Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r computers i2 computers i2 Radio In Radio In IGO Servis Ra?unara IGO Servis Ra?unara Mobilni Telefoni - MGS Mobilni Telefoni - MGS recfilm recfilm

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 9. sep. 2013.

Opis : State of Decay

State of Decay je horor igra u otvorenom svetu u kome je jako teško opstati, a vi niste neki nadčovek, supeheroj, neuništivi ubica zombija naoružan do zuba raznim oružjem i sa energijom koja se brzo i lako regeneriše. Smrt je istevremeno i neizbežna i konačna, a udaljavanje tokom noći od relativno sigurnog utočišta u bazi koju ste stvorili je apsolutno zastrašujuće iskustvo. Ali ono što nije očigledno na samom startu, a što ćete saznati kada malo duže istražite ovaj svet, je to da ova igra u stvari ima mnogo elemenata RP igre. Na početku igre nalazite se u ulozi Marcusa koji je nakon povratka sa planinarenja zatekao svet u stanju raspadanja pod najezdom zombija. Imate opciju da menjate likove kojim upravljate, pa se čas nađete u ulozi jednog, čas nekog drugog ili trećeg lika, i tako se prelazite opustošene regije gradova pronalazeći usput nove preživele koje odmah priključujete svojoj grupi.

Igra se fokusira na preživljavanje: na skrivanje, izbegavanje, ometanje, izgradnju baze, očuvanje preživelih, obezbeđivanje resursa za preživljavanje, a mnogo manje je važna borba sa zombijima. Krećete se po otvorenom svetu i izbori koje pravite su od velikog značaja za tok igre. Možete da odaberete lokaciju na kojoj ćete postaviti svoju bazu i u njoj postaviti odbrambene kule, vrtove, spavaone, radionice, barikade i druge konstrukcije i građevine koje vas mogu zaštititi od zaražene populacije, gde preživeli mogu brže da se oporave ili da u njima pravite eksplozive i druge alatke.

Hrana, lekovi, zaklon, municija i materijali za pravljenje su neophodni za preživljavanje. Kako bi ste došli do ovih zaliha, moraćete da ih tražite u napuštenim supermarketima i mnogim drugim lokacijama, mada hranu možete uzgajati i u svojoj bazi. Osim toga, možete da naiđete i na neke druge grupe preživelih koje hoće da daju svoje resurse u zamenu za municiju. Takođe možete spašavati AI preživele koji će vam kasnije pomagati u odbrani, podizanju i učvršćivanju baze, popravkama vozila i oružja i slično. Njih možete i da pošaljete u potragu za stvarima, hranom, novom lokacijom za bazu ili da vam donesu nešto što ste pronašli. Kada sa ovim likovima razvijete čvršću vezu, možete početi i sa njima da igrate. Izbore koje pravite, likovi koje spašavate i sa kojima igrate utiču na razvoj igre. Likovi u čijoj ulozi se nećete naći, mogu takođe da izvršavaju neke zadatke, da donose nešto ili idu u izviđanje, ali mogu da upadnu u zamku zombija, da ginu, a vi imate opciju da ih spašavate. Ukoliko ih ne spasite, oni umiru ili se pretvaraju u zombije. Ima 30 NP likova u igri koji se pojavljuju nasumice, dok se njih 20 uvek pojavljuje na određenim lokacijama.

Imate na raspolaganju oko 100 različitih vrsta oružja, oko 40 je za blisku borbu i možete ih prikupljati svuda po okruženju koje istražujete. Oružje može da se pokvari, a koliko često će se to dešavati, zavisi od nivoa veštine rukovanja oružjem lika sa kojim igrate. Što je on veštiji, manje su šanse da se oružje pokvari, a ako se to desi, onda morate da ga popravljate u svojoj bazi. Pucnjevi iz vatrenog oružja privlači zombije, ali imate opciju da prigušite buku kako ih ne bi privlačili. Od oružja za blisku borbu imate na rspolaganju tri grupe: lagano tupo oružje, lagano oštro i teško oružje. Svaka grupa ima svoje prednosti i nedostatke, i svaka se koristi u različitim prilikama, a što više koristite oružje sa nekim likom, to njegove veštine rukovanja oružjem postaju sve bolje i bolje.

Tokom igre možete ulaziti u zgrade. U njima često pronalazite hranu, razne korisne predmete i materijale, ali takođe nalazite i zombije. Zgrade koje su ograđenje možete pretvoriti u svoju bazu, koju možete prilagođavati onako kako vam najviše odgovara i za to imate puno opcija. Svaka zgrada koja ostane neoštećena može se pretvoriti u mesto gde će preživeli da spavaju i čuvaju svoje stvari i zombiji se ne pojavljuju na tim mestima. Koliko ovakvih mesta ćete imati, zavisi od toga koliko vam je velika glavna baza.

U ovoj igri nailazite na mnoge situacije koje deluju stvarno, pa vam se tako oružje za blisku borbu može lako polomiti, možete ostati bez municije, da slučajno napravite buku onda kada pokušavate da se šunjate i budete što tiši i možete ostati bez goriva u sred vožnje ukoliko ne vodite računa o količini goriva koju imate. Sve ovo igru čini mnogo težom, ali realnijom, i zbog toga je i dobra.

Sa zombijima se upuštate u borbu samo onda kada apsolutno morate i ne možete nikako da ih izbegnete. Niste neki superheroj, već normalna osoba sa svim svojim strahovima i slabostima. Neki od likova sa kojima se susrećete nemaju uošte borbenog iskustva pa ih uvođenjem u sukobe sa zombijima vi trenirate i podižete ima nivo veština koji se kreće na skali do 7.

Neki likovi se lako i brzo sprijatelje sa vama, dok su neki u početku ratoborni i neprijateljski raspoloženi jer smatraju da uvođenjem još jedne osobe u grupu povećava broj gladnih usta pa njihova grupa tako slabi. Kada se sprijateljite sa nekim, ne treba da se vezujete za taj lik jer je smrt ovde konačna. Čak i lik koji se može smatrati glavnim likom, i onaj koji ste potpuno uvežbali i čije ste veštine razvili do maksimuma, može da nastrada i ne može se nikako oživeti i vratiti u igru. Ako se to desi, igru morate da nastavite sa nekim drugim likom i da iznova nadograđujete njegove veštine. Zbog toga je najbolje da sukobe sa zombijima izbegavate koliko god je to moguće.

Najveću tenziju i strah izazivaju zvuci pušaka i pištolja, jer jedan jedini hitac može da privuče ka vama horde zombija, i ukoliko vaš lik nema dovoljno kondicije da im pobegne, možete samo da gledate kako ga zombiji komadaju. Lik sa kojim igrate ne mora da bude bukvalno ubijen da bi postao neupotrebljiv u igri. Može se desiti da zadobije puno povreda od zombija, ali ovde to ne znači da lik odmah postaje jedan od njih, već će postati neupotrebljiv i moći će samo da leži u vašoj glavnoj bazi gde će snaga da mu se polako regeneriše. Onda morate da preuzmete ulogu nekog drugog lika, ali to je dobra stvar, jer onda pravite grupu sa dobro uvežbanim likovima sa kojima možete igrati.

Igra ima i probleme i neke stvari koje nisu najbolje objašnjene. Na primer, valuta u igri je reputacija koju prikupljate i uvećavate tako što prikupljate potrepštine i čuvate ih u svojoj glavnoj bazi, ali one mogu da nestanu odatle ukoliko se izlogujete iz igre i vratite se u nju nakon par sati, jer čak i kada ne igrate igru, događaji u njoj nastavljaju da se odvijaju, baš kao u pravom životu. Na primer, igra vam ne govori ni to koliko je važna kafa, ili koliko je važno da ne budete odsutni previše dugo jer onda moral u vašoj bazi znatno opada i neki važni NP likovi mogu da izvrše samoubisto iz očaja.

Igra u velikoj meri ističe značaj međusobnih veza i odnosa, ali nema kooperativni mod. Igrate sami, priključujete se drugim NP likovima samo u nekim posebnim misijama i zadacima u kojima treba da dovedete natrag neke preživele u svoju bazu. Mana igre je i to što se naglo završava očigledno nagoveštavajući da će uslediti neki DL sadržaj ili nastavak u vidu MMORPG, kako se šuška, ali pošto imate opciju i da snimite svoju poziciju, možete se vraćati i u ovu igru koliko god želite. A to i nije tako loša ideja, jer iako ima mane koje se ne mogu ignorisati, State of Decay je interesantna igra koju ne bi trebalo da zanemarite.

Žanr: Survival Horror
Proizvođač: Undead Labs
Izdavač: Microsoft Studios
Platforme: Xbox 360, PC
Datum izlaska: 05.06.2013.
Zvanični sajt igre

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite

Ime: Anoniman
Komentar
Gde moze da se kupi ova igrica?
(16. decembar 2013. 13:56)
Ime: vlado
Komentar
Gde moze da se kupi igra za x box360 ?
(16. decembar 2013. 13:59)
Ime: Anoniman
Komentar
Gde moze da se kupi ova igrica?
(16. decembar 2013. 14:01)
Ime: vlado
Komentar
Gde moze da se kupi igra za x box360 ?
(16. decembar 2013. 14:01)
Ime: ITN Team
Komentar
Probajte u GameBox-u (http://www.gamebox.co.rs/)
(17. decembar 2013. 12:35)


Preporučujemo:


Opis : FIFA 12
Žanr: Football simulation Proizvođač: EA Canada Izdavač: Electronic Arts Platforme: Xbox 360, PS2, PC, Nintendo, PSP, Mobile, Mac Datum izlaska: 30. 09.2011. Zvanični sajt igre: www.ea.com/intl/football/ Pretvaranje najpopularnijeg sporta na svetu u video igru nije ni malo lak zadatak. Osim stvaranje prave atmosfere, u vidu zvuka udaraca kopačke o loptu, drame između igrača i sudija i žestoko navijanje gomila sa tribina, postoji još stvari koje treba uzeti u obzir. Neki igrači žele da uspešno vode svoje timove, neki žele da dostignu fudbalsku slavu ,...
Opširnije
Opis : 7 Days to Die
7 Ways to Die je voksel-igra u svojoj osnovi, sa svetom koji se može menjati i koji je sačinjen od teksturizovanih kocki. Za razliku od mnogih drugih igara koje prate ovu kubičnu strukturu, ova igra ima dosta glatkiju strukturu, i okruženje koje deluje dovoljno prirodno da sakrije ovu osnovu. Ovo služi kao platforma za jednu jako opširnu igru uloga, koja spaja detaljni sistem gradnje i konstrukcije sa mehanikama preživljavanja. Privlačnost fanovima oba žanra nije prošla neprimećeno, nakon uspešnog finansiranja svoje „Kickstarter“ kampanje i...
Opširnije
Opis : Major League Baseball 2K12
Žanr: Sportska simulacija Proizvođač: Visual Concepts Izdavač: Take-Two Interactive Platforme: PC, Xbox 360, PS3, Wii, DS, PSP Datum izlaska: 06.03.2012. Zvanični sajt igre: http://2ksports.com/games/mlb2k12/ Biti glumačka zamena nekoj od zvezda je težak posao. Svaki vaš trud donosi razočarenje jer vas ljudi upoređuju sa tim drugim, popularnijim izvođačem. Ovo se može primeniti i na bejzbol igrice firme “2K”; šta god da urade, godinu za godinom, ne mogu da izbegnu upoređivanje sa Sonijevom superiornom serijom “MLB 12: The...
Opširnije
Opis : Hitman Episode 3: Marrakesh
U najnovijem izdanju Hitman serijala Agent 47 odlazi u Maroko kako bi eliminisao nepouzdanog bankara Klausa Strandberga i korumpiranog vojnog generala Rezu Zajdana. Dosta nalik na prethodne dve epizode, informisanje o misiji u trećoj epizodi je dosta intenzivno. Marakeš je na ivici revolucije, a politička zavera se razvija zahvaljujući vojnom generalu koji pokreće vojnu bunu i švedskom bankaru koji proneverava ozbiljnu količinu novca. Vaš posao je prilično jednostavan: ubiti njih dvojicu. U velikoj meri, treća epizoda je skoro pa ista stvar kao i prethodna dva...
Opširnije
Opis : Dirt Showdown
Žanr: Simulacija vožnje Proizvođač: Codemaster Izdavač: Codemaster Platforme: PC, PS3, Xbox 360 Datum izlaska:25.05.2012. Zvanični sajt igre: http://www.codemasters.com/uk/dirtshowdown/360/ Spektakl prikazan u igri Dirt Showdown prkosi tradiciji trkačkih igara: skokovi, drftovi, krugovi, zaslepljujući bljesak vatrometa. Sa svakim zgužvanim branikom i slomljenom šoferšajbnom, gomila posmatrača u areni navija željna još demonstracija veština i vozačkih sposobnosti. Najveća razlika između igre Showdowns i njenih prethodnika je to što...
Opširnije
NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

PRIJAVI SE NA MAILING LISTU
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka Matrix 2014-1 Matrix 2014-1 FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis