Joombooz - izrada sajtova Joombooz - izrada sajtova Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Svetska kinematografija na jednom mestu - Prolog.r Radio In Radio In Vetmedica Vetmedica Mobilni Telefoni - MGS Mobilni Telefoni - MGS BankerInterNet BankerInterNet

NAZAD
Rejting
Postavljeno: 22. sep. 2011.

Kako uz pomoć photoshopa izbaciti ljude sa fotografije?

Kako uz pomoć photoshopa izbaciti ljude sa fotografije?

Pokazaćemo vam kako da izbrišete nepotrebne ljude ili elemente uz pomoć Photoshop-a na lakši način.Pogledajte sliku ispod i videćeteda ima osoba koje vam smetaju da imate čistu sliku.

Ukratko, Photoshop može preuzeti niz sličnih fotografija i automatski ukloniti delove koji ne pripadaju u svim fotografijama, ostavljajući iza sebe samo one delove koji su identični. Npr sa ljudima koji se kreću na sceni.

Evo šta treba da uradite:

Kada napravite fotografiju nečega na kojoj je gomila turista, imate veliku zbrku. Možete detaljno slikati svaki deo scene. Na fotografiji imaćete neželjene ljude, ali oni se kreću od snimka do snimka, ostavljajući pozadinu praznu. Najbolje je da slikate preko držača, ali ako nemate možete i ručno, ali pritom morate da pazite da ne pomerate ruke.

Kada dođete kući ubacite sve slike u računar i učitajte ih u Photoshop, a zatim izaberite:

File--> Scripts--> Statistics


Promenite “Stack Mode” u “Median”, i kliknite na “Open files” i na kraju klinite na ok.

To je sve što treba da uradite, Photoshop će odraditi svoj zadatak i nakon nekoliko trenutaka vi ćete završiti bez turista na slici.Za ovu sliku su korišćene 6 slika.

Podeli:
Autor: ITN Team     

Ostavite komentar

Ocenite

Ime: Anoniman
Komentar
sve to izgldeda lako ali kako prebaciti sliku iz svog albuma u photoshop????? pliz...
(25. septembar 2015. 19:01)
Ime: Miki B.
Komentar
Skeniraj i eto slike u racunaru pa je dalje mozes obradjivati
(27. septembar 2015. 10:44)


Preporučujemo:


Kako isključiti System Restore?
Kako isključiti System Restore? Ova funkcija može zatrebati manje iskusnim korisnicima. Ali ako ste sigurni u sebe i želite uštedeti malo prostora na hard disku, možete je i isključiti: Desni klik na My Computer > levi klik na Properties > System Protection (levo gore) > Protection Settings: označite drajv sa naznakom "On" > Configure... > Turn off system protection > OK. Napomena: Na isti način možete ovu funkciju uključiti, podesiti prostor koji će zauzimati na disku, izbrisati tačke restauracije i sl.
Opširnije
Isključite Windows-ov prikazivač Slika i Fax-ova
Isključite Windows-ov prikazivač Slika i Fax-ova Windows u sebi ima integrisan alat za prikazivanje slika i Fax-ova koji ponekad može da nervira korisnike i da se nameće svojim startovanjem. Da bi ga isključili, možete ga odregistrovati komandom "regsvr32 /u shimgvw.dll" koji možete kucati u Start>Run... prozoru.
Opširnije
10 grešaka u stvaranju sadržaja koje će vas koštati pozicije na Googleu
Želite da vaša web stranica bude dobro pozicionirana na Google pretraživaču? Shvatili ste da vaši potencijalni kupci intezivno pretražuju internet i vama je cilj da se vi nametnete kao prvi njihov izbor. Čuli ste za SEO optimizaciju, nešto ste i naučili na tu temu i savladali osnove, ali odličnu poziciju na Googleu potreban je, a i presudan je, još jedan korak, a to je sadržaj. Svoj web morate napuniti sadržajem koji će posetiocima biti zanimljiv i koristan, ali i koji će voleti pretraživače. Sada ćemo navesti 10 stvari koje nikako ne biste smeli da...
Opširnije
NAJČEŠĆA pitanja i odgovori
Uobičajene zablude Zašto da kupim .RS domen, kad je .COM domen jeftiniji? ODGOVOR: Ova tvrdnja jednostavno nije tačna! Nazivi domena drugog nivoa (.CO.RS, .IN.RS) mogu da se registruju po istoj ili nižoj ceni od one po kojoj mogu da se registruju tzv. međunarodni domeni (.COM, .ORG, .NET…). Da, ali ja hoću da imam .RS, a ne tamo neki .IN.RS, jer sam ozbiljna firma i to mi je bitno zbog mog brenda? ODGOVOR: Složićete se da je nekome ko je ozbiljna firma i ima brend koji želi da zaštiti, sasvim nebitna beznačajna razlika u ceni između .RS i .COM domena, već...
Opširnije
Windows 7 problemi sa Aero funkcijom
Windows 7 problemi sa Aero funkcijom Ako imate problema sa Aero funkcijom, a želite da je koristite, uradite sledeće: Desni klik na desktop > levi klik na Personalize > Window Color (dole) > isključite opciju Enable transparency > Save Changes > zatvorite Personalize prozor > desni klik na ikonicu Computer > Properties > Advanced system settings > Performance > Settings > Visual Effects > isključite Animate windows when minimizing and maximizing > OK.
Opširnije
Banker Hosting Banker Hosting GamePlay GamePlay Privatnik sam Privatnik sam Moja Zubarka Moja Zubarka FlipThug
FlipThug
Radio BANKER - Nis Radio BANKER - Nis