje stvari i zombiji se ne pojavljuju na tim mestima. Koliko ovakvih mesta ćete imati, zavisi od toga koliko vam je velika glavna baza.

U ovoj igri nailazite na mnoge situacije koje deluju stvarno, pa vam se tako oružje za blisku borbu može lako polomiti, možete ostati bez municije, da slučajno napravite buku onda kada pokušavate da se šunjate i budete što tiši i možete ostati bez goriva u sred vožnje ukoliko ne vodite računa o količini goriva koju imate. Sve ovo igru čini mnogo težom, ali realnijom, i zbog toga je i dobra.

Sa zombijima se upuštate u borbu samo onda kada apsolutno morate i ne možete nikako da ih izbegnete. Niste neki superheroj, već normalna osoba sa svim svojim strahovima i slabostima. Neki od likova sa kojima se susrećete nemaju uošte borbenog iskustva pa ih uvođenjem u sukobe sa zombijima vi trenirate i podižete ima nivo veština koji se kreće na skali do 7.

Neki likovi se lako i brzo sprijatelje sa vama, dok su neki u početku ratoborni i neprijateljski raspoloženi jer smatraju da uvođenjem još jedne osobe u grupu povećava broj gladnih usta pa njihova grupa tako slabi. Kada se sprijateljite sa nekim, ne treba da se vezujete za taj lik jer je smrt ovde konačna. Čak i lik koji se može smatrati glavnim likom, i onaj koji ste potpuno uvežbali i čije ste veštine razvili do maksimuma, može da nastrada i ne može se nikako oživeti i vratiti u igru. Ako se to desi, igru morate da nastavite sa nekim drugim likom i da iznova nadograđujete njegove veštine. Zbog toga je najbolje da sukobe sa zombijima izbegavate koliko god je to moguće.

Najveću tenziju i strah izazivaju zvuci pušaka i pištolja, jer jedan jedini hitac može da privuče ka vama horde zombija, i ukoliko vaš lik nema dovoljno kondicije da im pobegne, možete samo da gledate kako ga zombiji komadaju. Lik sa kojim igrate ne mora da bude bukvalno ubijen da bi postao neupotrebljiv u igri. Može se desiti da zadobije puno povreda od zombija, ali ovde to ne znači da lik odmah postaje jedan od njih, već će postati neupotrebljiv i moći će samo da leži u vašoj glavnoj bazi gde će snaga da mu se polako regeneriše. Onda morate da preuzmete ulogu nekog drugog lika, ali to je dobra stvar, jer onda pravite grupu sa dobro uvežbanim likovima sa kojima možete igrati.

Igra ima i probleme i neke stvari koje nisu najbolje objašnjene. Na primer, valuta u igri je reputacija koju prikupljate i uvećavate tako što prikupljate potrepštine i čuvate ih u svojoj glavnoj bazi, ali one mogu da nestanu odatle ukoliko se izlogujete iz igre i vratite se u nju nakon par sati, jer čak i kada ne igrate igru, događaji u njoj nastavljaju da se odvijaju, baš kao u pravom životu. Na primer, igra vam ne govori ni to koliko je važna kafa, ili koliko je važno da ne budete odsutni previše dugo jer onda moral u vašoj bazi znatno opada i neki važni NP likovi mogu da izvrše samoubisto iz očaja.

Igra u velikoj meri ističe značaj međusobnih veza i odnosa, ali nema kooperativni mod. Igrate sami, priključujete se drugim NP likovima samo u nekim posebnim misijama i zadacima u kojima treba da dovedete natrag neke preživele u svoju bazu. Mana igre je i to što se naglo završava očigledno nagoveštavajući da će uslediti neki DL sadržaj ili nastavak u vidu MMORPG, kako se šuška, ali pošto imate opciju i da snimite svoju poziciju, možete se vraćati i u ovu igru koliko god želite. A to i nije tako loša ideja, jer iako ima mane koje se ne mogu ignorisati, State of Decay je interesantna igra koju ne bi trebalo da zanemarite.

Žanr: Survival Horror
Proizvođač: Undead Labs
Izdavač: Microsoft Studios
Platforme: Xbox 360, PC
Datum izlaska: 05.06.2013.
Zvanični sajt igre

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite

Ime: Anoniman
Komentar
Gde moze da se kupi ova igrica?
(16. decembar 2013. 13:56)
Ime: vlado
Komentar
Gde moze da se kupi igra za x box360 ?
(16. decembar 2013. 13:59)
Ime: Anoniman
Komentar
Gde moze da se kupi ova igrica?
(16. decembar 2013. 14:01)
Ime: vlado
Komentar
Gde moze da se kupi igra za x box360 ?
(16. decembar 2013. 14:01)
Ime: ITN Team
Komentar
Probajte u GameBox-u (http://www.gamebox.co.rs/)
(17. decembar 2013. 12:35)


Preporučujemo:


Opis : Overwatch
Jasno je da Blizzard Entertainment ima Midasov dodir. Tokom 25 godina svog postojanja, dokazali su da mogu biti lideri u gotovo svakom žanru u koji su ušli, bio to MMO, RTS ili čak CCG. Imajući to u vidu, ne bi se trebalo iznenaditi činjenicom da je Blizzard svojim prvim naletom u FPS svet, Overwatch-om, postigao sjajne rezultate. To nikako ne može biti loše, s obzirom da je Overwatch Blizzard-ov prvi potpuno novi IP jos od 1998. Radnja igrice se odigrava na Zemlji i prati članove društva heroja koje je nekad štitilo svet od zlikovaca, ali je zbog...
Opširnije
Opis : Earth Defense Force: Insect Armageddon
Žanr: TPS Akcija Proizvođač: Vicious Cycle Izdavač: D3 Publisher Platforme: PC, PS3, Xbox 360 Datum izlaska: 15.12.2011. Zvanični sajt igre: http://edfia.com/ Neke igre su popularne zbog dobre grafike, druge zbog odličnih priča koje su napisali čuveni autori. Earth Defense Force: Insect Armageddon nema ni jedno ni drugo i hvali se tom činjenicom. Umesto toga igra prihvata stereotip, i nudi iskustvo koje je veoma zabavno uprkos nekim nedostacima. Insect Armageddon je pucačina u trećem licu. Igrač je u ulozi člana Earth Defense Force-a, koji se bori za dobrobit...
Opširnije
Opis : Moto Racer 4
Što se tiče trkačkih igara, naše čvrsto mišljenje je da ste – prilično bukvalno – na pravom putu ukoliko uspete da „pogodite“ ogromno uzbuđenje koje osećate dok vam vetar juri kroz kosu kao da zaista vozite takve moćne mašine u pravom životu. U ovom trenutku, „Moto Racer“ franšiza varskrsla je sa groblja osrednjih igara, pokušavajući da pruži ovo uzbudljivo iskustvo novoj generaciji igrača. Na našu veliku žalost, u tome ne uspeva, jer igračima daje jedva malo više od prosečnog, ali...
Opširnije
Opis : Crysis 2
Žanr: Sci-Fi First-Person Shooters Proizvođač: Crytek Izdavač: Electronic Arts Platforme: PC, X360, PS3 Datum izlaska: 22.03. 2011. Zvanični sajt igre: http://www.ea.com/crysis-2 Crysis 2 je first person shooter igra od proizvođača Crytek i izdavača Electronic Arts a izdata je za Microsoft Windows, Xbox 360 i PlayStation 3. Najavljena 1. juna 2009. godine Crysis 2 je druga instalacija iz Crysis serije i nastavka je hita iz 2007. Crysis i njene ekspanzije Crysis Warhead. Priču je napisao Richard Morgan a Peter Watts je još jedan SF pisac koji je angažovan za...
Opširnije
Opis : Attack on Titan
Attack on Titan je neka vrsta uspeha preko noći. Njegov anime je brzo pridobio milione fanova zbog svog mračnog i ne-uzimaj-zarobljenike pristupa kada je u pitanju ubijanje svojih likova, veoma nalik seriji Igra Prestola. Iako igrica nije imala istu količinu političkih spletki kao što je imala poznata HBO serija, fanovima je najveću pažnju privukao rat izmedju poslednjeg bastiona čovečnosti i strašnih titana, kojim su bili oduševljeni. Nažalost, pokušaji video igre do sada nisu uspeli da dostignu isti nivo strahopoštovanja kod svojih igrača....
Opširnije
NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

SAJT DANA
www.zelenoo.com
PRIJAVI SE NA MAILING LISTU
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis