Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Radio In Radio In IGO Servis Ra?unara IGO Servis Ra?unara Mobilni Telefoni - MGS Mobilni Telefoni - MGS recfilm recfilm

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 17. maj. 2017.

Microsoft investira u srpski proizvod Frame: 'Uradili su ono što mi nismo uspeli!'

San Francisko, Kalifornija (17. maj 2017.) – Frame, kompanija koja omogućava mnogim svetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u cloud, dobila je danas novu investiciju vrednu $16 miliona dolara. Među investitorima se nalazi i Microsoft, najveća softverska kompanija na svetu.

Frame u Srbiji ima razvojne timove u Nišu i Beogradu sa više od 30 ljudi, a iskoristiće nova sredstva za zapošljavanje softverskih inženjera, kao i za proširenje prodaje i marketinga, naročito u Evropi i Aziji.

Frame koristi cloud infrastrukturu Microsoft-a (Azure) i Amazon-a (AWS). Tokom poslednjih 5 godina, neke od najpoznatijih svetskih firmi, kao što su Adobe, Autodesk, HP i Siemens, počele su da koriste Frame za distribuciju aplikacija preko cloud-a.

Nagraj Kashyap, jedan od potpredsednika Microsoft-a, izjavio je da je impresioniran onim što je video u toku dosadašnje saradnje: Frame omogućava milionima Windows aplikacija, ali i stotinama miliona korisnika direktan put do pouzdanog i bezbednog IT okruženja. Koristeći Microsoft-ov cloud, Frame nudi neprevaziđene mogućnosti firmama širom sveta, zbog čega smo i odlučili da investiramo i da zajedno radimo na proširenju kapaciteta.

Interesantno je da je Microsoft do sredine prošle godine pokušavao da razvije sopstveno rešenje pod imenom Azure Remote App. I pored praktično neograničenih resursa, projekat je završio neslavno, a Microsoft je najavio njegovo gašenje i fokusiranje na infrastrukturne usluge.

Od samog početka kompanije, još kada je Frame bio samo ideja, pojedini komentari govorili su da je to samo neki remote desktop. Microsoft-ova investicija je dokaz da je problem koji rešavamo izuzetno težak i važan, i potvrda je sjajnog posla koji je naš tim uradio, rekao je Nikola Božinović.

Mogućnosti za rast su velike. Frame ima ogromnu šansu da potpuno zameni popularne tehnologije za remote desktop, koje su imale široku upotrebu u poslednjih 20 godina, rekao je Salil Deshpande, vodeći investitor fonda Bain Capital Ventures. Frame je zadobio poverenje vodećih softverskih firmi i prošao mnoge testove koji su potrebni da bi se proizvod koristio za osetljive podatke, gde je bezbednost kritična i gde se svaka greška skupo plaća. Frame je jedina kompanija koja je pokazala da zaista može da implementira virtuelne desktope na najvećoj skali.

Velike kompanije i državne službe u Severnoj Americi i Evropi su počele da aktivno zamenjuju svoje desktop računare proizvodima poput Frame-a, koji zahtevaju jedino browser i internet konekciju. Našu priliku vidimo među kupcima koji ulažu velika sredstva da osiguraju svoje osetljive podatke i spreče širenje virusa i kompjuterskih napada, čiji je broj u stalnom rastu, dodao je Božinović. Imamo veliko interesovanje kompanija iz mnogih zemalja sveta, a voleli bismo da se naš proizvod koristi i u Srbiji.

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite


Preporučujemo:


Švajcarski Namics objavio rezultate poslovanja u 2015. godini – srpsko tržište opravdalo očekivanja
U 2015. zabeležen promet od preko 56 miliona evra Otvorena kancelarija u Beogradu Ambasador Švajcarske: Srpski inženjeri su pokazali ozbiljnost u pristupu poslu, a dobili su i međunarodnu prepoznatljivost Otvaranje kancelarije u Beogradu i nova radna mesta za softverske inženjere u Srbiji, promet od preko 56 miliona evra i nagrada za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju, u čijem razvoju su učestvovali i srpski stručnjaci, zabeleženi su među poslovnim rezultatima švajcarske softverske agencije Namics za 2015. godinu. Namics je objavio rezultate...
Opširnije
Alibaba preuzima za 4.2 milijardi USD kineski YouTube
Kineski div na području internet trgovanja, Alibaba, objavio je kako su ponudili 4,2 milijarde dolara za preuzimanje kompanije Youku Tudou. Ova ponuda usledila je nakon što je Alibaba prošle godine uložila 1,22 milijarde dolara u kompaniju, koja u Kini nudi uslugu sličnu YouTubeu. U Alibabi veruju kako će predloženo preuzimanje omogućiti bolju integraciju resursa obe kompanije, te osigurati rast Youkua u narednim godinama. Alibaba je ponudila 26,60 dolara za svaku deonicu Youku Tudoua kako bi preuzela preostalih 82% kompanije koji još nisu u njihovom...
Opširnije
Toshiba objavila nefalsifikovane godišnje rezultate
Japanska korporacija Toshiba proteklog se jula našla u velikom računovodstvenom skandalu, kada je otkriveno da je uprava kontinuirano radila na falsifikovanju službenih podataka o poslovanju i na taj način ulepšavali finansijske izvestaje. Ovaj je skandal koštao generalnog direktora i upravu njihovih radnih mesta, a nova uprava potrudila se da danas objavi potpune godišnje rezultate – nakon dužeg vremena tačne i nefalsifikovane. U fiskalnoj godini koja je u Toshibi završila 31. marta ova je kompanija zabeležila neto gubitak od 318 miliona...
Opširnije
TomTom - jednostavno rešenje za Apple-ove probleme
Prema analitičarima, postoji šansa da Apple kupi TomTom i time reši sve probleme koji kompaniju muče od napuštanja Google Maps-a i ponovnog vraćanja njima. Verovatno će Apple kupiti TomTom i na ovaj način rešiti sve svoje probleme u vezi mapa. Cena koja se pominje nije nimalo mala i iznosi oko dve milijarde dolara. Iskustvo koje imaju u TomTom-u, zajedno sa kompanijinim rešenjima, Apple bi integrisao u svoje proizvode, a u prvom redu od ovoga bi profitirao iOS 6.
Opširnije
Provala kod Yahoo-a!
Nakon LinkedIn-a, Sonija, na red je došao i Yahoo. Kompanija je objavila da su hakeri upali na određeni broj servera i pokupili podatke o 400 000 korisnika čija su korisnička imena i lozinke bile čak istaknute nakratko i javno na nekom od sajtova pomenutih hakera. Kako se ispostavilo na kraju, hakeri su ovim činom želeli samo da ukažu na brojne osetljivosti i rupe u sigurnosnim sistema Yahoo-a. Kompanija je u kratkom odgovoru korisnicima poručila da će se rupe 'pokrpiti', da promene svoje lozinke, izvinila se zbog neprijatnosti ali obećala nastavak istrage u vezi sa ovom...
Opširnije
NAJNOVIJA EMISIJA NA WEB-u

PRIJAVI SE NA MAILING LISTU
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis